Skip to main content

FENOMEN. Zeci de persoane s-au plâns că au fost blocate pe Facebook după ce au postat despre proteste

 
Facebook-Hepta 2
Facebook-Hepta 2

Fenomen ciudat în acest weekend pe Facebook. Zeci de persoane s-au plâns că le-au fost blocate conturile personale de Facebook după ce au avut diferite postări despre proteste sau persoane politice.

Publicitate

Marian Ionescu, vlogger şi om de comunicare, a scris pe blogul personal că a fost blocat după ce a dat share paginii care îi chema pe oameni la proteste „Stop Legile justiţiei! Nu scăpaţi”.

„După ce am dat share evenimentului “Bucuresti – STOP Legile Justiţiei! Nu scăpaţi!” şi am invitat oamenii să iasă la o plimbare pe Magheru ca să vadă “luminiţele”, m-am trezit că nu mai puteam posta nimic de la protest sub motivul că fac spam sau nu respect “standardele comunităţii””, a povestit Marian Ionescu (Mariciu), pe blogul său.

Tot el remarcă: „Cumva, asistăm la o schimbare de strategie de social media foarte periculoasă. Dacă până acum “minerii virtuali” veneau în postările anti-partid şi aruncau cuvinte grele în stânga şi în dreapta sub protecţia unor conturi false, acum îşi folosesc conturile lor pe bune ca să dea report-uri sub protecţia anonimatului oferit de Facebook.”

Mariciu nu este singurul care a păţit-o. Câteva zeci de cazuri asemănătoare s-au adunat pe pagina lui Dragoş Stanca, fondatorul Think Digital, care a anunţat că este în căutarea unor exemple de conturi blocate „prin raportare masivă”.

„Postarea are un caracter strict practic, încerc să văd dacă e sau nu un fenomen coordonat, să le cerem celor de la Facebook să investigheze ce se întâmplă, dacă se dovedeste că există un număr semnificativ de conturi blocate temporar (indiferent dacă e vorba de persoane pro sau contra manifestaţiilor de azi)”, a explicat Stanca pe pagina sa de Facebook.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Me Me
    O fi fost blocat pe motiv de "generator de Fake news"? Zic si eu ...
  • obsedatu de feisbuk obsedatu de feisbuk
    Aoleu.....nu mai merge feisbukuuuu....e jaleeeee! Ce ne faceeeem? Cum ne mai luam noi doza zilnica de "heroina" digitalaaaaa? Of..of....mai... mai.
    Un proiect de lege ar merge? Toata lumea sa aiba cont pe seisbuk si sa spuna zilnic unde a fost si ce a facut! Si sa se dea share la sri. Am zis!
  • skogers skogers
    @tbancu

    Care cealaltă parte? Mamaie de la Dolhasca sau Maria Grapini ortografa de la Briusel?
  • tbancu tbancu
    Petrisor, dar cand cealalta parte era blocata masiv nu am vazut sa te fi sesizat cu un articol pe bloguletul tau. Macar acum sa fi amintit ceva. Dar banuiesc ca asa se practica deontologia.
  • Mirela Bugetara Mirela Bugetara
    @ Yok: De la A3 ai invatat sa-ti scrii numele invers?
  • Yok Yok
    Deci....cateva zeci ? Aha...si mania persecutiei nu exista la tfl-isti. Da, da....
  • jk jk
    Fake mile,nu am zis de tine
  • mile mile
    E o minciuna cum ca eu am raportat la Facebook manifestantii doar pentru ca ma uit toata ziua la Antena3 si la domnul Capatos !!
  • jk jk
    Am impresia ca acest fenomen se intampla din cauza ca susținătorii pro psd care il pupa undeva pe dragnea s-au mobilizat sa deie raporturi masive la cei ce au postat despre proteste.Astfel nu explic

Trimite un comentariu

sus