Skip to main content

CONCURS RADIO. Kiss FM, Magic și Rock FM vor frecvențe noi

 
CONCURS RADIO. Kiss FM, Magic și Rock FM vor frecvențe noi

Kiss FM, Magic FM și Rock FM, toate parte ale Antenna Group (din Grecia), au intrat în concursul CNA pentru a se extinde pe noi frecvențe, din cele 15 puse la bătaie de forul audiovizual. 

Pentru Rock FM, au fost depuse dosare pentru frecvențele din Alba Iulia, Baia Mare, Mangalia, Piatra Neamț. Magic FM ar vrea Alba Iulia, Baia Mare sau Mangalia, iar Kiss a depus dosare pentru Mangalia și Onești. 

Publicitate

Romeo Repta, reprezentantul celor trei posturi în relația cu CNA:

Despre solicitările pentru Kiss FM: „Dorim să luăm pentru stația Kiss FM în Onești și Eforie Tuzla. Pentru noi face sens această licență, din zona Eforie - Tuzla pentru că ar acoperi spațiul dintre Mangalia și Constanța. Acolo vrem să difuzăm programul din Constanța. Al doilea oraș est Onești care are licență în afara localității. Necesită o investiție pe care noi am estimat-o la 15.000 de euro.”

Despre solicitările pentru Magic FM: „Pentru Magic FM ne dorim să acoperim cât mai multe orașe. La ultimul sondaj de audiență m-am uitat ce face Magic FM raportat la ceilalți operatori. La nivel urban, Magic este peste stații naționale precum Virgin sau Național FM. Este un program cu mare apetit. Avem zilnic în online o audiență comparabilă cu cea a Kiss Fm (din online).”

Despre solicitările pentru Rock FM: „Am făcut niște investiții care credem că o să atragă audiență în următoarea perioadă. Am încercat să facem tot felul de emisiuni care să fie conexe zonei de rock.”, a spus Romeo Repta, reprezentrantul companiei în relația cu CNA.

Despre Kiss FM:

Valoare investiției – circa 34.000 de euro pe stație.

Postul de radio Kiss Fm apare in peisajul media din Romania in 2003, pe platforma unui alt post de radio ce a facut istorie in Romania – Radio Contact. In scurt timp de la debut, radioul a devenit un simbol cu o rata de popularitate greu de egalat de un alt brand de radio in Romania.

KISS Fm este un post de radio de format CHR, avand ca target principal populatia urbana (barbati, femei) cu varste cuprinse intre 18 - 32 ani.

Din proiectul Magic FM:

MAGIC FM este un post de radio format Soft AC. Magic FM se adreseaza unui public adult, tinta principala fiind categoria de varsta 30 – 46 de ani, public majoritar feminin (70% femei + 30% barbati).

Investim permanent in cele mai noi echipamente de broadcasting, IT, productie, o atentie deosebita o indreptam catre marirea ariei de receptie a semnalului postului nostru de radio, in acest sens, am mutat si vom muta in continuare emitatoarele din zonele urbane ultraaglomerate in site-uri cu inaltimi dominante, in dorinta de oferi cel mai bun semnal cator mai multi ascultatori.

Pe partea de distributie, am vizat permanent extinderea distributiei la nivel national. In anii ce urmeaza vom urmari sa ne marim aria de distributie prin castigarea de noi frecvente la sesiunile de concurs organizate de CNA, prin cesiuni de noi licente – in localitati strategice pentru noi dar unde nu exista frecvente libere scoase la concurs - si prin saltul in spatiul digital.

Despre Rock FM din proiectul depus la CNA: 

Postul de radio Rock Fm apare in peisajul media din Romania in 2010, inlocuind printr-o schimbare radicala de format un alt post muzical de nisa, One FM, targetat catre capatul opus al „scalei”, tinerii adolescenti consumatori de muzica house, club, dance. In scurt timp de la debut, radioul a devenit etalon pentru iubitorii de muzica rock clasic, reusind ca numai dupa 3 luni de la debut sa creasca fata de predecesorul sau de aproape 4 ori atat in market share cat si in daily reach.

Potrivit notei depuse la CNA, postul estimează o investiție de 32.000 de euro per stație.

Ce licențe mai dețin companiile

SC AG RADIO HOLDING SRL deţine 104 licenţe audiovizuale:
62 - Kiss FM (53 - terestru analogic, 1 satelit, 8 în sistem hibrid analogic - digital)
34 - Magic FM (25 - terestru analogic, 1 satelit, 8 în sistem hibrid analogic - digital)
8 - One FM în sistem hibrid analogic - digital.

Societatea Canet care operează Rock FM este deținută în totalitate de AG Radio Holding și deţine 17 licenţe audiovizuale radio:
- 8 cu difuzare analogică terestră: Bucureşti, Bistriţa, Cluj-Napoca, Constanţa, Galaţi, Sibiu, Suceava, Tg. Mureş
- 8 cu difuzare în sistem hibrid analogic-digital: București, Baia Mare, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Piteşti, Ploieşti
- 1 pentru satelit.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Kiss 91,1 / 89 și Magic 89,4 / 97,4 merg brici tot litoralul.
    Nu e nicio zonă goală între Constanța și Mangalia la aceste posturi.

    În schimb ZU sau Rock merită licența.

Trimite un comentariu