Skip to main content

Antena 1, sancționată pentru imaginile fără perdea de la Insula iubirii. Din primăvară

 
Antena 1, sancționată pentru imaginile fără perdea de la Insula iubirii. Din primăvară

Au derapat în sezonul primăvară-vară, au primit sancțiune toamna. CNA a amendat Antena 1 cu 30.000 de lei pentru nouă ediții ale reality-show-ului Insula iubirii, pentru limbaj vulgar și imagini indecente la ore accesibile minorilor. 

Rapoartele de monitorizare au cuprins edițiile din: 8, 9, 15, 22, 29 mai; 5, 12, 26 iunie și 24 iulie 2017.

Sancțiunea a fost propusă de Răsvan Popescu, vicepreședinte CNA, după ce alte două propuneri nu au reușit să obțină cel puțin șase voturi. A fost o variantă de 45.000 de lei, propusă de Valentin Jucan, care a adunat cinci voturi, și una de 20.000 de lei, propusă de Radu Herjeu, care a avut patru voturi. 

Toate sancțiunile au fost propuse pentru încălcarea legislației privind protecția minorilor. Concret, pentur limbaj vulgar și pentru difuzarea unor imagini indecente, în timp ce pe ecran apărea marcajul 12, adică programe ce pot fi urmărite de minorii cu vârste de peste 12 ani. 

Publicitate

Norina Ionescu, reprezentanta Antenei 1 în relația cu CNA: „Nu știu dacă v-ați uitat la tot sezonul. Dar putem vedea această emisiune și din cealaltă perspectivă, a scopului educativ: de așa nu”. 

„Pe parcursul emisiunii am fost chemată de producători la montaj, tocmai în ideea de a respecta prevederile din audiovizual cu privire și la scenele de nuditate și la fumat și la absolut tot. Deci aproape pentru fiecare ediție eu am fost prezentă la montaj. Acestea sunt primele ediții, probabil au intrat așa cum au considerat ei, respectând, într-o anumită proporție prevederile din lege și din cod.”, le-a mai explicat ea membrilor CNA, după primele două emisiuni, din cele nouă, vizionate și sancționate.

Totodată ea a mai adăugat: „Am apreciat inițiativa producătorului de a ne chema pe noi, cei de la legal, să vedem emisiunea. Au dat dovadă de bunăvoință și bună credință. Nu mi s-a mai întâmplat ca un producător de la o altă emisiune să facă lucrul acesta”, le-a mai spus Norina Ionescu membrilor.

„Sper ca la nouă seara e și părintele acolo. Să fie și el puțin atent.”, a spus Răsvan Popescu care a susținut o sancțiune mai mică pentru Antena 1. 

Valentin Jucan, membru CNA, a fost cel mai vehement pe acest subiect: „Orice format de tip divertisment, dacă nu conține mitocănie și obscenitate, nu e bun. Oare asta își doresc românii? Numai divertisment de cea mai joasă speță? Mitocănie de genul acesta. Sunt de o abordare care cred că nu are legătură cu realitatea din România”

Legislația

art. 39 alin. (2) din Legea audiovizualului, conform căruia

„Difuzarea în serviciile de televiziune şi de radiodifuziune a programelor care pot afecta dezvoltarea fizică, mentală sau morală a minorilor se poate face numai dacă, prin alegerea intervalului orar de difuzare, prin codare sau ca efect al altor sisteme de acces condiţionat, se asigură faptul că minorii din zona de transmisie, în situaţii normale, nu pot auzi sau vedea emisiunile respective”. 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • nu-i de mirare de ce suntem un popor incuiat la minte, daca ne *** pentru niste cuvinte vulgare, imagini obscene?! fiti seriosi, in vasta ***, televiziunile difuzeaza scene de striptease in cursul amiezei, fac referire la sex pe fata, si la noi e cenzura pentru lucruri minore? dar pe parintii care injura in fata copiilor cine ii sanctioneaza? sau cand ii lasa nesupravegheati si se uita la filme cu continut explicit si copii trag cu ochiu? hai, serios!
  • Pesedistii de la CNA au treaba cu cei care nu-i canta in struna lui Dragnea, ii ard cu cate 85000 de lei pe emisiune. In schimb, Antenele 1,3 pot face orice, primesc cate o amendutza de ochii lumii, la pachet de cel putin 9 emisiuni, mai rar, cand nu se prescriu faptele... Domnu' Herjeu, daca incalci legea si te ia radarul de 9 ori la un drum platesti o amenda sau 9?
  • Deci in 6 luni de la prima editie de pe 8 mai, ei doar acum pot da amenda? Multa treaba au astia de la Cenea
  • cultura generala, frate. Adica din „Nu știu dacă v-ați uitat la tot sezonul. Dar putem vedea această emisiune și din cealaltă perspectivă, a scopului educativ: de așa nu” trebuie sa inteleg ca asa educa Antena 1 publicul. De tot rasul. Daca tot o voiau emisiune educativa, puneau la sfarsit niste animale vorbitoare care le spuneau copiilor sa nu copieze comportamentul.
  • in ce tara traim ??? Cum e posibil ca pentru NOUA (9) editii ele unei emisiuni sa dai o singura amenda ?Indiferent care ar fi fost amenda ! Cum e posbil sa nu analizeze atata timp o emisiune in care mai au putin si difuzeaza sex in grup la ora 21!
  • Așa cum este la antena, emisiunea trebuie sa aibă interzis 15. Și cum adică pentru 9 ediții au fost amendați 30000, iar Realitatea pentru una mult mai mult?

Trimite un comentariu