Skip to main content

Interiorul Magic Home, proiectat pro bono de Adela Pârvu, de la Visuri la Cheie. Cum va arăta refugiul părinților cu copii bolnavi de cancer

 
Interiorul Magic Home, proiectat pro bono de Adela Pârvu, de la Visuri la Cheie. Cum va arăta refugiul părinților cu copii bolnavi de cancer
Melania Medeleanu și Vlad Voiculescu (fondatorii MagiCamp și Magic Home), în clipul de final al campaniei

Final pentru una dintre cele mai de impact campanii: în 23 de zile, 636 de oameni au stat non-stop pe scaunul suferinței, lângă un pat de spital, pentru a strânge 100.000 de SMS-uri la 8844. Scopul: amenajarea centrului Magic Home, refugiul părinților cu copii bolnavi de cancer, care vin la tratament la Institutul Oncologic București.

Publicitate

Amenajarea centrului va fi gata în februarie-martie anul viitor. Interioarele au fost proiectate, pro bono, de designerul Adela Pârvu (Visuri la cheie) și de Andreea Beșliu, arhitect. Exteriorul a fost proiectat de Alina și Cosmin Dragomir.

Înainte de imaginile cu proiectul Magic Home, câteva cifre, prezentate azi de Vlad Voiculescu:

  • 200.000 de euro au strânși din 115.000 de SMS-uri trimise
  • 108.691 de euro au totalizat donațiile făcute de românii din țară și din diaspora (4.403 persoane)
  • 100.000 de euro au fost strânși pentru proiect de comunitatea La primul bebe
  • 100.000 de euro au fost donați de Kaufland, înainte de începerea campaniei.
  • 500.000 de euro este necesarul pentru finalizarea proiectului Magic Home, sumă acoperită în urma campaniei
  • 150.000 de euro sunt costurile anuale de întreținere ale centrului
  • 220.000 de euro a fost prețul clădirii în care va funcționa centrul, achiziționată din fondurile generale ale Asociației MagiCAMP

Detalii, în comunicatul de la finalul articolului. Ideea campaniei Scaunul Suferinței a fost dezvoltată de agenția de publicitate Jazz Comunication.

GALERIE FOTO 1. Cum va arăta interiorul Magic Home, proiectat de Adela Pârvu și Andreea Beșliu

GALERIE FOTO 2. Cum va arăta exteriorul Magic Home, proiectat de Alina și Cosmin Dragomir

GALERIE FOTO 3. Cum arată acum Magic Home

Donațiile cu cardul vor fi dublate

De acum înainte, donațiile cu cardul pentru MagicHome vor fi dublate, spune Vlad Voiculescu. Trei români care lucrează în Londra au înscris proiectul într-o cursă internă pentru proiecte de comunitate ale companiei în care lucrează.

Rezultatul: vor fi dublate de acum înainte toate donațiile făcute cu cardul pe site-ul https://donez.pentrumagichome

COMUNICATUL Magic Camp, la final de campanie

636 de oameni au stat non-stop pe Scaunul Rezistenței, timp de 23 de zile și de nopți, în cadrul campaniei de strângere de fonduri pentru MagicHOME

Românii au trimis, în mai puțin de o lună, peste 100.000 SMS-uri, necesare finalizării unui centru pentru copiii bolnavi de cancer și părinții lor

Nu mai puțin de 636 de oameni, non-stop, timp de 23 de zile și nopți, pe Scaunul Rezistenței din Galeria Galateca, alți 1.185 programați la momentul finalizării campaniei, acesta este bilanțul campaniei „Împreună pentru MagicHOME”, care a contribuit la strângerea a peste 100.000 SMS-uri, donații necesare finalizării unui centru care va găzdui copiii bolnavi de cancer și părinții acestora.

Centrul MagicHOME este situat lângă cea mai mare unitate de tratament oncologic pentru copii din țară, Institutul Oncologic București, și va putea oferi găzduire gratuită pentru 30 de persoane, zilnic, din primăvară.

Campania destinată strângerii de fonduri pentru centrul MagicHOME a generat o emoție și o mobilizare masivă. Din 3 noiembrie, până duminică, 26 noiembrie, 636 de oameni au stat pe scaunul de la Galateca, pentru a atrage atenția asupra problemei, pentru a-și arăta solidaritatea și empatia față de părinți și pentru a încuraja donațiile.

În momentul finalizării campaniei de SMS-uri, programările pentru a ocupa scaunul se întindeau până la finalul lunii mai (1.185 oameni).

Celor 115.000 de SMS-uri trimise în ultimele 23 de zile li se adaugă altor sume în valoare de 108.691 euro, donații individuale de la 4.403 persoane (transfer bancar, Pay Pal, Bursa Binelui) și o sumă în valoare de 100.000 de euro, adunată de comunitatea La primul bebe. Acestora li se adaugă și suma de 100.000 de euro donată de Kaufland, înainte de începerea campaniei.

