Skip to main content

Dragoș Pătraru despre noul sezon Starea Nației la TVR: „Încercăm și cu invitați, deși politicienii nu prea vor să vină pentru că le e frică”

 
Dragoș Pătraru despre noul sezon Starea Nației la TVR: „Încercăm și cu invitați, deși politicienii nu prea vor să vină pentru că le e frică”

Sunt multe rubrici care așteaptă să intre în emisiune. Introducem o rubrică în care recomandăm cărți, de pildă, vom avea și invitați în platou, vom și merge peste politicieni, atunci când ei nu vor dori să răspundă unor întrebări sau când pur și simplu vom simți nevoia că trebuie lămurite cumva niște treburi”, spune Dragoș Pătraru, într-un interviu pentru Paginademedia.ro atunci când este întrebat dacă pregătește noutăți pentru acest sezon.

Publicitate

Pătraru a început marți seara un nou sezon al emisiunii Starea Nației, la TVR. El a revenit la postul public după ce în ultimul an a fost la Digi24. 

Întrebat dacă ia în considerare un partener de platou, Pătraru răspunde: „Mi-ar plăcea să găsesc pe cineva care să transmită mai bine decât mine ideile pe care le producem noi, iar eu doar să produc emisiunea, dar nu am reușit asta până acum”

Redăm în continuare interviul cu Dragoș Pătraru

Paginademedia.ro: Care va fi structura emisiunii Starea Natiei in noul sezon?

Dragoș Pătraru: În mare, formatul rămâne același, dar după ce vom așeza emisiunea pe audiența pe care se afla când am plecat de la TVR, adică undeva la 2,5, intuim noi că asta se va întâmpla foarte repede, vor apărea și noutăți. Sunt multe rubrici care așteaptă să intre în emisiune. Introducem o rubrică în care recomandăm cărți, de pildă, vom avea și invitați în platou, vom și merge peste politicieni, atunci când ei nu vor dori să răspundă unor întrebări sau când pur și simplu vom simți nevoia că trebuie lămurite cumva niște treburi. Mai sunt câteva, pe care le păstrăm deocamdată secrete, pentru că nu am decis sub ce formă le vom lansa.

Paginademedia.ro: Prezentare: Vei fi singurul prezentator in continuare? Vei avea invitati? Band?

Dragoș Pătraru: Emisiunea asta e făcută pentru un singur prezentator, deci nu mai prezintă nimeni cu mine. Mi-ar plăcea să găsesc pe cineva care să transmită mai bine decât mine ideile pe care le producem noi, iar eu doar să produc emisiunea, dar nu am reușit asta până acum. Încercăm cu invitații, deși politicienii în general nu vor să vină (mă refer la cei care pot aduce și oameni în fața televizorului, că așa, să-i aduc pe unii care să-mi ducă ratingul în cap e foarte ușor) pentru că le e frică pur și simplu, altfel nu înțeleg. I-am invitat, dar găsesc tot felul de motive. O să mai facem o încercare, poate nu voiau să vină la Digi și vor accepta să vină acum, la TVR. Deși eu cred, din ceea ce văd zilnic, că unii dintre ei sunt pur și simplu nu sunt pregătiți să poarte un dialog de zece minute nearanjat. Culmea e că refuză să vină chiar și când le spui despre ce vrei să vorbești cu ei. Așa e când ești impostor. Ți-e frică de confruntări pe bune.

Paginademedia.ro: Orele si zilele de difuzare, cu reluari. Ce emisiunea ai inainte, ce este dupa?

Dragoș Pătraru: Avem România 9 înainte, cred că vom rămâne la un rating decent, față de ceea ce ni se întâmpla la Digi 24. După noi nu știu ce este, nu am avut timp de astfel de detalii, sper să fi pus ceva care să profite de ratingul pe care-l lăsăm. Avem mai multe reluări. Dimineața la 6.00, unde am observat și la Digi o evoluție bună, oamenii se uită înainte de a pleca la muncă. Apoi, va fi o reluare pe TVR 2, la ora 15,40, dacă am reținut eu bine. Emisiunea va fi și pe TVR Internațional. Sper să ne ierte acum cei care ne-au înjurat anul trecut, că am plecat de la TVR și le-am luat emisiunea preferată.

Paginademedia.ro: Vei mai face si pastilele scurte? Daca da, cand vor fi difuzate?

Dragoș Pătraru: Da, există și Starea zilei, de două ori, o dată în prime-time.

Paginademedia.ro: Echipa. Pe langa oamenii tai, cu cine lucrezi din TVR?

Dragoș Pătraru: În echipa noastră sunt câteva schimbări. Revine Dan Panaet, căutăm un om bun pentru vânzări, pe partea de online, am luat pe lângă noi și niște copii buni, pe care vrem să-i creștem, l-aș numi aici pe Radu Hângănuț, un băiat de la Cluj în care îmi pun mari speranțe. Din TVR, îl avem pe Mihnea Mihăiță, care deja e om de bază, după doar câteva săptămâni, mai este Bogdan Onea, pe partea de producție, oamenii ăștia știu traseele din TVR și ne ajută mult. La fel o face și Dan Manoliu, căruia îi mulțumesc pentru tot ce-a făcut și o să mai facă pentru noi. Cristi Coman, de la TVR 1, ne-a dat tot sprijinul de care am avut nevoie în aceste săptămâni de pregătire. La fel și Horia Cazan, de la tehnic, domnul Șelaru, doamna Antonov, sunt mulți și nu am loc să-i spun pe toți. Până și din CA, deși unii dintre membri n-au fost de acord cu revenirea noastră, am primit cuvinte frumoase și încurajări. Nu spun nume, ca să nu-i pun pe oameni rău cu unii colegi sau cu partidul. Desigur, dacă n-ar fi fost Irina Radu, n-ar fi existat Starea nației din nou la TVR. A luat totul pe ea, și-a asumat riscul de a ne aduce înapoi, iar noi, cum am mai spus, ne bucurăm să sprijinim în acest demers nebunesc al ei de a fi dată afară cât mai repede. Cred că de-aia a și plecat acum în concediu, să evite telefoanele nervoase de la politicieni.

