Skip to main content

Numiri în TVR. Sorin Burtea, şeful studiourilor centrale. Şeful TVR Cluj, repus în funcţie după ce a fost dat la o parte anul trecut

 
Numiri în TVR. Sorin Burtea, şeful studiourilor centrale. Şeful TVR Cluj, repus în funcţie după ce a fost dat la o parte anul trecut

Numiri noi în TVR, în prima săptămână de mandat ca preşedinte interimar a Doinei Gradea.

Publicitate

La conducerea studiourilor centrale a fost pus Sorin Burtea, în locul lui Corneliu Calotă (în trecut purtător de cuvânt al lui Victor Ponta).

La Cluj, a fost repus şef Romeo Couţi, dat la o parte în primăvara acestui an, când angajaţii de la studioul teritorial au reclamat managamentul defectuos, dezbinarea redacţiei şi modul în care dispune de resurse.

Detalii, în continuare:

Burtea a fost realizator al emisiunii Interes general şi membru în Consiliul de Administraţie al TVR. În trecut, a fost unul dintre oponenţii schimbării instituţiei publice. În 2010, când Raluca Turcan propunea o nouă lege a TVR, Burtea a realizat o emisiune în care a criticat dur proiectul de schimbare şi a fost amendat de CNA (detalii, pe paginademedia.ro, aici).

Departamentul Studiourilor Centrale este unul din cele mai importante din TVR. Se ocupă de parte de tehnică de producţie din TVR. Numără aproximativ 1.000 de oameni. Funcţionarea echipamentelor, licitaţiile de achiziţii, planificarea de resurse umane pentru producţii şi evenimente intră în atribuţiile departamentului.

Romeo Couţi a fost numit la conducerea TVR Cluj. Anul trecut, mandatul lui (de interimar) nu a mai fost prelungit de Irina Radu. O decizie care venea după ce angajaţii de la Cluj reclamaseră, printre altele, printr-o scrisoare deschisă lipsa unui plan managerial, ingerinţe în activitatea editorială, dezbinarea personalului şi resurse umane şi financiare folosite incorect. (detalii despre scrisoarea angajaţilor, aici)

De asemenea, Cristian Zgabercea, fost producător general al TVR, în prezent coordonator al proiectului TVR HD, a fost prezent în această săptămână în şedinţa Comitetului Director. Zgabercea şi-a pierdut postul de producător general după ce numele lui a apărut în dosarele lui Nicuşor Constantinescu.

Irina Radu: "Nu îmi doresc în acest moment o poziţie de conducere în TVR"

Irina Radu, fostul preşedinte al TVR, a refuzat orice poziţie de conducere în TVR. Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, Irina Radu a declarat în Comitetul Director că nu doreşte nicio poziţie de conducere în TVR, după ce Doina Gradea i-a făcut o ofertă de a face parte din management. Ea a refuzat oferta Doinei Gradea.

Contactată de Paginademedia.ro, Irina Radu a confirmat informaţia: “Nu doresc în acest moment nicio funcţie de management în TVR”. De ce? “Nu cred că, în această formulă de conducere, mă pot regăsi într-o poziţie de management”, a adăugat ea.

Doina Gradea: "Am ales oameni din interior, care au experienţă şi pot face faţă"

Paginademedia.ro: De ce au fost numiţi Sorin Burtea şi Romeo Couţi?

Doina Gradea: "Am ales din interiorul televiziunii oameni care sunt cunoscuţi, respectaţi în televiziune. În calitatea mea de director general interimar, numită de Parlamentul României, am dreptul să aleg să numesc, echipa cu care vreau să lucrez", a declarat Doina Gradea, preşedinte interimar al TVR.

Paginademedia.ro: De ce oameni din garda veche?

Doina Gradea: "Cred că au o experienţă vastă, cunosc televiziunea şi pot face faţă funcţiilor respective. Oricum, este foarte important de notat că sunt interimari."

Paginademedia.ro: Romeo Couţi a fost contestat de colegii lui. Sorin Burtea a fost vehement acum câţiva ani împotriva schimbării TVR. De ce ei?

Doina Gradea: "Este o perioadă de interimat, nu ştiu cât va dura. Sper ca noul Consiliu de Administraţie să fie numit într-un timp cât mai scurt, ca să se deblocheze situaţia şi să se poată organiza concursuri. Nu ştiu cât de simplu ar fi să aduci oameni din afară, profesionişti. Nu pot aduce din afară.

