Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Ultima umilinţă a ultimului rege al României, viralul zilei

 
BLOGOSFERĂ. Ultima umilinţă a ultimului rege al României, viralul zilei

"Un sfârşit nedemn pentru ultimul rege al României, umilit încă o dată public. De această dată nu au mai făcut-o comunişti precum Dej, Groza sau Iliescu, ci copiii lui, Margareta şi Duda, scrie Daniel Gorgonaru în cea mai viralizată postare din blogosferă, cu titlul "Ultima umilinţă a ultimului rege a Româniai".

Publicitate

"Cuplul Margareta-Duda a reuşit să ducă în derizoriu şi ultimile clipe din viaţa regelui, forţând fără discernământ un scandal cu fostul principe Nicolae, căruia i-au interzis să-şi vadă bunicul aflat pe moarte. S-au certat ca la uşa cortului în imobilul unde regele Mihai îşi trăieşte ultimele clipe din viaţă şi au terfelit public imaginea Casei Regale prin comunicatele inoportune pe care le-au oferit presei", notează jurnalistul.

Postarea de pe Adevărul a adunat, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro, mii de share-uri şi like-uri.

Menţiune importană: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. blogurileadevărul.ro, “Ultima umilinţă a ultimului rege al României”, de Daniel Gorgonaru

- 8.753 likes & shares;

Din postare:

A fost un om sub vremuri. A avut neşansa să domnească într-una dintre cele mai grele perioade ale istoriei naţionale şi universale. Îi pot fi contestate multe dintre deciziile luate, multe dintre atitudinile adoptate în anii săi de domnie, dar indiferent ce ar fi făcut era „sub vremuri“. Nu putea evita niciuna dintre nenorocirile care s-au abătut asupra ţării după august 1944. Nu şi-a dorit, şi bine a făcut, să transforme România într-un câmp de luptă, să înceapă un război cu ocupantul sovietic în anii 1945-1947, al cărui final ar fi fost acelaşi: instalarea comunismului.

După aproape 50 de ani de exil, în care nu a recunoscut niciodată actul de la 30 decembrie 1947 prin care a fost forţat să plece din ţară şi s-a instaurat Republica Populară, regele Mihai şi-a anulat, prin înţelegerile cu Guvernul Năstase, dreptul legal şi moral să pretindă restaurarea monarhiei.

Mihai I nu a avut capacitatea să se opună celor din familie şi din jurul său, care au preferat să îngroape un ideal pentru a savura ospeţe la Palatul Elisabeta, la Săvârşin sau pentru a încasa banii din biletele de la Peleş. Forţat de profitorii din jurul său, Mihai I a acceptat să plece capul în faţa lui Ion Iliescu şi a ciracilor acestuia.

2. petreanu.ro, “Dar tov. Dragnea cât profit externalizează?

- 4.390 likes & shares;

Din articol:

Automobile Dacia este unul dintre cei mai mari exportatori ai României – în 2014, Dacia asigura 7,3% din exporturile României iar vânzările uzinei însemnau 2,8% din PIB. Nu în ultimul rând, Automobile Dacia susţine o industrie întreagă de piese şi servicii pe orizontală în ţara noastră.

Carevasăzică, avem la Mioveni o găină care face ouă de aur, dar prim ministrul României, tov. Mihai Tudose, o ia la şuturi că mănâncă grăunţe.

Prim ministrul României este un bolşevic. Nici măcar un comunist de Mileniul III, precum comuniştii chinezi sau vietnamezi, care au înţeles că ideologia nu poate înlocui iniţiativa privată decât cu preţul sărăciei şi foametei. Nu, tov. Tudose este un bolşevic pur şi dur, un octombrist roşu mascat în blana de oaie a premierului unei ţări din UE.

Tov. Tudose se înscrie pe linia ideologică a înaintaşilor săi, care au făurit Marea Revoluţie din Octombrie, şi care şi-au exportat doctrina cu tancul, ulterior, inclusiv în România. Tov. Tudose ştie neîndoielnic de la partid că burjuii, moşierii, chiaburii, toţi cetăţenii cu iniţiativă, de fapt, trebuie stârpiţi fără milă, pe măsură ce se ascute lupta de clasă. Se ştie că patronii sunt nişte exploatatori ai muncii proletariatului, deci profiturile pe care le fac aceştia nu li se cuvin lor, ci clasei muncitoare – mă rog, nu direct clasei muncitoare, ci partidului, mna, compus din toţi tovarăşii de nădejde de la partid, care are rolul conducător

3. moise.ro, “Dar staţi! Ăştia doi nu voiau să se sugrume?

- 2.974 likes & shares;

Din postare:

Observaţi că domnul Tudose pare că vrea cu tot dinadinsul să-şi pună pe toată lumea în cap. Până acum ieşeau în stradă doar cei care luptau împotriva corupţiei. Acum sindicatele bat din picior, toată lumea e speriată căci nimeni nu are garanţia că patronul îi va păstra salariul, iar peste toţi şi toate s-a trezit şi Opoziţia, cam abulică, domnul Orban anunţând o moţiune de cenzură care să dărâme guvernul. Ghici ce, domnule Orban… s-ar putea să vă şi iasă.

Puneţi-vă în locul lui Dragnea, stimaţi cititori… nu-i aşa că dacă Opoziţia dărâmă Guvernul Tudose, se poate spune că Dragnea l-a executat pe Tudose cu mâna altuia?

De acord, măsurile propuse de guvernul Tudose sunt pur şi simplu sinucigaşe. Nu cred că domnul Tudose înţelege, iar Mişa şi Olguţa Vasilescu sunt mai degrabă oamenii lui Dragnea decât ai lui Tudose. Ajuns într-o fundătură cu tot cu ţara, domnul Dragnea are nevoie acum de o resetare. Pentru asta e nevoie de o presiune publică (şi s-a creat) şi de un mic ajutor la moţiune. Şi eu cred că-l va da, plângând apoi supărat pe umărul domnului Tudose.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • GELU GELU
    MIHAI I MERITA SUNT COPII LUI IN ANII 2000 A RENUNTAT DEFINITIV LA TRON PENTRU BANII ,DUDA SI MARGARETA CE SA SPUN LA FACUT ,PRINTUL NICOLAIE A FOST INDEPARTAT DE DUDA ! VAI DE CAPUL LOR !
  • calin calin
    Nu inteleg de ce nu l-au lasat sa-si vada bunicul, se temeau Duda si Margareta ca se va intampla ca in telenovele si il va forta sa semneze ceva in ultimul moment? Acest print Nicolae este in aceeasi situatie ca omologul sau din Italia : Emanuele Filiberto di Savoia. Acest E.F.di Savoia a participat la ''Dansez pentru tine'' in Italia, si a castigat trofeul, este genul acesta de personaj. Ar putea si Nicolae sa-si faca un viitor de acest fel, nu-i nici o rusine, ba chiar ar castiga mai multi sustinatori.

Trimite un comentariu

sus