Skip to main content

Adevărul, în planul de reorganizare: Google va avea venituri mai mari şi decât Pro TV. Adică peste 100 de milioane de euro

 
Adevărul, în planul de reorganizare: Google va avea venituri mai mari şi decât Pro TV. Adică peste 100 de milioane de euro

Google va ajunge la încasări care să depăşească şi Pro TV, se estimează în planul de reorganizare Adevărul Holding. Documentul punctează şi cât ar atrage Facebook de pe piaţa locală.

Publicitate

"Estimarea noastra este ca in anul 2017, Google va genera din Romania venituri din publicitate mai mari decat liderul pietei de publicitate, Pro TV (TV inclus)", scrie în document.

Dacă numai în primul trimestru Pro TV a avut venituri de 40 de milioane de dolari, suma s-ar ridica la o valoare în jur de 100 de milioane de euro.

Facebook îşi va dubla veniturile în România, notază documentul. Mai exact:

"Estimam ca Facebook isi va dubla veniturile pe piata din Romania, ajungand la aproximativ 30-35 milioane euro"

Din Planul de reorganizare actualizat Adevărul Holding (companie în insolvenţă):

- La nivelul anului 2017, cei doi competitori internationali, Google si Facebook, si-au intarit pozitia pe piata din Romania.

- Ambii genereaza miliarde de afisari pentru piata locala, avand costuri extrem de reduse.

- Atat Google cat si Facebook vand in regim CPC (Cost per Click) ceea ce pune o presiune foarte mare pe competitorii locali care incearca sa vanda la CPM (Cost pentru 1000 afisari)

- Estimarea noastra este ca in anul 2017, Google va genera din Romania venituri din publicitate mai mari decat liderul pietei de publicitate, Pro TV (TV inclus).

- Estimam ca Facebook isi va dubla veniturile pe piata din Romania, ajungand la aproximativ 30-35 milioane euro.

- Competitorii locali au incercat anul acesta sa faca fata presiunii venite din partea celor de la Google/Facebook.

- Principalii competitori editori: Pro TV, Adevarul Holding, Mediafax Group, DIGI/RCS, Intact, Ringier.

- Principalele regii de vanzare: eAD (lucreaza cu Adevarul Holding si DIGI) si ThinkDigital (lucreaza cu Mediafax Group)

- Adevarul.ro, detinut de Adevarul Holding SRL, continua sa fie cel mai important site non-tv, reusind cu succes sa devanseze Stirileprotv.ro, un produs sustinut de un trust care genereaza venituri de aproape 200 milioane USD.

- Clientii sustin in continuare investitiile in Google si Facebook, in tip ce agentiile media incearca sa impuna in mixul de marketing si site-urile din Romania.

- In conditiile in care grosul investitiilor se duc catre cei doi playeri, selectia site-urilor din Romania care intra in mix a devenit mai restrictiva. Pe de o parte sunt incluse site-urile din top 3 categorie (rar intra top 5), pe de alta parte sunt sustinute site-urile care oferta rebate-uri (comisionul acordat agentiei de media) semnificativ mai mari decat media pietei.

-Estimarea este ca in acest an vor exista investitii de cca 30 milioane euro pe site-urile locale, in aceasta suma intrand si rebate-urile acordate agentiilor de publicitate (30-40%).

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ionica Ionica
    *** *** daca am inteles ceva din acest articol....
  • Mm Mm
    Da, doar ca ei nu sunt in insolventa. Adevarul e cel mai tare dintre falimentari. Bravo!

Trimite un comentariu

sus