Skip to main content

Viralele zilei. Moise Guran a dat postarea zilei: „Solidaritate, cu cine? Şi, la ce? La gogoşi?”

 
Viralele zilei. Moise Guran a dat postarea zilei: „Solidaritate, cu cine? Şi, la ce? La gogoşi?”

Taxa pe soldiaritate propusă de ministrul de Finanţe Ionuţ Mişa, a fost în centrul atenţiei. Cele mai distribuite postări de pe Facebook au vizat chiar această taxă. „Solidaritate, cu cine? Şi, la ce? La gogoşi?”, se întreabă retoric jurnalistul Moise Guran într-un text care a fost distribuit de peste 4.600 de ori.

Publicitate

Jurnlistul Vlad Petreanu scrie pe blog despre aceeaşi taxă, dar din altă perspectivă: „În ce condiţii aş accepta o taxă de solidaritate”. Textul lui Petreanu a fost al doilea cel mai distribuit din blogosferă.

„Din punctul meu de vedere, problema cu taxa de solidaritate anunţată de ministrul PSD al Finanţelor nu este cu taxa şi nici măcar cu solidaritatea, ci cu încrederea – sau, mai bine zis, cu lipsa de încredere că banii strânşi astfel vor fi folosiţi în interesul societăţii....”, notează jurnalistul.

Cele mai distribuite materiale din blogosferă, ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Menţiune importantă: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. moise.ro, Solidaritate, cu cine? Şi, la ce? La gogoşi?

- 4648 like-uri & share-uri

„O taxă de solidaritate pe fondul de salarii, în condiţiile scăderii contribuţiilor pe fondul de salarii, este însă un non-sens, o contradicţie în termeni şi, bineînţeles, o idioţenie care subminează însăşi ideea de solidaritate. (...)
După ce ai minţit cu neruşinare ca să ajungi la putere, după ce ai însămânţat golăneşte speranţele celor mai amărâţi, ca să-i cununi cumva cu speranţa ta hoţească de a nu face puşcărie, normal, eşti cu fiecare zi, tot mai aproape de momentul crucial al adevărului.”

2. petreanu.ro, În ce condiţii aş accepta o taxă de solidaritate,

- 389 like-uri & share-uri

În ce condiţii ar accepta Vlad Petreanu să plăteasă o „taxă de solidaritate”? iată două dintre condiţii:
1. Banii să fie viraţi pentru un proiect anume, identificabil şi evaluabil, nu aşa, în conturile generale ale statului român, de unde să li se piardă urma (adică nu cum a fost “supracciza pentru autostrăzi” a guvernului Ponta).
2. Să fiu informat public, permanent, câţi bani s-au strâns şi ce s-a întâmplat cu ei.


3. Blogurile Adevărul, Problema moaştelor, de Radu Preda,

- 286 like-uri & share-uri
„Una peste alta, problema moaştelor se dovedeşte un turnesol foarte precis al afectului antiortodox. Mă uimeşte lipsa de onestitate a unor comentatori ortodocşi sau non-ortodocşi, ba unii deloc muzicali în domeniul religiozităţii, gata să calomnieze, să incite la ură. La aproape trei decenii de la căderea dictaturii ateismului, asemenea stridenţe nu fac altceva decât să ilustreze fragilitatea libertăţii, să arate cum, în postcomunism, îţi poţi permite, paradoxal, să te declari democrat şi să acţionezi totalitar.”

4. Blogurile Adevărul, Un scaun gol, în urma Reginei Mamă. Rămas bun, Olga Tudorche, de Simona Chiţan,

- 137 like-uri & share-uri
“Mi-amintesc din „Regina Mamă“ un dialog captivant şi alert despre iubire, egoism, moralitate - alături, dar şi împotrivă - o mamă şi fiul ei. Piesa lui Manlio Santanelli ne oferea, la Teatrul Naţional, şansa de a petrece o seară la curtea unei regine a scenei româneşti: Olga Tudorache.”

5. idevice.ro, iPhone 8 are Productia Injumatatita de Apple

- 84 like-uri & share-uri.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus