Skip to main content

In memoriam Stela Popescu, în această seară, pe TVR 2 şi la Pro Cinema

 
In memoriam Stela Popescu, în această seară, pe TVR 2 şi la Pro Cinema

TVR 2 şi Pro Cinema şi-au schimbat progemele din această seară în memoria Stelei Popescu. Marea actriţă s-a stinsă astăzi la vârsta de 81 de ani.

Publicitate

Pro Cinema a programat de la 20.30 Mamaia, un film din 2013 cu Stela Popescu în rol principal, iar TVR 2 va avea, de la 22.50 o ediţie Destine ca-n filme, a Iulianei Marciuc.

Despre Mamaia

Matilda (Stela Popescu) este nevoita sa tina piept unui rechin imobiliar care incearca sa puna mana pe mansarda ei. Tanase (Valentin Teodosiu) si-a construit intreaga avere inseland persoane in varsta carora le lua casele. Impreuna cu cei doi fii ai sai, Tanase recurge la metode josnice de evacuare a Matildei, care este foarte hotarata si creativa in felul in care isi apara proprietatea. De partea Matildei se afla o tanara plina de surprize (Madalina Anea), vechi prieteni si colegi.

„Destine ca-n filme” - In memoriam Stela Popescu prezintă un interviu înregistrat în 2016 cu regretata actriţă. Iuliana Marciuc: „Am realizat în toamna anului trecut un ciclu „Destine ca-n filme între Prut şi Nistru”. Printre oamenii deosibiţi pe care i-am întâlnit s-a numărat şi actriţa Stela Popescu, care mi-a vorbit despre originile sale basarabene. Am aflat cum a ajuns în România, în 1940, dar şi alte lucruri mai puţin ştiute din copilăria sa, sau despre debutul artistic. Mi s-a părut miraculos felul în care şi-a reîntâlnit tatăl, după foarte mulţi ani.”

Tot în această seară, de la ora 24.00, TVR 1 transmite piesa de teatrul „Plicul”, de Liviu Rebreanu. Scrisă în anul 1923, opera dramatică „Plicul”, este o satiră riguroasă a coruptiei administrative dintr-un orăşel de provincie. Piesa dezvăluie o întreprătrundere de intrigi şi matrapazlâcuri în care „piperul” alcovului joacă mai mult decat jocul unei coloraturi în climatul ticăloşitelor moravuri din micul târg „cu gură mare”. Un spectacol remarcabil cu o distribuţie pe măsură.

Vineri, 24 noiembrie, pe TVR 1, de la ora 18.30, „Pulsul zilei” continuă ediţia specială dedicată vieţii şi carierei actriţiei, iar de la ora 21.35 este programat o premieră - filmul „Popeasca”, realizat în 2017 chiar de nepoata artistei.
Sâmbătă, de la ora 11.00, urmărim o emisiune portret „Stela de cinci stele”, iar seara, de la ora 22.00, un interviu emoţionant cu Eugenia Vodă.

Vineri, pe TVR 2, de la ora 15.50, Corina Dănilă aduce o ediţie „Ieri, azi, mâine” dedicată Stelei Popescu, iar „Gala Umorului” ne reaminteşte, de la ora 20.00, cele mai amuzante secvenţe păstrate în Arhiva TVR.
Duminică, de la ora 15.00, telespectatorii TVR 2 o vor revedea pe actriţă într-o ediţie „Duelul Pianelor”.

Stela Popescu şi-a început colaborarea cu Radioteleviziunea Română în anul 1963. Cariera sa a continuat în teatrul de comedie şi teatrul de revistă, dar Televiziunea Română i-a rămas întotdeauna aproape. Mărturie stau înregistrările unice din arhivă – momente umoristice, programe de Revelion, varietăţi etc.
Stela Popescu a prezentat prima ediţie a Festivalului Internaţional Cerbul de Aur.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Allex Allex
    Dumnezeu sa o odihneasca in pace! Sunt momente extrem de triste pt noi toti!

Trimite un comentariu

sus