Skip to main content

(P) În ce afecţiuni se poate folosi homeopatia? Când sunt indicate medicamentele homeopate. Se pot da şi bebeluşilor?

 
(P) În ce afecţiuni se poate folosi homeopatia? Când sunt indicate medicamentele homeopate. Se pot da şi bebeluşilor?

(P) În ce afecţiuni sunt recomandate medicamentele homeopate? Cine poate apela la homeopatie? Se pot indica şi în cazul bebeluşilor?

Publicitate

Câteva răspunsuri, în continuare:

Ce este un medicament homeopat?

Este un medicament pe bază de substanţe de origine vegetală, animală, minerală sau chimică, diluate şi revitalizate de mai multe ori.

Acesta este prescris şi recomandat de către cadrele medicale (medici, moaşe, farmacişti) şi utilizat de aproximativ 300 de milioane de persoane din întreaga lume. În Franţa, o persoană din două a utilizat deja medicamente homeopate .

Când utilizăm medicamentele homeopate?

Medicamentele homeopate sunt utilizate în diverse domenii, cum ar fi traumatologie, tulburări de anxietate, ORL, ginecologie, pediatrie, dermatologie …

Folosite mult timp în spital în obstetrică, acestea au început să fie utilizate ca îngrijiri de sprijin pentru a ajuta pacienţii diagnosticaţi cu cancer să suporte mai bine efectele adverse ale tratamentului sau bolii lor.

Medicamentul homeopat este aşadar un ajutor preţios pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii.
În prezent, numeroase cadre medicale au apelat la homeopatie, fiind de părere că diferenţele terapeutice nu se opun, ci se completează.

Ce putem trata cu ajutorul homeopatiei?

Medicul poate utiliza homeopatia pentru a trata o afecţiune care apare brusc şi în mod ocazional. În acest caz, tratamentul este prescris pentru câteva ore sau câteva zile.

De asemenea, se poate recurge la homeopatie pentru anumite afecţiuni recidivante, cum ar fi alergia la polen, durerile de cap, reumatismul, herpesul, etc. În acest caz, tratamentul este prescris pentru mai multe săptămâni sau mai multe luni pentru a diminua, a dispărea, numărul, durata şi intensitatea crizelor.

Christian Boiron:

„Homeopatia stârneşte încă întrebări ştiinţifice, dar ea aduce adevărate răspunsuri la nivel medical. Ea este una din căile de expresie ale medicinei, pur şi simplu.”

Cine poate apela la homeopatie?

Homeopatia este bună pentru toată lumea! Medicamentele homeopate sunt potrivite, în primul rând, pentru adulţi, persoane în vârstă şi copii.

Adesea, medicii şi moaşele le prescriu şi femeilor însărcinate şi bebeluşilor. Cadrele medicale vor şti să vă orienteze către tratamentul corespunzător.

Surse:

  • Ghid de homeopatie (Libro Blanco de la Homeopatia), Catedra de Homeopatie Boiron, Universitatea din Zaragoza.
  • Studiu IPSOS „Homeopatia şi francezii”, desfăşurat în aprilie 2015 pe un eşantion reprezentativ de 1212 de persoane în vârstă de 18 ani şi mai mult.

Material realizat cu sprijinul Boiron

Autor: Advertorial publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Vasile Vasile
    Homeopatia e o escrocherie colosală, dar hei, oricum suntem prea mulţi pe planetă.
  • Cara Cara
    Tocmai voi publicati fake news?

    https://www.theguardian.com/science/blog/2010/feb/22/mps-verdict-homeopathy-useless-unethical
  • dorin dorin
    Bravo, Petrisor! Deschidere de site un advertorial despre homeopatie, chestia aia despre care oamenii de stiinta au psus ca e o pacaleala, ca nu exista, ca e doar o masina de facut bani. Sunt studii serioase accesibile oricui care arata adevarul despre homeopatie, dar tu pui ca stire principala un advertorial ***. Bravo!

Trimite un comentariu

sus