Skip to main content

Radio România Actualități se va extinde în patru orașe, după ce a primit de la CNA patru frecvențe noi

 
Radio România Actualități se va extinde în patru orașe, după ce a primit de la CNA patru frecvențe noi
Radio România

La două luni după ce Consiliul Național al Audiovizualului a organizat un concurs de frecvențe radio, Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a mai descoperit patru frecvențe libere.

Acestea vor merge fără concurs, către Radio România Actualități. Este vorba despre frecvențe în Alba Iulia (104,3), Slatina (105,9), Gheorgheni (88,5) și Roman (105,7). 

Publicitate

Potrivit legislației audiovizuale, Radioul Public poate primi frecvențe radio fără concurs.

Conform procedurilor, așa cum s-au discutat în ședința forului audiovizual, radioul public a solicitat frecvențe radio pentru mai multe localități. CNA a trimis o solicitare către ANCOM pentru a identifica frecvențele libere.

Acordarea celor patru frecvențe radio a fost votată de șapte din cei opt membri prezenți în ședință. Dorin Rusu a votat împotrivă spunând că i se pare nedrept cum ANCOM a identificat noi frecvențe libere la scurt timp după ce forul audiovizual a organizat un concurs.

„Cum se face că noi am avut concurs de acordare de frecvențe și aceste frecvențe nu erau libere. Au apărut peste noapte după ce SRR a trimis adresă la ANCOM. Acest lucru nu mi se pare normal. Nu mi se pare in regula aceasta procedura, nici din partea noastră, nici din partea ANCOM și nici a Radioului”, a spus Dorina Rusu, membru CNA.

La rândul său, Răsvan Popescu, vicepreședintele CNA, i-a răspuns: „Procedura este încheiată. Radioul public trebuie să se audă în toată țara asta pentru ca au dreptul să se audă.”

Radu Herjeu, membru CNA – Problema rămâne. După ce noptieră a descoperit ANCOM aceste frecvențe? Acum două luni am avut concursul. Presupun că s-au rătăcit. Pentru viitor, aș vrea să nu ne mai trezim după aceea că mai apar niște frecvențe libere.”

În fața CNA au fost prezenți mai mulți reprezentanți ai radioului public, printre care și Dan Preda, managerul Radio România Actualități.

Întrebat de Radu Herjeu despre scăderea de audiență din ultimul val, Dan Preda a răspuns:

„Lucrăm la asta. Ce putem să contabilizăm, în primul și în primul rând, de la începutul anului și până în iunie am avut peste 1800 de întreruperi în emisie, de la câteva secunde și până la câteva ore. Din cauza SNR. Am avut discuții la SNR, dânșii au fost foarte cooperanți. Sperăm că până la sfârșitul anului să se rezolve. Noua grila va fi lansată în curând. Faptul că ne vom auzi mai bine în anumite comunități cred că va contribui la o creștere a audienței.”

Rețeaua Națională Radio România Actualități este alcătuită din 65 de stații FM și 23 de stații AM.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu