Skip to main content

ÎN CULISE. Cum filmează Dinescu Politică şi Delicateţuri. Un making of cu mâncare, cu taraf şi cu multe cântări

 
ÎN CULISE. Cum filmează Dinescu Politică şi Delicateţuri. Un making of cu mâncare, cu taraf şi cu multe cântări

ÎN CULISE. Taraf, muzică şi veselie. Mâncare din belşug. Am fost la Politică şi Delicateţuri să vedem ce nu se vede la TV.

Publicitate

Cum se filmează emisiunea lui Mircea Dinescu?

Un making of în câteva filmuleţe:

Felul întâi. Prima parte, în care se găteşte. În care aflăm de unde îşi ia Dinescu reţetele şi cine a scris prima carte de bucate din România. Stăm într-o bucătărie mică, în care îşi fac loc prezentatorul, invitatul şi trei cameramani. Discutăm cu realizatorul şi cu producătorul emisiunii de pe TVR, Dan Manoliu.

Felul doi. A doua parte, în care se cântă. Se coboară în cramă şi se filmează momentul tarafului şi dialogul cu invitatul. Pentru final, se urcă iar în restaurant, pentru testimoniale.

Desert. Bonus. De la repetiţii, cu taraful lui Ness şi cu Fuego.

Prima parte, în care se găteşte şi în care aflăm de unde îşi ia Dinescu reţetele. În bucătărie

Filmarea începe în bucătărie. Se filmează în timp real, aproximativ jumătate de oră. La montaj rămân cam 15 minute, ne explică producătorul Dan Manoliu, cel care dă toate indicaţiile regizorale.

Se filmează într-un spaţiu foarte, foarte strâmt. Mult mai mic decât se vede pe TV. Trei cameramani stau in spate (doi lateral şi unul pe mijloc, cu un slider). Alte două camere GoPro sunt în platou (una chiar deasupra mesei cu bucate).

Aflăm de unde îşi ia Mircea Dinescu reţetele şi cine a scris prima carte de bucate din România: Mihail Kogălniceanu şi Costache Negruzzi care "de ruşine, la prima ediţie şi-au pus doar iniţialele". "După ce a prins la public, la a doua ediţie şi-au pus şi numele întregi", spune Dinescu.

VIDEO 1. În bucătăria lui Dinescu, la Politică şi delicateţuri.

Partea a doua, în care se cântă. Cu taraful lui Ness. În cramă

După filmarea din bucătărie, se coboară în cramă, pentru discuţia cu invitatul. Şi pentru muzică.

Pentru că spaţiul este şi aici foarte mic, se filmează în două părţi. În prima fază, toate camerele sunt pe taraf şi se trag cadrele cu muzica. La TV taraful pare mai departe de invitaţi, dar în realitate sunt la maipuţin de un metru. În a doua fază, taraful pleacă, iar în locul lui sunt montate camerele şi se trage dialogul dintre Mircea Dinescu şi invitat.

Ultimele cadre se filmează sus, în restaurant. Sunt interviurile cu Dinescu şi cu invitatul lui (Paul Surugiu - Fuego la filmarea la care am fost). Scurtele testimoniale sunt inserate pe parcursul emisiunii.

VIDEO. Filmarea din cramă. Cu multe cântări

EXTRA. O repetiţie cu taraful lui Ness şi cu Fuego

Într-o pauză între filmări, Fuego coboară în cramă, unde repeta taraful .

Un moment inedit cu taraful lui Ness şi cu Fuego, în crama lui Mircea Dinescu.

VIDEO. Taraful lui Ness şi Fuego

Citeşte şi: VIDEO. Am fost în culisele Ştirilor Pro TV. Ce am văzut? Un tur în spatele ştirilor

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Livia Pila Livia Pila
    Mircea, arata ca lucrezi!

Trimite un comentariu

sus