Skip to main content

VIDEO. Steve Wozniak la Bucureşti: În primii ani de Apple, toate ideile erau dezvoltate de mine. Ce rol avea Steve Jobs

 

VIDEO. O scurtă conferinţă de presă a lui Steve Wozniak – The Woz, cofondatorul Apple, la Bucureşti.

Publicitate

Care era relaţia lui cu Steve Jobs? Ce făcea fiecare la începuturilor colaborării lor? Care a fost filosofia Apple la începuturi?

“Toate ideile despre produse din primii zece ani ai companiei au fost dezvoltate de mine. Erau în mintea mea şi au fost create de mine”, a răspuns Wozniak la întrebarea Paginademedia.ro.

“Rolul lui Steve Jobs era de vânzător”, a povestit Steve Wozniak.

Steve Wozniak:

“Timp de cinci ani, când eram buni prieteni (înainte de înfiinţarea Apple n. red.), el venea o dată pe an, vedea ce am mai inventat şi făcea bani pentru amândoi din asta.”

“Rolul lui Steve Jobs era de vânzător. La început, el nici nu avea bani. Eu aveam, ca inginer care lucra ca angajat.”

“Computerul personal a fost ideea mea: este o revoluţie care se întâmplă, acesta este rolul meu în asta, este ceea ce vom face pentru oameni: educatie. M-am jucat trei ore pentru a vinde primul Apple 1 unei doamne care să ia computerul în şcoală, pentru a învăţa elevii cum să-l folosească. Poate că l-ar fi cumpărat pentru 300 de dolari, dar i l-am dat eu.”

“Steve Jobs nu a fost de la început sursa de inspiraţie pentru Apple. Asta a venit mai târziu.”

“Filosofia Apple a fost să construim produse extraordinare. Steve Jobs credea şi el acelaşi lucru.”

Steve Jobs nu înţelegea însă tehnologia în profunzime. Putea însă să facă un iPhone extraordinar, un produs care ne-a schimbat practic stilul de viaţă. Înţelegea foarte bine cum un smartphone poate interacţiona cu utilizatorii. Înţelegea cum trebuie să arate un program de calculator pe un MacIntosh, cum trebuie să se vadă. Dar nu înţelegea în profunzime computerele.

“Mulţi dintre noi am auzit declaraţiile lui vizionare. Era un foarte bun vorbitor în termeni de sentimente adânci, ale tale sau ale umanităţii, încotro ne îndreptăm ca specie, lucrurile în care toţi credem. Ştia să le transmită.”

VIDEO. Steve Wozniak, despre relaţia cu Steve Jobs la începuturi

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus