Skip to main content

Kanal D, amendat pentru o ediţie Roata Norocului, plină de aluzii sexuale. Reprezentantul postului: „Noi credem că am reuşit să menţinem umorul, poate aluziv, în limitele decenţei şi ale bunului simţ”

 
Kanal D, amendat pentru o ediţie Roata Norocului, plină de aluzii sexuale. Reprezentantul postului: „Noi credem că am reuşit să menţinem umorul, poate aluziv, în limitele decenţei şi ale bunului simţ”

Glumele de autobază din emisiunea Roata Norocului, de pe Kanal D, au atras postului o amendă de 10.000 de lei de la Consiliul Naţional al Audiovizualului. Forul audiovizual a sancţionat postul pentru o ediţie din 21 mai, plină de aluzii sexuale ce implicau legume de tot felul.

Publicitate

Care a fost nivelul discuţiei? Cam acesta: „Mă uit, Bursucule, că mi-a cam crescut mărarul!”, „Păi epilează-te, boss!”, „Atunci defrişează-ţi grădina!”, „Îmi bagi tu şi mie morcovul?”.

„Gusturile sunt subiective”, s-a apărat reprezentantul Kanal D, Alina Popescu, în faţa membrilor CNA, în şedinţa de marţi. „Noi credem că am reuşit să menţinem umorul respectiv, poate aluziv, în limitele decenţei şi ale bunului simţ. Toate acele secvenţe sunt dintr-o emisiune de două ore şi rupte din context poate par exagerate. Nu este aşa. Tematica emisiunii a fost agricultura bio. Au fost aduse acolo legume.”, a mai adăugat reprezentanta postului, spunând că cei de la Kanal D au primit „elogii” de la CBS, deţinătorul formatului, pentru modul în care a fost dezvoltat.

Radu Herjeu, membru CNA – „După părerea dumneavoastră fraza „bă, de când n-ai mai băgat botu” se încadrează la cel fel de umor? Ca să ştiu şi eu la ce fel de umor se încadrează. Că eu nu am râs. De când sunt aici mi se tot explică faptul că porcăriile astea sunt de fapt umor. Repet, eu ştiu că la umor se râde. Spuneţi-mi şi mie „bă, de când n-ai mai băgat botu” la ce categorie de umor se încadrează? La cel aluziv, de care spuneaţi? „Mă uit, Bursucule că mi-a cam crescu mărarul. Păi, epilează-te”. Cam la ce fel de umor e ăsta? Faptul că vă laudă CBS, eu cred că nu v-au văzut traducerile.”

LEGISLAŢIA încălcată:

ART. 39 (2) din Legea Audiovizualului - Difuzarea în serviciile de televiziune şi de radiodifuziune a programelor care pot afecta dezvoltarea fizică, mentală sau morală a minorilor se poate face numai dacă, prin alegerea intervalului orar de difuzare, prin codare sau ca efect al altor sisteme de acces condiţionat, se asigură faptul că minorii din zona de transmisie, în situaţii normale, nu pot auzi sau vedea emisiunile respective.

ART. 18 (1) din Codul de Reglementare în audiovizual Nu pot fi difuzate în intervalul orar 6,00 - 23,00 producţii care prezintă: (…) b) scene de sex, limbaj sau comportament trivial, vulgar sau obscen;

