Skip to main content

FOTO. Antena 3 a căutat „vinovații” pentru proteste. Tehnocrații au fost „în fruntea” protestelor și câțiva jurnaliști au postat pe Facebook

 
FOTO. Antena 3 a căutat „vinovații” pentru proteste. Tehnocrații au fost „în fruntea” protestelor și câțiva jurnaliști au postat pe Facebook

Aseară la Antena 3 s-au căutat instigatorii protestelor de duminică, la care s-au strâns peste 35.000 de oameni doar în București și în marile orașe din țară. Principala emisiune din prime-time a fost ținută de Răzvan Dumitrescu, cu invitații Norica Nicolai, Mircea Diaconu, Cristian Bușoi, Șerban Nicolae și Mugur Ciuvică. 

Postul a avut relatări și imagini de la proteste aproape toată seara. Discuțiile din studiou s-au purtat în jurul modului în care oamenii „s-au organizat” pe Facebook, în timp ce pe burtieră rulau mesaje precum „Tehnocrații în fruntea mitingului din Capitală” sau „Orban și Cioloș își asumă protestele”

Publicitate

„E foarte interesant felul în care s-au organizat lucrurile astea pentru că oamenii s-au anunțat între ei pe Facebook”, a deschis Răzvan Dumitrescu discuția pe acest subiect.

„Campania asta pare bine desenată și inteligent făcută. Nu e ceva ieșit din spuma mării. Pare ceva lucrat, cu grafică, cu mesaj, cu subliminal”, spune Răzvan Dumitrescu, despre mesajele legate de protestele de duminică, apărute pe Facebook.

Tot Dumitrescu a prezentat și câtevadintre acestea:  

„Pregărim protestul de mâine. Instigăm. Toate fetele”, a citit Răzvan Dumitrescu în timp ce pe ecran apărea o captură de pe pagina de Facebook a Emiliei Șercan, în care apărea alături de alți jurnaliști, printre care și Ramona Ursu și Ovidiu Vanghele. „Asta este o variantă de, mă rog, mesaj”, spune Dumitrescu. 

„O altă variantă”, adaugă el și citește un mesaj de pe pagina lui Ionel Stoica, jurnalist de la Adevărul: „Este mobilizare mare pentru mâine. În metrou, la piața Unirii, erau fly-ere cu anunțuri despre marșul de mâine”. 

„Remember, remember the 5-th of november”, tot de pe pagina lui Ionel Sotoica. „Cu masca a celor de la Anonymous, pe care o știți cu toții. Anonymous, un fel de anarhie controlată, ca să zic așa.”, remarcă Răzvan Dumitrescu. 

Mircea Diaconu: „Dar nu puteți trece peste pumn. Pumnul ăla de acolo. Hai să comentăm pumnul ăla de acolo. Noi care am mai văzut niște cărți și am mai trăit niște istorie. Este exact pumnul proletar. Și dacă tot e să distrugeți ciuma roșie, nu umblați cu pumnul ăla de acolo, pentru Dumnezeu”

FOTO

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Cred ca nu exista cuvantul "studiou"...cel mult "studio"...poate editati articolul in mod corect...
  • Acu' daca erau acolo in primele randuri ... erau. Daca lumea nu i-a alungat cu pietre inseamna ca se regasesc in ideile lor. A3 e de partea PSD, alte televiziuni sunt contra. Toti trag pe interesul lor, doar ca atunci cand o fac cei de la antene e negativ si cand o fac ceilalti ... hei, sunt speciali!
  • Cu tot respctul, articolul spune ''suma marii'', dar cred ca este ''spuma marii'', adica spuma valurilor marii.
    In rest Antena este sub orice critica. Pumnul poate fi inspirat de la Jocurile Olimpice 1968 Mexico City. Mircea Diaconu sa mai invete niste istorie.
    Mi se intoarce stomacul pe dos cand ii vad pe pretentiosii de la Antena cum manipuleaza. Prefer OTV-istii, macar formatul lor tabloid are o anumita sinceritate.

Trimite un comentariu