„Peste 100.000 de oameni și foarte multă magie. După 23 de zile și nopți în care sute de oameni și-au împărtășit poveștile, ne ridicăm de pe scaun plini de recunoștință. Sărbătorim nu doar 100.000 de SMS-uri, nu doar donații individuale, sărbătorim generozitatea, solidaritatea și încrederea că împreună reușim.

Vă mulțumim tuturor, atât celor care ați donat și ați stat pe scaun, cât și acelora mulți dintre voi care nu au mai apucat să îl ocupe, până la momentul la care am tras linia celor 100.000 de SMS-uri”, au declarat Melania Medeleanu și Vlad Voiculescu, fondatorii MagiCAMP și MagicHOME.

VIDEO. Clipul campaniei

Pe scaun au stat și oameni veniți special din afara țării

Printre cei care au ocupat scaunul din centrul Bucureștiului pentru a atrage atenția asupra suferinței părinților copiilor bolnavi de cancer care locuiesc luni întregi pe un scaun în salonul de spital, s-au numărat oameni din toate categoriile sociale: actori, oameni de televiziune, cântăreți, sportivi, jurnaliști, bucătari, ingineri, preoți, părinți care și-au pierdut copii, medici, asistente medicale, oameni de afaceri români și străini, bloggeri, vloggeri, reprezentanți ai ONG-urilor, oameni care au venit din partea opusă a țării sau chiar din străinătate pentru a face acest gest, victime Colectiv și aparținători ai acestora.

Printre personalitățile publice care au susținut cauza și au stat pe scaunul de la Galateca s-au numărat Oana Pellea, Antonia, Marius Manole, Pavel Bartoș, Inna, Horațiu Mălăele, Andreea Esca, Amalia Enache, Anca Serea, Mihai Șora, gimnasta Monica Roșu, Ioana Macoveiciuc (Prințesa Urbană), George Vintilă, Carla`s Dreams, Cristi Chivi, Mihai Șora, Smiley și alții. Ultimul care a ocupat Scaunul Rezistenței a fost Vlad Voiculescu, care a transmis un mesaj de mulțumire către toți cei care au susținut cauza.

VIDEO. Clipul de final al campaniei

Costurile cazării și transportului limitează accesul la tratament

Campania „Împreună pentru MagicHOME” a pornit de la o nevoie reală a familiilor copiilor bolnavi de cancer, aflați la depărtare de centrele medicale specializate, pentru a le facilita accesul la tratament. În prezent, 2.500 de copii din România sunt tratați pentru afecțiuni oncologice. Copiii care suferă de cancer necesită îngrijiri medicale în clinici oncologice specializate în pediatrie, care sunt, de obicei, departe de domiciliu.

Doar că peste 70% provin însă din familii cu o situație financiară modestă, iar costurile cazării și transportului reprezintă principala cauză pentru care mulți sunt diagnosticați târziu, amână sau întrerup tratamentul, ceea ce le scade dramatic șansele de vindecare. În prezent, centrul MagicHOME din București, din apropierea Institutul Oncologic București și Institutul Clinic Fundeni, care oferă găzduire gratuită, suport și alte facilități familiilor cu copii diagnosticați cu cancer, a devenit neîncăpător.

Cu ajutorul donațiilor, va fi finalizată construcția unui nou centru MagicHOME mai mare, care va oferi găzduire gratuită pentru copiii bolnavi de cancer și părinții acestora. Noul centru va avea o suprafață de 700 de mp și va putea găzdui între 25 și 30 de persoane în fiecare zi, oferind aproape 10.000 de mese pe an. În final, beneficiul cel mare este accesul copiilor bolnavi de cancer la tratament.

Clădirea în care va funcționa a fost achiziționată din fondurile generale ale Asociației MagiCAMP, costul fiind de aproximativ 220.000 EUR. Au fost realizate planurile arhitecturale și s-au depus dosarele pentru obținerea autorizațiilor de construcție, urmând ca imediat cum se obțin aprobările, să fie demarate lucrările de renovare și finalizare a casei.

De ce este nevoie de donații recurente

Odată ce va fi dată în folosință, casa va avea cheltuieli lunare de aproximativ 12.000 de euro. La acestea se adaugă cheltuielile de transport pentru familiile care nu au banii necesari să vină la tratament.

Aceste cheltuieli ar putea fi acoperite prin sistemul de SMS-uri recurente, care permite o donație de 2 euro lunar către MagicHOME, lăsând libertatea de a opri oricând această donație.
 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Trimite un comentariu