Skip to main content

VIDEO. Steve Wozniak la București: În primii ani de Apple, toate ideile erau dezvoltate de mine. Ce rol avea Steve Jobs

 

VIDEO. O scurtă conferință de presă a lui Steve Wozniak – The Woz, cofondatorul Apple, la București.

Publicitate

Care era relația lui cu Steve Jobs? Ce făcea fiecare la începuturilor colaborării lor? Care a fost filosofia Apple la începuturi?

“Toate ideile despre produse din primii zece ani ai companiei au fost dezvoltate de mine. Erau în mintea mea și au fost create de mine”, a răspuns Wozniak la întrebarea Paginademedia.ro.

“Rolul lui Steve Jobs era de vânzător”, a povestit Steve Wozniak.

Steve Wozniak:

“Timp de cinci ani, când eram buni prieteni (înainte de înființarea Apple n. red.), el venea o dată pe an, vedea ce am mai inventat și făcea bani pentru amândoi din asta.”

“Rolul lui Steve Jobs era de vânzător. La început, el nici nu avea bani. Eu aveam, ca inginer care lucra ca angajat.”

“Computerul personal a fost ideea mea: este o revoluție care se întâmplă, acesta este rolul meu în asta, este ceea ce vom face pentru oameni: educatie. M-am jucat trei ore pentru a vinde primul Apple 1 unei doamne care să ia computerul în școală, pentru a învăța elevii cum să-l folosească. Poate că l-ar fi cumpărat pentru 300 de dolari, dar i l-am dat eu.”

“Steve Jobs nu a fost de la început sursa de inspirație pentru Apple. Asta a venit mai târziu.”

“Filosofia Apple a fost să construim produse extraordinare. Steve Jobs credea și el același lucru.”

Steve Jobs nu înțelegea însă tehnologia în profunzime. Putea însă să facă un iPhone extraordinar, un produs care ne-a schimbat practic stilul de viață. Înțelegea foarte bine cum un smartphone poate interacționa cu utilizatorii. Înțelegea cum trebuie să arate un program de calculator pe un MacIntosh, cum trebuie să se vadă. Dar nu înțelegea în profunzime computerele.

“Mulți dintre noi am auzit declarațiile lui vizionare. Era un foarte bun vorbitor în termeni de sentimente adânci, ale tale sau ale umanității, încotro ne îndreptăm ca specie, lucrurile în care toți credem. Știa să le transmită.”

VIDEO. Steve Wozniak, despre relația cu Steve Jobs la începuturi

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Trimite un comentariu