Skip to main content

Un radio local, amendat cu 100.000 de lei pentru că a continuat să emită și după ce și-a pierdut licența

 
Un radio local, amendat cu 100.000 de lei pentru că a continuat să emită și după ce și-a pierdut licența

Consiliul Național al Audiovizualului a dat, în ședința de joi, o amendă de 100.000 de lei Radio Brașov Montan, pentru că a continuat să emită după ce și-a pierdut frecvența. Totodată, CNA a decis să notifice și ANCOM în legătură cu situația Radio Brașov Montan.

Publicitate

Postul a rămas fără licență în luna iulie, după ce CNA a refuzat să-i prelungească valabilitatea cu încă nouă ani. Motivul? Radio Brașov Montan, post care emitea de 24 de ani în România, retransmitea aproape total un post de radio deținut de aceeași societate, tot în zona Brașov. Concret, postul prelua în proportie de 97.7% postul Radio Brasov, deținut de aceeași societate.

Paginademedia.ro a scris pe larg despre subiect, AICI.

Legislația încălcată: 

ART. 50 (1) Furnizarea unui serviciu de programe în sistem analogic de un radiodifuzor aflat în jurisdicţia României se poate face numai în baza licenţei audiovizuale analogice şi, după caz, a licenţei de emisie. (2) Furnizarea unui serviciu de programe în sistem digital terestru prin intermediul unui operator de multiplex de radiodifuziune/televiziune aflat în jurisdicţia României se poate face numai în baza licenţei de utilizare a frecvenţelor radio în sistem digital terestru, în beneficiul titularilor licenţelor audiovizuale digitale.

ART. 58 (1) Difuzarea serviciului de programe poate începe după obţinerea deciziei de autorizare audiovizuală.

 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu