Skip to main content

Călin Ionescu - Rimaru, la Acces Direct: „Este un limbaj bădărănesc, pe care mi-l asum. (...)Dumnezeu vrea nu moartea, ci îndreptarea păcătosului”

 
Călin Ionescu - Rimaru, la Acces Direct: „Este un limbaj bădărănesc, pe care mi-l asum. (...)Dumnezeu vrea nu moartea, ci îndreptarea păcătosului”

Călin Ionescu, cunoscut publicului drept Rimaru de la RACLA, a avut o intervenție de 10 minute în finalul emisiunii Acces Direct de miercuri. Este prima sa apariție pe TV după ce săptămâna trecută a fost acuzat de numeroase femei de hărțuire și agresivitate. 

Scandalul s-a încheiat cu plecarea sa din funcția de Group Creative Director al agenției Centrade Cheil. 

„Sunt dispus, în măsura în care mi se acordă șansa și răgazul, de a arăta că m-am îndreptat. Și spun acest mesaj într-o țară în care peste 90% din populație s-a declarat creștină, eu aparținând acestei religii, și știu că acolo este mesajul acela: că Dumnezeu vrea nu moartea, ci îndreptarea păcătosului. Eu cred că orice greșeală poate fi corectată și orice om poate avea șansa de a se îndrepta.”, a spus el în ediția de ieri Acces Direct. 

Din intervenția lui Călin Ionescu (Rimaru):

„O să încep să-mi fac datoria de om și de bărbat și să îmi cer public scuze, să spun că regret sincer tot ce s-a întâmplat și tot acest scandal, față de toate persoanele care au avut de spus lucruri negative despre mine considerând că le-am făcut rău într-un fel sau altul. Le cer scuze și colegilor din agenției și agenției la care am lucrat până săptămâna trecută pentru că ei nu au avut nicio vină”, și-a început discursul Călin Ionescu, în emisiunea de pe Antena 1. 

„Lucrez de 16 ani în advertising și niciodată nu am avut un scandal de asemenea natură cu niciun fel de colegă. Chiar le rog, în măsura în care vor să iasă și ele în față, fetele cu care am interacționat ok, să spună că așa cum poate am avut un comportament de bădăran în cazurile astea, pot să am și un comportament de gentleman în alte situații. Eu mi-am respectat întotdeauna colegele, colegii și angajatorii”, a mai spus Ionescu la Acces Direct. 

Cât despre capturile postate de mai multe foste colege ale lui Ionescu, în care acesta folosea amenințări sau un limbaj vulgar la adresa lor (detalii, AICI), el a declarat: „Este un limbaj bădărănesc, pe care mi-l asum”. 

MIrela Boureanu Vaida: „Are legătură cu hărțuirea sexuală, cu amenințarea sau e doar un limbaj bădărănesc, cum spui tu, cel prin care te-ai idetificat într-un fel sau altul și în piesele tale?”

Răspuns: „Acum nu aș vrea să dau vina pe muzică în niciun chip. Evident imaginea de scenă și imaginea artistică, deși la un moment dat se pot confunda cu imaginea mea personală sunt destinate scenei, videoclipurilor și așa mai departe. Muzica a fost pentru mine o supapă, prin care am putut să-mi canalizez anumite energii negative.”

„Să zicem că am un comportament, nu violent, în niciun caz, este un temperament mai vulcanic.”

„Acestea sunt lucruri de acum doi ani. Acum doi ani s-a creat acest scandal și au fost aduse la suprafață pe fondul mișcării #MeToo. a veni și alte acuzații, dar marea majoritate a acestor print screen-uri au circulat de acum doi ani într-o bulă mai mică pe Facebook.”

„O să spun foarte răspicat și că au fost multe acuzații care nu au niciun fel de bază de adevăr.”

„Mișcare (#Metoo - n.r.) este absolut legitimă. Mie îmi pare rău că am fost scos eu foarte mult în față ca exponent al hărțuirii sexuale a femeii în România.” 

„Să știți că mare parte din aceste print screen-uri țin de niște conversații care au fost trunchiate. Că e dubios că apare „hai cu mine la un ceai” și imediat după apare print screen-ul că îți fac și îți dreg.”

„Nu sunt un Brad Pitt și îmi asum faptul că sunt și femei care mă refuză sau au dreptul să mă refuze. Mai ales că pe internet nu este „no means no” este „no means block”. Deci oricând ai posibilitatea ca cineva, dacă te hărțuiește, te abuzează într-un fel sau altul, cu un singur click i-ai amuțit bădărănia.”

Mirela Vaida: „Ea spune că te-a șters de pe Facebook.”

Ionescu: „Asta nu e block. Avea și posibilitatea de block. Nu încerc să mă scuz,tocmai am început prin a-mi cere scuze și a-mi asuma acest comportament bădărănesc. Mai spun un lucru: în calitate de persoană publică, în măsura în care mai sunt și eu persoană publică. Eu am sute de discuții zilnic. Sunt oameni care mă caută, care îmi cer prietenia, care îmi cer ajutorul pe diverse proiecte muzicale sau păreri. De foarte multe ori aceste mii de conversații adunate de-a lungul anilor nu se termină foarte politicos. Adică ne mai înjurăm, ne mai amenințăm.”

Întrebat dacă nu a încercat să abuzeze de funcția sa pentru a încerca să-și „cucerească” colege: „În niciun caz. Ridic o întrebare, nu îndrept un deget către nicio direcție. Marea majoritate a țintelor bădărăniilor mele provin din agenții concurente agenției la care lucram. Deci nu aș putea să mă prevalez de nicio funcție câtă vreme ele sunt la competiție. Dacă eram colegi de muncă atunci se putea discuta despre hărțuire sexuală la locul de muncă, care implică o frecvență a hărțuirii.”

„Dacă în doi ani n-am rupt nicio ureche și n-am rupt niciun cap, cred că toată lumea poate să stea liniștită că nici nu o să o fac și nici nu aveam vreodată intenția să o fac.”

Întreabt dacă pe fetele în cauză le știa personal sau de pe Facebook: „Industria de publicitate este destul de mică și lumea se mai cunoaște. Sunt fete cu care într-un fel sau altul am interacționat in real life.”

Întrebat dacă și-a cerut iertare personal: „Nu am avut șansa până acum. Am folosit șansa acestei invitații ca să îmi asum limbajul bădărănesc. ”

„Sunt dispus, în măsura în care mi se acordă șansa și răgazul, de a arăta că m-am îndreptat. Și spun acest mesaj într-o țară în care peste 90% din populație s-a declarat creștină, eu aparținând acestei religii, și știu că acolo este mesajul acela: că Dumnezeu vrea nu moartea, ci îndreptarea păcătosului. Eu cred că orice greșeală poate fi corectată și orice om poate avea șansa de a se îndrepta.”

Publicitate

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Limbajul badaranesc este una, amenintarile si razbunarea sunt altceva. Sa te duci a doua zi si sa scuipi pe cineva ca te-a respins pe fb nici macar nu este o reactie la cald, este premeditare. Se da crestin dar nu este deloc modest. Si ce daca l-a sters in loc sa-l blocheze? Nu cred ca a inteles ca trebuie sa-si schimbe modul de gandire, nu doar limbajul.

Trimite un comentariu