Mulţi care lucrează aici au un trecut mai mult sau mai puţin controverstat."

Paginademedia.ro: Cristian Zgabercea, care şi-a pierdut poziţia de producător general din cauza procesului lui Nicuşor Constantinescu, a fost şi el invitat în Comitetul director.

Doina Gradea: "Sunt persoane invitate permanent în Comitetul Director, dar care nu fac parte din Comitetul Director".

Paginademedia.ro: A fost invitat luni. Va fi invitat permanent?

Doina Gradea: "Nu ştiu, nu am luat încă o decizie."

Citeşte un interviu pe larg cu Doina Gradea: Unul dintre cele mai frumoase mesaje a venit de la Adrian Sârbu (...) Nu putem să cheltuim un buget ca al marilor grupuri private şi să avem audienţa pe care o avem

Din anunţurile TVR legate de Sorin Burtea şi Romeo Couţi:

Sorin Burtea coordonează Direcţia Studiouri Centrale

Începând cu 3 octombrie, conducerea Direcţiei Studiouri Centrale este asigurată de Sorin Burtea.

El a fost desemnat coordonator interimar cu atribuţii de Director prin decizia Directorului General Interimar, Doina Gradea, după ce Corneliu Calotă şi-a înaintat demisia din funcţie.

Licenţiat al Facultăţii de Ziaristică, Sorin Burtea a intrat în echipa TVR în 1980. De-a lungul timpului, a fost redactor, realizator, secretar general de redacţie şi redactor şef al Redacţiei Economice, unde a lucrat la emisiuni ca Reflector, Economia încotro?, Studioul economic sau Ziua de mâine.

În prezent, Sorin Burtea este producătorul emisiunilor Interes General (TVR 1) şi Investiţi în România! (TVR Internaţional).

Pentru programele realizate, Sorin Burtea a obţinut numeroase distincţii, dintre care: Trofeul de Excelenţă pentru 15 ani de promovare a mediului de afaceri din România în lumea întreagă, din partea Camerei de Comerţ şi Premiul de Excelenţă pentru promovarea turismului românesc, la la Gala Asociaţiei Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism din România (AJTR).

În perioada 2005 – 2013, Sorin Burtea a fost reprezentantul salariaţilor în Consiliul de Administraţie al TVR.

Romeo Couţi, coordonator TVR Cluj

Romeo Couţi este, începând cu 29 septembrie 2017, coordonator cu atribuţii de director interimar al Studioului TVR Cluj, în urma deciziei Directorului General Interimar, Doina Gradea.

Jurnalist cu peste 27 de ani de experienţă în televiziune, Romeo Couţi a intrat în echipa TVR Cluj în anul 1990, unde a ocupat, de-a lungul timpului, funcţiile de redactor şef Redacţia Social Economic, redactor şef Redacţia Ştiri, director al studioului TVR Cluj.

Ca jurnalist, Romeo Couţi a realizat reportaje de anchetă pentru emisiunile Reporter în anchetă şi Banii vorbesc, a moderat talkshow-ul cu tematică social-politică Întrebări pentru o funcţie şi a fost prezentatorul grupajului informativ TVR Cluj.

În 1998, a susţinut înfiinţarea Fundaţiei de Jurnalism Independent Cluj, anul următor devenind director executiv al Centrului de Formare în Jurnalism şi Audiovizual Cluj.

Romeo Couţi a mai ocupat funcţia de Preşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor din presă Cluj, în prezent fiind Preşedintele Forumului Internaţional al Jurnaliştilor Români.

