Skip to main content

Membru CNA s-a autosesizat în legătură cu modul în care România TV a dezbătut scandalul de la Casa Regală: „au fost nişte discuţii absolut abominabile”

 
Dorina Rusu - Sursa foto: EVZ
Dorina Rusu - Sursa foto: EVZ

Dorina Rusu, membru CNA, s-a autosesizat în legătură cu modul în care România TV a tratat subiectul scandalului de la Casa Regală. Rusu a decis discuţia pe acest subiect la începutul şedinţei de astăzi, cerând televiziunilor să arate mai multă decenţă în dezbaterea acestui subiect.

Publicitate

„Sigur, e punctul meu de vedere, dar aş vrea să atrag atenţia televiziunilor că ar trebui să relateze şi să facă discuţiile în legătură cu boala Regelui, cu ce se întâmplă în Familia Regală, cu mai multă decenţă. Am urmărit ce s-a întâmplat zilele acestea şi mi s-a părut absolut îngrozitor. Eu, personal, atrag atenţia şi spun că voi face autosesizări în legătură cu toate emisiunile în care acest subiect se dezbate încălcând legislaţia audiovizuală şi toate regulile bunului simţ”, a spus Dorina Rusu.

„Am făcut o autosesizare în legătură cu două emisiuni de la România TV de sâmbătă şi duminică, în care au fost nişte discuţii absolut abominabile. E inadmisibil să-l chemi pe Miron Cozma sau pe Gigi Becali să-şi dea cu părea despre relaţiile din interiorul Familiei Regale. E inadmisibil să-l chemi pe aşa-zisul fiul ilegitim al Regelui Mihai care să spună tot felul de aberaţii acolo şi tu să-l legitimezi. Totul mi s-a părut absolut abominabil. Aş vrea să atrag atenţia că toate subiectele trebuie tratate cu decenţă, dar acesta în mod special. Nu puteam să ne batem joc de istorie şi de noi înşine.”, a mai adăugat Dorina Rusu.

Valentin Jucan, membru CNA, a spus, la rândul său, că toate discuţiile de pe TV au fost provocate tocmai de Casa Regală: „E de înţeles apelul doamnei Rusu, dar există şi o remarcă ce trebuie subliniată. Toate discuţiile la care am asistat au fost provocate tocmai de Casa Regală. Comunicarea care a venit dinspre Casa Regală, în ultima vreme, a fost una defectuoasă, iar televiziunile au trebuit să o arate publicului. Dar şi presa a fost îndreptăţită să discute acest subiect având în vedere comunicările care au venit din acea zonă.”

Pe de altă parte Răsvan Popescu, vicepreşedintele CNA, a afirmat că „orice subiect se poate discuta în limitele legale”.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ionut Ionut
    Mai bine sesizati va in cum a fost prezentata de crud Doamna Stela Popescu in ultimele imagini in care era in viata.Cum nemernicii astia care se cred realizatori si producatori TV si care n au fost nici la degetul ei mic au dat baieram cu tragedia traita de exemplul de femeie si artista, in momentul in care dansa vorbea incoerent.ca sa nu ma spun ca nimeni,dar NIMENI nu s a bagat sa i cheme o salvare.poate a fost destinul.dar dupa ce femeia exceptionala care a fost Doamna Stela Popescu i a bucurat, ajutat, educat o viata intreaga si care si in acele ultime imagini in care traia era frumoasa,eleganta si incerca sa se tina tare si care a avut mii de imagini frumoase din diverse momente,personale sau nu, sa dai cu asa nesimtire imaginile incoerentei datorate unui atac cerebral este crima!si spune mult despre cine se face ca munceste in ceea ce mai e televiziunea acum.sau mass media.
    Dumnezeu sa o ierte si sa o odihneasca pe Doamna Stela Popescu si pe toti ceilalti!
    Si pe noi,ca am gresit!fiecare in felul lui.Subscriu celor scrise de Doamna Oana Pellea,vis a vis de acest subiect.
  • Patrascanu John Patrascanu John
    @Radu Herjeu: Inceteaza cu victimizarea, oricum nu te crede nimeni. In situatia in care faci parte dintr-un colectiv de oameni platiti din bani publici, dar totusi prezenta la munca, nu munca, e optionala, e cam dificil sa faci pe nevinovatul si sa dai lectii de moralitate. CNA -ul este o institutie politizata si plina de mizerii, la fel ca multe altele. La fel ca multe alte institutii, inca un motiv in plus pentru care un cetatean de rand ia in serios emigrarea.
  • livia pila livia pila
    @Radu Herjeu. Draga domnule dramaturg in viata, jucat nu prea se stie unde, mare jurat pe la Teatrul ala creat aiurea de tovarasă Gabi Firea, m-ai făcut praf. Sunt in coma profunda. Cind imi revin, te astept cu suc si cozonac cu nuca. Le aduci tu din salariul tau de ajutor de băgător de seamă.
  • digi becaly digi becaly
    Un vechi proverb romanesc spune ca cine se scuza, se acuza. Radu, sa stii, ca se vede de la o posta ca tine-ti in brate politic posturile Romania tv si Antena. Iti dau doar cateva exemple ca sa vezi ca am dreptate. Au facut publicitate mascata brandurilor Nissa, Clinica Anima, Net Bet.ro, Cristim si multe altele, au primit o gramada de sesizari si? Nu au patit nimic, pe motiv ca nu s-a obtinut numarul de voturi necesar aplicarii sanctiunilor. Multe reclamatii au fost prescrise intrucat fiind intr-un numar atat de mare iar voi avand asa de mul de munca, nu ati avut timp sa le dezbateti. Sa mai vorbim de intoxicari cu ordonanta 13, Codruta Kovesi si Iohanis pe care i-au facut albie de porci in toate dezbaterile? Pe bune, mai bine stati ascunsi acolo la voi sub protectia PSD-ului si va faceti ca ploua. E mai corect asa. Livia are dreptate in ce afirma. Ai sarit, repede, cu explicatii menite a te scuza. Nu iti dai seama ca nu te mai crede nimeni?
  • Radu Herjeu Radu Herjeu
    @Liviu Pila

    Si cand spui asta, te bazezi pe statistica amenzilor propuse de mine, nu? A, nu te-a interesat? Uite-o aici:

    Antena 1
    – am propus 330.000 de lei (din care s-au votat 245.000 de lei)
    Pro TV
    – am propus 325.000 de lei (din care s-au votat 225.000 de lei)
    Kanal D
    – am propus 305.000 de lei (din care s-au votat 385.000 de lei)
    Realitatea TV
    – am propus 202.000 de lei (din care s-au votat 192.000 de lei)
    România TV
    – am propus 172.500 de lei (din care s-au votat 169.500 de lei)
    B1 TV
    – am propus 139.500 de lei (din care s-au votat 140.000 de lei)
    Antena 3
    – am propus 119.000 de lei (din care s-au votat 129.000 de lei)
    Antena Stars
    – am propus 55.000 de lei (din care s-au votat 50.000 de lei)
  • Livia Pila Livia Pila
    Nu va temeți. Pe ăștia de la Romania TV ii salvează Radu Herjeu. Dranaturg român în viața)))))

Trimite un comentariu

sus