Skip to main content

Etno TV, amendat de CNA pentru prea multă reclamă

 
Etno TV, amendat de CNA pentru prea multă reclamă

Sancționat pentru prea multe reclame. Etno TV, postul TV al familiei Prigoană, a primit o amendă de 25.000 de lei după ce în urma monitorizării s-a constatat depășirea timpului alocat publicității, de 12 minute pe oră. 

Concret, monitorizarea CNA a arătat că în cazul postului de televiziune Etno TV, în perioada 29 iunie 2017 - 5 iulie 2017, a avut 28 de depășiri ale minutelor de publicitate ce au însumat 22 de minute și 39 de secunde. 

Publicitate

Radu Herjeu, membru CNA, a fost cel care a propus sancțiunea de 25.000 de lei, pentru încălcarea articolului privind publicitatea, potrivit căruia, „Proporția de spoturi publicitare televizate și spoturi de teleshopping dintr-un interval de o oră nu poate depăși 20%, respectiv 12 minute; în cazul televiziunii publice durata acestora nu poate depăși 8 minute din timpul oricărei ore date.”

Sancțiunea a fost votată în unanimitate de membrii prezenți: Radu Călin Cristea, Radu Herjeu, Răsvan Popescu, Dorina Rusu, Gabriel Tufeanu, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda și Orsolya Borsos.  

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu