Skip to main content

Agerpres: Chinezii de la CEFC vor să cumpere CME, proprietarul Pro TV, pentru 500 milioane de euro

 
Agerpres: Chinezii de la CEFC vor să cumpere CME, proprietarul Pro TV, pentru 500 milioane de euro

Grupul chinez din domeniul energiei CEFC, care în luna decembrie 2016 a semnat un acord pentru preluarea pachetului majoritar la KMG International, s-a aliat cu grupul financiar ceh Penta Investments pentru a prelua Central European Media Enterprises, proprietarul Pro TV, de la gigantul media american Time Warner, scrie Agerpres, care citează surse Reuters.

Una dintre surse a precizat că CEFC este actorul principal al consorțiului și ar urma să asigure cea mai mare parte din finanțarea pentru această tranzacție estimată la aproximativ 500 milioane de euro. 

Publicitate

CME este o companie care operează în șase state din Europa Centrală și de Est, iar principalele surse de profit sunt Cehia și România.

CME are operațiuni în Cehia, România, Bulgaria, Slovacia, Slovenia și Croația. Grupul de media a anunțat vara aceasta vânzarea operațiunilor din Croația și Slovenia într-o tranzacție de 230 de milioane de dolari. Vânzarea din Croația a fost blocată de autorități considerându-se că ar încălca legislația națională privind concentrările economice (detalii, AICI)

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Nu s-a încheiat încă procesul de achiziție de către AT&T al Time Warner. Guvernul USA a inițiat un proces anti concurential. Va mai dura ... asta daca se va mai infaptui.
  • Time Warner a achizitionat CME acum ceva ani. Acum Time Warner apartine companiei AT&T care, probabil, nu mai e interesata de investitii in afara Statelor Unite. Era de asteptat ca se va intampla asa.
  • Ăștia de la Tine Warner de ce a mai cumpărat CME? Ca sa îl vândă mai departe? Nu a făcut nimic cu el.

Trimite un comentariu