Paginademedia.ro: In ce studio filmezi? Decorul?

Dragoș Pătraru: Am primit studioul 1, Tudor Vornicu, iar decorul, la care s-a muncit enorm, 7 zile din 7, în ultima lună, l-am făcut cu oamenii din TVR, conduși de senzaționalul nea Titi. Banii, atât pentru schița decorului, cât și pentru materiale, i-am pus noi, cei de la Starea nației. 

Paginademedia.ro: Am vazut ca ai postat pe Facebook ca "biroul" tau e cabina Toma Caragiu. Era cabina lui? Cum ti-a fost repartizată?

Dragoș Pătraru: Biroul meu este în turn, la etajul al doilea. Am primit sptații conform contractului, pe care le-am amenajat, cu bani pe care noi i-am adus din sponsorizări. Am curățat totul, până la zid și am refăcut. Nu erau condiții în care să poți crea ceva. Dacă nu lucrezi într-un spațiu care să te facă să te simți confortabil, într-un spațiu în care să-ți fie drag să vii dimineața, nu poți avea randament. Am făcut aceste amenajări și am pus bani din propriul buzunar acolo unde nu am găsit sponsorizări, pentru că de felul în care arată locul în care muncim (stăm în aceste birouri mai mult decât stăm acasă) depinde mare parte din eficiența noastră. E o chestiune pe care mulți manageri o ignoră, iar apoi se întreabă de ce dracului oamenii rup ușa la terminarea programului, de ce pleacă la prima ofertă, de ce nu lucrează cu drag. Fiind ăla care răspunde de toate astea la Starea nației, am ținut să avem aceste condiții excelente de lucru. Acum, altfel trag de oameni când nu dau randament, corect? Glumesc, desigur, nimeni nu fentează munca la noi. Dar condițiile de lucru sunt foarte importante.

Cabina în care mă schimb se numește Toma Caragiu. A fost ideea lui Dan Manoliu și îi muțumesc încă o dată. Sunt foarte mândru de asta. Dincolo de toate problemele din TVR, care-s în continuare multe, unele aproape imposibil de rezolvat, pentru că, na, TVR seamănă foarte mult cu România, există acolo ceva care te face să te simți special. Iar eu sunt mândru că fac parte din nou din echipa TVR. O să fie din nou dragoste cu năbădăi, sunt sigur, dar măcar la TVR, dacă vine cineva să-mi spună că trebuie să reprezint alte interese decât pe cele ale publicului, cum mi s-a mai întâmplat în urmă cu doi ani, pot să-i spun să-și vadă de treaba lui, dacă nu vrea să aibă probleme cu mine și cu publicul emisiunii Starea nației. Nicăieri nu am simțit că-mi îndeplinesc mai bine datoria față de public. De-aia ne-am și întors.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Pt.Alecsandra! Care nu are treba cu ,, popa" ea si din pacate multi, multi!! Cu ,, neuronii "intregi dar desigur bolnavi!! Care orbiti in prostia lor nu vad ce fel de *** .asunt majoritatea popilor!!Stimata A niciodata nu vei intelege nimic!
  • Nu inteleg de ce acest om are vesnic ceva cu "popa" sau cu purtatorul de cuvant al lui. Cred ca are mici deplasari neuronale, dar sper ca sunt reparabile si nu sunt cauzate doar de repetabilele lui miscari de la un post tv la altul și cred cu tarie ca s-ar duce oriunde i s-ar deschide usa. Acest gest imi zice ca ii cam lipseste coloana cerebrala....
  • Va dau in scris. Pătraru va rezista la TVR maximum un sezon. Apoi iar va inventa tot felul de pretexte si va pleca incasind tot felul de despăgubiri. Numai cu un manager cu abilităși zero in domeniu, asa cum e Irina Radu, i-ar mai fi mers strategia sta. irina, irina fă rost de un pix si DEMISIA!
  • intr-un fel e bine ca s-a intors la tvr 1 aici e locul lui insa sa aiba mare grija sa nu cumva sa fie dat afara iar
  • Sunt profund emotionat ca dl. Patraru plateste "din banii lui" atatea lucruri la tvr. Nu cumva sunt banii luati de la Digi, de care s-a declarat multumit dupa incetarea contractului? Sunt bani munciti? Evident, nu. Deci hai sa nu ne mai dam ochii peste cap.
  • Cu un sigur politician a incercat Dragos Patraru sa fie spiritual si de atunci nu si-a mai revenit!!Este vorba despre Traian Basescu.De altfel daca stai sa-l asculti pe Patraru da de inteles ca s-a imbatat frecvent cu Traian Basescu si a luat la cunostinta de afacerile veroase comise de UDREA!!Pacat ca Dl.Patraru nu anunta de la inceput la ce ora este VAX POPULI,pentru ca este singura parte plina de umor si realitati!
  • Ar fi o chestie sa le zica-n fata politicienilor ceea ce zice pe post si sa le vedem reactia. Dar, precum zicea si el, de la TVR e mai usor de dat afara.

Trimite un comentariu