Skip to main content

VIDEO. Mesajul Carrefour „Dacă găsești în altă parte mai ieftin plătim de 10 ori diferența”, oprit de pe TV. De ce?

 
VIDEO. Mesajul Carrefour „Dacă găsești în altă parte mai ieftin plătim de 10 ori diferența”, oprit de pe TV. De ce?

"Dacă găsești în altă parte mai ieftin, plătim de 10 ori diferența". Unul dintre cele mai vechi mesaje de campanie folosite de Carrefour a fost oprit momentan.

Publicitate

Unde este problema? De ce a decis CNA că mesajul nu mai poate apărea în forma actuală?

Pe scurt, în spatele sloganului este un regulament mai complex, care nu este detaliat în reclamă. Adică:

- ce înseamnă "dacă găsești în altă parte"? Când "plătim de zece ori diferența"? 

Comparația se aplică între Carrefour și "magazine situate in acelasi oras, in acelasi sector, cu acelasi obiect de activitate, la acelasi produs, in aceleasi conditii de comercializare (suprafata de vanzare mai mare de 2.500 m² ; magazinele de tip cash&carry nu participa la prezenta promotie).

Detaliile nu sunt explicate clar în spot, de aici și decizia CNA.

Decizia CNA de astăzi vine după o serie de alte probleme pe care retailerul le-a avut cu același slogan. În aprilie, Consiliul Român al Publicității s-a pronunțat în legătură cu mesajul Carrefour: este greu pentru un client să își dea seama în ce condiții primește diferența.

Ulterior, și ANAF s-a sesizat. ANAF a și amendat Carrefour pentru încălcarea legii privind publicitatea înșelătoare și comparativă. Retailerul a modificat comunicarea, dar, în opinia CNA, mesajul rămâne to neclar.

Detalii din ședința de azi, în continuare:

Sloganul simplu „Dacă găsești în altă parte mai ieftin plătim de 10 ori diferența” are în spate un regulament elaborat și ar trebui detaliat și în spoturile TV și radio, a considerat forul audiovizual. CNA a decis în ședința de astăzi că lanțul Carrefour trebuie să fie mai clar și în mesajele de pe TV și la radio.

CNA a analizat în ședința publică de astăzi spoturile radio și TV ale Carrefour din perioada aprilie - iulie, după o autosesizare a unui membru CNA, dar și o plângere venită din partea ANAF, în care se menționează că o direcție a instituției a sancționat Carrefour pentru încălcarea legii privind publicitatea înșelătoare și comparativă. 

„S-a observat că nu sunt prezentate date și informații de natură să susțină și să probeze afirmațiile: „Dacă găsești mai ieftin, primești*: DE 10 ORI DIFERENȚA”. (...) S-a dispus S.C. CARREFOUR ROMANIA S.A. ca masura complementara incetarea utilizarii mesajului: ”Daca gasesti mai ieftin, primesti*: DE 10 ORI DIFERENTA”. In conformitate cu art. 14 din Legea nr. 158/2008 republicata, va rugam sa aveti in vedere aplicarea, dupa caz, a masurilor corespunzatoare care intra in sfera de competenta a institutie dumneavoastra. (...)”, se arată în sesizarea primită de la ANAF. 

În primăvara acestui an, lanțul de hypermarketuri avea o amplă campanie cu mesajul „Dacă găsești mai ieftin, plătim de 10 ori diferența”, la care era atașat un mix asterisc ce făcea trimitere către regulamentul de pe site și din magazine. 

Radu Herjeu, membru CNA:

„Nu poți să trimiți cumpărătorul într-un spot TV să se ducă să se informeze pe net. Eu am vrut să caut pe Carrefour regulamentul. Nu l-am găsit. A trebuit să caut pe Google căutare”

„Presupun că e ok să spui: du-te matale pe net, măi bătrânico de 85 de ani, și citește matale un regulament de 25 de pagini din care nu o să înțelegi absolut nimic și după aia permite-ți să vii să-mi ceri diferența.”

În vară, după amenda ANAF, Carrefour a ieșit cu o nouă campanie, ceva mai explicită, care a sunat astfel: 

„Te provocăm să găsești în altă parte mai ieftin decât la Carrefour. Îți dăm de 10 ori diferența sub formă de cupoane de cumpărături, dacă în aceeași zi găsești un preț mai mic la produsele din campanie, într-un hipermarket concurent, definit în regulamentul disponibil în magazine și pe carrefour.ro. (...)

Titrări pe ecran:

- DACĂ GĂSEȘTI MAI IEFTIN, PRIMEȘTI*: DE 10 ORI DIFERENȚA (în partea centrală a ecranului);
- *Diferența se va acorda sub formă de cupoane de cumpărături în termenii și condițiile regulamentului disponibil în magazine la Recepție clienți și www.carrefour.ro. (în partea de jos a ecranului);
- *Sub formă de cupoane. Regulament în magazine și pe www.carrefour.ro”

Din regulamentul promoției: 

„Compararea preturilor se va face intre pretul de vanzare CARREFOUR, valabil in ziua in care clientul a achizitionat produsul din hipermarketul Carrefour participant la promotie si pretul de vanzare, din aceeasi zi, oferit de catre un alt magazin situat in aceeasi localitate, in acelasi sector, cu excluderea
preturilor practicate de catre acesta din urma pentru alte tipuri de conditionari, promotii, lichidari speciale, soldari, etc.”

„Rambursarea nu se va face in bani, ci prin intermediul unui cupon valoric de cumparaturi, valabil in hipermarketurile Carrefour pentru o perioada de 30 de zile de la eliberarea acestuia.”

„ Clienții hipermarketurilor Carrefour (...) beneficiaza de clauza ofertei concurente care le confera avantajul de a obtine cel mai bun pret practicat de magazine situate in acelasi oras, in acelasi sector, cu acelasi obiect de activitate, la acelasi produs, in aceleasi conditii de comercializare (suprafata de vanzare mai mare de 2.500 m² ; magazinele de tip cash&carry nu participa la prezenta promotie).

Spotul Carrefour in varianta modificată (după amenda ANAF). Și această variantă a fost considerată nepotrivită de CNA:  

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • @Dan

    1. CNA nu poate amenda firmele care-si fac reclama. Poate doar sa opreasca difuzarea spoturilor care incalca legea.
    2. In martie, CNA a oprit de la difuzare spotul ALTEX cu un continut asemanator. Ulterior, compania a schimbat regulamentul si spotul a primit permisiunea sa ruleze din nou.
  • Dar Altex de ce nu e amendat pe aceeasi tema? Si ei au un regulament limitativ ("Magazine cu acelasi obiect de activitate", "acelasi cod de produs", "Aceleasi conditii de comercializare", " nu trebuie sa faca obiectul unei actiuni de reduceri de pret, promotie, lichidare de stoc, soldare, resigilare", "In cazul achizitiei online, pretul mai mic trebuie sa fie valabil minim 3 zile consecutive pe site-ul concurentului").

Trimite un comentariu