Skip to main content

Campania pentru MagicHome a reuşit: 100.000 de sms-uri în mai puţin de o lună

 
Campania pentru MagicHome a reuşit: 100.000 de sms-uri în mai puţin de o lună

26 noiembrie, ora 20.00, campania MagicHome a reuşit să strângă peste 100.000 de sms-uri a câte doi euro fiecare. Zeci de oameni simpli sau vedete au stat câte o oră pe scaunul suferinţei într-un mic salon construit în centrul Capitalei, la Galeriile Galateca. S-a stat pe scaun zi şi noapte, până ce aveau să se strângă toate cele 100.000 de sms-uri. Oricine ase putea înscrie, pe site, pentru a sta pe scaun, iar calendarul a fost ocupat, oră de oră, până la sfârşitul lunii ianuarie 2018.

Publicitate

Campania care a pornit de la o idee a agenţiei de publicitate Jazz a fost lansată pe 3 noiembrie şi a durat mai puţin de o lună pentru strângerea celor 100.000 de sms-uri. Ultimele 5.000 de sms-uri s-au strâns duminică seara, imedait după ce subiectul a apărut la emisiunea România, te iubesc şi la Ştirile Pro TV de la 19.00.

Proiectul MagicHome: Refugiul Părinţilor copiilor cu afecţiuni grave
•În fiecare an, în România, 500 de copii sunt diagnosticaţi cu cancer. Mulţi dintre aceştia au o situaţie financiară modestă şi sunt departe de centrele medicale specializate;

•Părinţii care nu se dau bătuţi au o singură alternativă pentru a fi alături de copiii lor pe parcursul tratamentului: un scaun într-un salon de spital;
•Primul centru MagicHOME, localizat în Bucureşti, aproape de principalele spitale, care a găzduit deja 300 de copii şi aparţinători, în 2017, a devenit neîncăpător;
•În acest context, MagicMakers, fondatorii taberei MagiCAMP, lansează o campanie de strângere de fonduri pentru finalizarea şi deschiderea unui nou centru, care să poată găzdui de 30 de ori mai mulţi copii şi părinţi aflaţi în această situaţie;
•Vedetele şi oamenii obişnuiţi vor ocupa non-stop un scaun din Galeria Galateca pentru a-şi arăta empatia şi solidaritatea faţă de aceşti părinţi şi pentru a încuraja donaţiile.
În prezent, 5.000 de copii din România sunt trataţi pentru afecţiuni oncologice, cărora li se adaugă 500 de noi cazuri anual. Copiii care suferă de cancer necesită îngrijiri medicale în clinici oncologice specializate în pediatrie, care sunt, de obicei, departe de localităţile de domiciliu.
Peste 70% provin însă din familii cu o situaţie financiară modestă, iar costurile necesare transportului şi cazării reprezintă principala cauză pentru care mulţi copii sunt diagnosticaţi târziu, amână sau întrerup tratamentul sau consultaţiile, ceea ce le scade dramatic şansele de vindecare.
„Părinţii care nu îşi permit cazare în afara spitalului, dar aleg să fie alături de copiii lor pe toată durata tratamentului, trebuie să treacă un adevărat test de rezistenţă: dorm pe scaun, într-un salon de spital, lângă patul copilului, nu au condiţii de igienă personală, putând folosi doar baia comună, unde de cele mai multe ori nu există un spaţiu de duş, nu au unde să îşi spele hainele sau unde să îşi pregătească o masă.
Şi chiar dacă nici măcar nu se gândesc la confort în acele momente, ci doar la accesul efectiv la tratament pentru copil, credem că este rolul nostru să ne gândim la confortul lor, atât fizic, cât şi emoţional, şi să le uşurăm sarcina atât de dificilă de a-şi îngriji copilul bolnav.
În plus, pentru că medicii cunosc de multe ori situaţia materială grea a familiilor, copiii sunt internaţi în spital, deşi acest lucru nu este întotdeauna necesar, ceea ce creşte exponenţial riscurile contractării de către copii a infecţiilor nosocomiale”, au declarat Vlad Voiculescu şi Melania Medeleanu, fondatorii MagiCAMP şi MagicHOME.
Găzduire gratuită pentru 30 de persoane pe zi
În prezent, centrul MagicHOME, localizat în Bucureşti în apropierea unităţilor de tratament (Institutul Oncologic Bucureşti şi Institutul Clinic Fundeni), oferă găzduire gratuită, suport şi alte facilităţi familiilor cu copii diagnosticaţi cu cancer sau alte afecţiuni grave. În prima jumătate a anului, aici au fost cazaţi gratuit 300 de copii şi membri ai familiilor acestora, însă nevoile reale sunt mult peste capcitatea acestui centru.
De asemenea, apartamentul de 4 camere din Cluj-Napoca, inaugurat în martie 2017, este aproape întotdeauna ocupat, le fel şi micul apartament cu 2 camere din Viena, aflat la 15 minute de Spitalul de Copii Sf. Ana şi AKH Viena.
Pentru că actualele centre MagicHOME nu acoperă nevoia reală de cazare şi suport pentru copiii cu afecţiuni grave şi familiile acestora, MagicMakers a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru finalizarea construcţiei unui nou centru MagicHOME: Împreună #PentruMagicHOME. Noul centru din Bucureşti va avea o suprafaţă de 700 de metri pătraţi şi va putea găzdui între 25 şi 30 de persoane în fiecare zi, oferind aproape 10.000 de mese pe an.
Pentru a strânge fondurile necesare finalizării centrului, sunt necesare 100.000 de SMS-uri. Oricine doreşte să doneze în cadrul campaniei o poate face trimiţând cuvântul „MAGIC” la numărul 8844 (valabil în reţelele Digi, Orange şi Vodafone). Fiecare SMS este echivalentul unei donaţii de 2 euro/lunar pentru Refugiul Părinţilor copiilor cu afecţiuni grave.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • imprimante etichete imprimante etichete
    foarte emotionant si puternic mesajul dar clipul campaniei.

Trimite un comentariu

sus