Mostre de limbaj de la Roata Norocului

Ana Maria Barnoschi: Am auzit că ţi trebuie ţelină! (…)
Ana Maria Barnoschi: Că tu căutai să iei vreo 3-4 kilograme! (…)
Ana Maria Barnoschi: Nu ştiu la ce ţi trebuie!
Adrian Cristea (BURSUCUʼ): O mulgi des? (…)
Adrian Cristea (BURSUCUʼ): N-ai muls o niciodată?
Ana Maria Barnoschi: Sus sau jos?
Adrian Cristea (BURSUCUʼ): Cum, mă, sus sau jos? (…)
Adrian Cristea (BURSUCUʼ): Cer scuze! De o viaţă mi am dorit s-o văd în genunchi!
Adrian Cristea (BURSUCUʼ): Scoate… Bă, de când n-ai mai băgat botuʼ?
Adrian Cristea (BURSUCUʼ): Îmi cer scuze, eu sunt ocupat cu litere, nu cu numere! Cu numere sunt alţii ocupaţi, dacă mă înţelegeţi! (…)
Maria Buză: Nu! Se spune aşa: „Şi-a întins-o pe platou!”
Ana Maria Barnoschi: Mă uit, Bursucule, că mi a cam crescut mărarul!
Adrian Cristea (BURSUCUʼ): Păi epilează-te, boss! (…)
Adrian Cristea (BURSUCUʼ): A, scuze! Nu… Eu când am auzit de mărar… (…)
Maria Buză: Atunci defrişează-ţi grădina!
Ana Maria Barnoschi: Îmi bagi tu şi mie morcovul?
Iulia Dumitrache: În pământ? Lângă mărar… (…)
Adrian Cristea (BURSUCUʼ): Şi dacă te doare spatele, treʼ să ţi bag eu morcovuʼ? (…)
Adrian Cristea (BURSUCUʼ): A! Ciupercă de aia de pământ! Mă gândeam că cine ştie ce ciuperci au dat pe tine!
Ana Maria Barnoschi, asistenta emisiunii, i-a întins prezentatorului un castravete, poziţionat între două roşii. (…)
Adrian Cristea (BURSUCUʼ): Şi castravetele intră între roşii, nu? (…)
Feli: Daʼ nu mai gesticula, cu castravetele ăla în mână! (…)
Maria Buză: De aici, doamnelor şi domnilor, morala: „Capu n cap se rupe!”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ionut Ionut
    Asta se considera divertisment azi,cu scuza " televiziune de nisa" sau una particulara.si motivul e simplu: *** consiliile de conducere isi atrag altele mai idioate ca se si mentina pozitia,desi n au ce cauta in domeniu sau pe postul pe care au fost angajati la betie de catre altii.
    Vorbind despre ..asta,la Teo este incurajat sistematic sa spuna ca se *** pe el sau cum se freaca (desi asta n a prea tinut si au lasat o moale).ma intreb care este interesul subiectului, impactul spatio-temporal sau modelul oferit telespectatorilor.dar daca producator este alina nicolae, care a ajunjs din bagatoare de.. seama in tvr sa fie director in nationaltv si acum aici,unde e garla de oameni de aceeasi masura, e explicabil.andreea godeanu avea alt nivel.si inclin sa cred ca Teo tace fiindca are un copil de crescut si a furat o cand a crezut ca nu o mai misca nimic de unde e.ca si mine.desi poate mult mai mult.cred.nu i cunosc caracterul,dar asta se vede.
    Nasol e ca ei iti baga CV ul in nas cu 10 emisiuni realizate si cu vechime (fiindca ii acopera pe alti incompetenti sau inculti,dupa cum ziceam),cu toate *** astea pe care le fac si aia care stiu si au facut o viata asta la nivel inalt (si nu mai vorbesc de mine aici,dar vorbesc despre generatiile care dadeau lectii in TV si cinema pana si francezilor si care inca traiesc si pot crea!),crezand ca asta e televiziune...asa ca nu e de mirare ca si domeniul mass media e alterat si acaparat si ***da a nu mai face careva ceva corect.dar sa nu i vad sau aud ca au loc in galeria maestrilor dupa.
    Sa fim sanatosi!
  • Oana Oana
    pe la Antena1 la Capatos, Antena Stars dimineata...cum , ce se vorbeste!?
  • jk jk
    Mie nu mi s-a părut ceva cu tenta sexuală...
  • Lt. Commander Alex Lt. Commander Alex
    Mie mi se pare că acest surogat intitulat generic CNA cam face exces de zel la fel ca și SRI. Cred că începuseră șușoteli pe la căpetenia PSD ( Partidul Salvarea Deținuților) că cele două instituții cam freacă motanul...că sa fiu in context cu știrea. Și atunci brusc SRI prinde un spion care părea mai degrabă un actor debutant iar CNA acorda sancțiuni cum împart babele colacii la pomană. Sau cine știe ... Să mă amendeze și pe mine CNA că i-am apreciat că "freacă motanul"

Trimite un comentariu

sus