Skip to main content

Fiica Stelei Popescu, notificare către presă: Nu mai daţi imagini cu ultima apariţie publică

 
Fiica Stelei Popescu, notificare către presă: Nu mai daţi imagini cu ultima apariţie publică

Doina Maximilian, fiica adoptivă a Stelei Popescu, a trimis către presă o notificare prin care solicită respectarea memoriei actriţei şi interzice difuzarea imaginilor video de la decernarea premiilor din cadrul Galei femeilor de succes, precum şi dezbaterile despre problemele de sănătate ale acesteia.

Publicitate

Notifcarea a ajuns către presă sâmbătă, 25 noiembrie, după ce toată ziua de vineri pe posturile de ştiri Antena 3, Romania TV şi B1 TV au rulat în buclă imaginile de la gala de premiere, în care apărea Stela Popescu extrem de supărată.

„Vă interzic începând cu data primirii prezentei Notificări (...) să publicaţi şi/sau să difuzaţi materiale de presă scrisă şi/sau audiovizuală, internet ori fotografică, conţinând imagini şi informaţii cu mama mea Stela Popescu privind starea de sănătate, problemele de diagnostic, prognostic, tratament, circumstanţe în legătură cu decesul, boala şi cu alte diverse fapte anterioare survenirii decesului, respectiv filmările existente cu ocazia decernării premiului în cadrul Galei femeilor de succes, din data de 21 noiembrie considerând că acest material aduce atingere memoriei, voinţei şi respectului persoanei decedate.”, arată notificare trimisă de Doina Maximilian către presă.

Din notificarea trimisă de fiica adoptivă a Stelei Popescu:

  • „Vă interzic începând cu data primirii prezentei Notificări (...) să publicaţi şi/sau să difuzaţi materiale de presă scrisă şi/sau audiovizuală, internet ori fotografică, conţinând imagini şi informaţii cu mama mea Stela Popescu privind starea de sănătate, problemele de diagnostic, prognostic, tratament, circumstanţe în legătură cu decesul, boala şi cu alte diverse fapte anetrioare survenirii decesului, respectiv filmările exsitente cu ocazia decernării premiului în cadrul Galei femeilor de succes, din data de 21 noiembrie considerând că acest material aduce atingere memoriei, voinţei şi respectului persoanei decedate.”
  • „Vă solicit să procedaţi de îndată în maximum 6 ore de la primirea Notificării la retragerea postărilor sau preluărilor video/audio cu privire la materialele ce sunt descrise în conţinutul prezentei şi care se află pe mijloacele de comunicare prin internet ce vă aparţin.”
  • „De asemenea, vă interzic în baza aceloraşi dispoziţii legale sus menţionate să difuzaţi inclusiv rezultatul autopsiei, fără acordul subsemnatei întrucât legislaţia nu vă permite să difuzaţi astfel de materiale fără acordul expres în forma scrisă al subsemnatei”
  • „Difuzarea oricăror materiale de presă scrisă, audiovizuală sau internet, ori fotografică după primirea prezentei notificări va înlătura orice dubiu cu privire la existenţa bunei-credinţe, motiv pentru care îmi rezerv dreptul de a mă adresa instanţelor judecătoreşti competente, pentru a solicita despăgubiri reprezentând prejudiciul moral adus defunctei mele mame.”
  • „Astfel, vă solicit să luaţi act că vă interzic cu desăvârşire ca, din momentul primirii prezentei, să mai fie făcute publice prin intermediul oricăror mijloace media, respectiv presă scrisă/audiovizuală, fotografică sau internet a oricăror imagini şi informaţii referitoare la mama mea Stela Popescu, aşa cum sunt descrise în prezenta Notificare, precum şi realizarea de producţii audiovizuale care să aibă ca subiect dezbateri privitoare la starea desănătate a mamei mele, respectiv, filmările existente cu ocazia decernării premiului în cadrul Galei femeilor de succes, din data de 21 noiembrie”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Sami Sami
    E interesant cum, atunci când atunci când o persoană cunoscută dă de belea, familia cere imediat discreție (iar dacă poate comunica, persoana însăși cere asta, vezi cazul Teo Trandafir din 2011 care a glăsuit prin intermediul unui comunicat de presă dat de Spitalul Elias, unde era internată). Când dă de dracu' un amărăștean într-un mod care prezintă interes public nu își pune nimeni problema de respectarea intimității respectivului iar subiectul este muls de presă până la ultima picătură.
  • Ionut Ionut
    Bai nemernicilor cu placeri necro,dincolo de faptul ca faceti un rau celor din familie,ii intinati memoria unei femei care si cu atac cerebral era mai tare si mai frumoasa decat tontii langa care a stat!v a educat,distrat si, astfel,ajutat zeci de ani.de ce vreti ca ultimele imagini cu ea in viata sa fie astea?!?!!!???iarta ma,Doamne!si pe voi.cititi bine ca asta a cerut Doina Maximilian si ii urez sa si impuna: RESPECT.daca nu o faceti din proprie initiativa,macar faceti o ca o fac aia care stiu ca Doamna Stela Popescu l a meritat si l merita din plin!ca si Doamna Cristina Stamate si ca si toti ceilslti care nu mai sunt!Dumnezeu sa ii ierte si sa ii odihneasca!
    Si noua sa ne dea minte si bun simt,ca ne a *** de tot globalizarea si politica.s au distrus intai scolile,apoi familiile si acum se depersonalizeaza indivizii cu legarea la internet.fara fire,dar mai strans:sufleteste!
    Traiti va personal viata,nu prin altii si nu prin devices.si atunci veti intelege ce este cu adevarat valoarea si sacrul si ce distanta e intre ele si individ (ul din voi).
    Sa fim sanatosi!
  • sim sim
    In biserica poate intra oricine, in orice moment. Regina Maria, cand se ducea la biserica, nu cerea sa fie evacuata pentru ea. Daca ai o nunta sau inmormantare, oricine poate intra, portile bisericii raman deschise. Astfel de evenimente (botez/nunta/inmormantare) sunt publice, de aceea la nunti sunt chiuituri, lumea anunta intreaga comunitate ca cineva s-a nascut sau a murit sau s-a casatorit. Traditia spune ca astfel de evenimente sunt prin definitie ANUNTURI catre intreaga comunitate.
  • sim sim
    Aseara Arinel si-a vandut lacrimile la Gadea. In urmatorele zile o vom vedea pe aceasta fiica. Numai dupa bani. Nici Monica Gabor-Columbeanu nu si-a vandut lacrimile cand mama sa a murit la pelerinaj, sau unde o fi fost.
  • Iuli Iuli
    @Apati Lucian, ba este in masura sa interzica televiziunilor sa difuzeze imaginile cu Stela de la acel eveniment, deoarece sunt niste imagini cu un puternic impact emotional si totodata patarea memoriei Stelei Popescu. Tu asa vrei sa-ti amintesti de Stela Popescu, cu ultimele clipe ale ei din viata? Sau ca o mare STEA a Teatrului Romanesc?

    @geo, degeaba vrea ea sa ceara bani sau sa le zica celor de la Antena 1 sa nu difuzeze emisiunea, Stela Popescu si-a dat acordul la momentul difuzarii emisiunii si a primit garantat si un onorariu (ca toti care apar la TV)
  • Apati Lucian Apati Lucian
    STIMATA D-NA. NU CRED CA SUNTEȚI IN MASURA SA INTERZICETI MASS-MEDIA SA DIFUZEZE ORICE IMAGINI LEGATE DE MAREA D-NA A SCENEI ROMANESTI CARE A FOST STELA POPESCU. EA A FOST SI VA FI O VALOARE CARE APARTINE ACESTEI NAȚIUNI SI CARE INTERESEAZA PE TOATA
    D-NA STELA A APARTINUT SI ACESTUI POPOR SI NU VA PUTETI ERIJA CA VA APARTINE IN EXCLUSIVITATE .
    SAI FIE TARINA USOARA.!
  • s0rin s0rin
    Geo, greșești. Faptul că tu nu cunoști legislația nu-ți dă dreptul să o încalci. Defuncta în acel moment era bolnavă și în incapacitate de a-și da acordul. Și cine ți-a spus ție că acel eveniment a fost public? A fost cumva pe domeniul public? Eu cred că a fost într-o locație privată cu la care au participat doar persoane invitate (deci nu intra oricine) așa că departe de a fi vorba de un eveniment public.
  • Lucian Lucian
    N-ai inteles nimic, geo. Stai jos!
  • Pronto Pronto
    Doina, poate faci tu o cerere si la Catena sa nu o mai puna pe mamica ta decedata in reclame cu multe lacrimi. Of.. Of... Of...
  • geo geo
    Doina, nu vrei si tu niste banuti ca sa aprobi difuzarea filmarii din 21 noiembrie ?
    Nu de alta dar nu stiu la ce prevedere legala faci referire - a fost un eveniment public iar defuncta nu a interzis sa fie filmata. Apropo, dupa tine, nici inregistrarea asasinarii lui JFK nu ar fi trebuit facuta publica de urmasii lui JFK.

Trimite un comentariu

sus