Skip to main content

Un radio local, amendat cu 100.000 de lei pentru că a continuat să emită şi după ce şi-a pierdut licenţa

 
Un radio local, amendat cu 100.000 de lei pentru că a continuat să emită şi după ce şi-a pierdut licenţa

Consiliul Naţional al Audiovizualului a dat, în şedinţa de joi, o amendă de 100.000 de lei Radio Braşov Montan, pentru că a continuat să emită după ce şi-a pierdut frecvenţa. Totodată, CNA a decis să notifice şi ANCOM în legătură cu situaţia Radio Braşov Montan.

Publicitate

Postul a rămas fără licenţă în luna iulie, după ce CNA a refuzat să-i prelungească valabilitatea cu încă nouă ani. Motivul? Radio Braşov Montan, post care emitea de 24 de ani în România, retransmitea aproape total un post de radio deţinut de aceeaşi societate, tot în zona Braşov. Concret, postul prelua în proportie de 97.7% postul Radio Brasov, deţinut de aceeaşi societate.

Paginademedia.ro a scris pe larg despre subiect, AICI.

Legislaţia încălcată:

ART. 50 (1) Furnizarea unui serviciu de programe în sistem analogic de un radiodifuzor aflat în jurisdicţia României se poate face numai în baza licenţei audiovizuale analogice şi, după caz, a licenţei de emisie. (2) Furnizarea unui serviciu de programe în sistem digital terestru prin intermediul unui operator de multiplex de radiodifuziune/televiziune aflat în jurisdicţia României se poate face numai în baza licenţei de utilizare a frecvenţelor radio în sistem digital terestru, în beneficiul titularilor licenţelor audiovizuale digitale.

ART. 58 (1) Difuzarea serviciului de programe poate începe după obţinerea deciziei de autorizare audiovizuală.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus