Skip to main content

Radio România Actualităţi se va extinde în patru oraşe, după ce a primit de la CNA patru frecvenţe noi

 
Radio România
Radio România

La două luni după ce Consiliul Naţional al Audiovizualului a organizat un concurs de frecvenţe radio, Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a mai descoperit patru frecvenţe libere.

Publicitate

Acestea vor merge fără concurs, către Radio România Actualităţi. Este vorba despre frecvenţe în Alba Iulia (104,3), Slatina (105,9), Gheorgheni (88,5) şi Roman (105,7).

Potrivit legislaţiei audiovizuale, Radioul Public poate primi frecvenţe radio fără concurs.

Conform procedurilor, aşa cum s-au discutat în şedinţa forului audiovizual, radioul public a solicitat frecvenţe radio pentru mai multe localităţi. CNA a trimis o solicitare către ANCOM pentru a identifica frecvenţele libere.

Acordarea celor patru frecvenţe radio a fost votată de şapte din cei opt membri prezenţi în şedinţă. Dorin Rusu a votat împotrivă spunând că i se pare nedrept cum ANCOM a identificat noi frecvenţe libere la scurt timp după ce forul audiovizual a organizat un concurs.

„Cum se face că noi am avut concurs de acordare de frecvenţe şi aceste frecvenţe nu erau libere. Au apărut peste noapte după ce SRR a trimis adresă la ANCOM. Acest lucru nu mi se pare normal. Nu mi se pare in regula aceasta procedura, nici din partea noastră, nici din partea ANCOM şi nici a Radioului”, a spus Dorina Rusu, membru CNA.

La rândul său, Răsvan Popescu, vicepreşedintele CNA, i-a răspuns: „Procedura este încheiată. Radioul public trebuie să se audă în toată ţara asta pentru ca au dreptul să se audă.”

Radu Herjeu, membru CNA – Problema rămâne. După ce noptieră a descoperit ANCOM aceste frecvenţe? Acum două luni am avut concursul. Presupun că s-au rătăcit. Pentru viitor, aş vrea să nu ne mai trezim după aceea că mai apar nişte frecvenţe libere.”

În faţa CNA au fost prezenţi mai mulţi reprezentanţi ai radioului public, printre care şi Dan Preda, managerul Radio România Actualităţi.

Întrebat de Radu Herjeu despre scăderea de audienţă din ultimul val, Dan Preda a răspuns:

„Lucrăm la asta. Ce putem să contabilizăm, în primul şi în primul rând, de la începutul anului şi până în iunie am avut peste 1800 de întreruperi în emisie, de la câteva secunde şi până la câteva ore. Din cauza SNR. Am avut discuţii la SNR, dânşii au fost foarte cooperanţi. Sperăm că până la sfârşitul anului să se rezolve. Noua grila va fi lansată în curând. Faptul că ne vom auzi mai bine în anumite comunităţi cred că va contribui la o creştere a audienţei.”

Reţeaua Naţională Radio România Actualităţi este alcătuită din 65 de staţii FM şi 23 de staţii AM.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus