Skip to main content

Ora 19.00. Protestele la TV, pe toate posturile. Pensii la România TV, ca la aproape toate protestele

 
Ora 19.00. Protestele la TV, pe toate posturile. Pensii la România TV, ca la aproape toate protestele

Ora 21.00. Digi 24 anunță 45.000 de oameni în stradă în toată țara. Realitatea TV vorbește de 50.000, dintre care numai în București sunt peste 20.000. Pentru România TV, nu este un subiect. Deși titrează Ce vor îndura românii de mâine, postul vorbește, de fapt, despre vreme și coduri de ninsori. România TV, televiziunea care aproape nu a vorbit nimic de protestele de stradă, anunță că urmează Mărturiile celor tăiați sub limbă. Autoironie? Nu. Ceva cu un tămăduitor. Care taie sub limbă, la propriu.

Publicitate

Protestele din București și din toată țara au fost în deschiderea posturilor de știri de la ora 19.00, cu mici excepții. Și până la ora 19.00, subiectul era pe aproape toate stațiile.

Ora 18.30-18.45. Subiectul este pe patru posturi de știri din cinci: Antena 3, Realitatea TV, Digi 24 și B1 TV. La România TV, ca și în alte cazuri de evenimente importante, subiectul cu care se iese pe post este pensia. Vocea României e în stradă, titrează Realitatea TV.

Ora 19.00. Antena 3 are programată emisiunea În premieră, dar a acoperit pe larg subeictul înainte de începerea producției. Pe burtieră are informații despre proteste.

România TV a făcut aproape o tradiție ca la fiecare protest de amploare să atace subeictul pensiilor. Astăzi a fost cu Olguța Vasilescu în studio, care a explicat ce se întâmplă cu pensiile românilor. Și a făcut ceva calcule cu un marker la tablă.

Totuși România TV a difuzat în fereastră pe ecran imagini de la proteste, planuri apropiate cu oameni răsfirați. Imaginile au fost însoțite de titluri precum "Cum vrea PNL să dărâme Guvernul" „Cine profită de proteste”, „Planul prezindențial la pensii” sau „Disperare în stradă după moțiune”. 

Protestele s-au văzut și la TVR 1, care a avut informații pe scurt în deschiderea Telejurnalului de la ora 19.00. Postul public mai anunță că, de la ora 20.00, va transmite în direct un concert care marchează startul manifestărilor organizate cu ocazia centenarului Marii Uniri.

Pro TV deschide jurnalul de la ora 19.00 cu protestele din București și din țară. Subiectul este tratat și de Observatorul Antenei 1, dar nu în deschidere (înmormântarea Stelei Popescu a fost deschiderea jurnalului).

Ora 20.00-20.30. În București se estimează 20.000 de oameni în stradă. La România TV se anunță ninsori și prezența unui numerolog în emisie. Mai era ceva cu un tămăduitor care tăia sub limbă. Și o burtieră de senzație: Mărturiile celor tăiați sub limbă. Protestele au dispărut din fereastră. Sunt tratate pe larg pe Digi 24, la B1 TV pe Realitatea și la Antena 3.

La TVR 1 a început în direct concertul de centenar, anunțat mai devreme. Ține până la 22.00. Informațiile despre proteste curg pe burtieră.

GALERIE FOTO 1. Protestele din stradă pe posturile TV

GALERIE FOTO 2. Pro TV a deschis jurnalul cu protestele din stradă

 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Sunt foarte cinic,dar,"Farmacia inimii Catena",care a făcut o grămadă de bani cu reclama,ce,*** a făcut pt.regretata Stela Popescu.? bănuiesc ca în reclama,va apărea, după câteva zile,o alta vedeta.
  • RTV e de tot rasul. Antena3 e de toata jena. Antena3 a promovat 10 ani ideea de protest, sa iesim in strada, sa facem mitinguri, sa ne plimbam in jurul Palatului Cotroceni, iar acum, cand nu mai e Base presedinte, ei sunt total impotriva ideii de a protesta, pentru ca dauneaza imaginii Romaniei, ca vor crede strainii ca suntem corupti. Ce ipocriti! Prefer RTV cu taiatii sub limba. Macar ei ignora protestele, nu incearca sa suceasca ce-au spus acum cateva luni.
  • Daca nu mai fac audienta ... uite ca e mai bine cu ingropaciuni. Adevarul e ca ce sa mai vezi la "proteste"? Aaaa, e Ciolos acolo, cu Orban. Bine.

Trimite un comentariu