În perioada 31 martie – 28 septembrie, conducerea interimară a studioului teritorial a fost asigurată de Irina Radu.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Sile Franaru Sile Franaru
    @ciuf. de acord cu tine, burtea e un sinistru. couti, la fel. vechea garda e un eufemism, astia sunt vechea mafie. si actuala si viitoarea.
    dar nu cred ca povestile cu telefoanele de amenintare sunt adevarate. o stiu din proprie experienta de pe vremea cand lucram la tvr: de ziua mea suna telefonul PERSONAL ca nu aveam de la serviciu. buna ziua, sunt secretara domnului burtea, care vrea sa va transmita la multi ani. zic: nu e nevoie, multumesc. si inchid. ei bine, nu am primit niciun telefon ulterior, nici de amenintare, nici de felicitare.
  • dan petrea dan petrea
    Burtea este un sinistru. A prilejuit portrete satirice remarcabile. Au scris despre el Plesu si Liviu Avram. Ieri i s-a dedicat un portret in aqua forte in Adevărul. O rusine pentru TVR ca un asemenea individ lucrează in TVR, daramite ca detine o functie de conducere.
  • ciuf ciuf
    Burtea? Ce gluma proasta, erau sunati oamenii de catre secretara lui, pentru a le spune "La multi ani", inainte de a intra inca o data in CC. Daca te impingea naiba sa pui intrebari, despre care, cine vrea sa te ureze, se inchidea telefonul si te suna el sa te ameninte, ca nu stii cu cine stai de vorba, "las' ca te dau afara, o sa vezi tu". In continuarr, turnul tvr trebuie pus la pamant, aerul comunisto-securist se simte de la bariere.
  • Gelu Stralucelu Gelu Stralucelu
    Dacă dna Doinea Gradea e exigentă după cum declară și are o minimă decență profesională, îi recomandăm o capodoperă a dlui Sorin Burtea, plină de reclamă mascată și complet lipsită de rigoare, talent, linie editorială. Iar dacă poate crede că e o excepție, are multe alte mostre de nesimțire profesională pe youtube. Vizionare plăcută!
    https://www.youtube.com/watch?v=5oHFKPzxCCM
  • Sorin (S-o ce?) Buftea Sorin (S-o ce?) Buftea
    Burtea la butoane? Perfect. Fost plutonier, e poreclit ”Nea Zero”, sifonar inainte de 89, acum râd tapițerii de el... Ok, am inteles ca sunteti in universuri paralele, in bucla timpului, intrebarea e de ce nu faceti experimente d-astea pe banii vostri?
  • Dormeo C. Dormeo C.
    Couti se pare ca e chiar competent, uite aici un CV complet:
    https://www.ziardecluj.ro/romeo-si-tevereta
    „EU garantez, EU va dau cuvantul meu, ca Romeo Couti a fost mereu un rezultat politic. Sigur ca e amuzant sa il vezi azi tot aici, dupa ce mari smecheri ai politicii pusi PRESEDINTI la TVR au raposat profesional, sigur ca trebuie sa aplaudam isarescul din Couti care mereu s-a descurcat. Initial, Couti a fost pus director in 2003 de catre Dancu si Rus la TVR Cluj.” etc etc
  • adi adi
    Dumnezeule Mare!! Astia sunt oamenii cu care relansezi TVR??? Sigur nu e o gluma??? Nici de gluma nu e buna!! Inca nu imi vine sa cred!!Sinistru e putin spus! Cum s-a lipit el Burtea de un loc cadut si....plinut!! Si,atentie ce a facut Burtea nu e facultate de ziaristica e celebra Stefan Gheorghiu adica facultate de securisti activisti!! sa il pui pe Burtea sef in 2017 e dovada de incompetenta sau inconstienta!!Sau ordin de la partid.
  • marian vlase marian vlase
    asta da "maxim de competenta si management performant"!!!!! bine am revenit la epoca ceausisto-comunista, reprezentata de cei 2 "manageri" de "manageri"-Gradea si BURTEA. Doamne Fereste, este SINISTRU!!!! TVR este terenul suprem al exemplului de incompetenta, sinecura, nepotism, ineficienta, a cozilor de topor si ratatilor numiti in pozitii de top sau chiar a celor esuati din piata libera dupa ce au ajuns muritori de foame, fiind disponibilizati!! Avem si alt exemplul elocvent, cel al "multi-pregatitei, multi-profesionistei"-Carla Tompea-Director de Programe& DirectorTVR2, carator de mape la prietene si semnator de orice i se cere ca sa ramana pe pozitie, si care tocmai l-a angajat pe propriul sot, Haralambie Horatiu -la TVR2, dat afara de la Ghita TV si somer. De! rate multe, ei ratati de lux, fabricile de diplome ale lu' taticu nu mai functioneaza si si-au gasit loc caldut la TVR! Bravo Natiune!

Trimite un comentariu

sus