Skip to main content

Viralele zilei, de la Guran şi Liviu Avram: Miza Kovesi, Legile Justiţiei şi suspendarea preşedintelui

 
Kovesi
Kovesi

BLOGOSFERĂ. „Două lucruri par iminente, dacă analizezi retorica publică a pesediştilor – cererea de revocare a Codruţei Kovesi, dar şi adoptarea la foc automat a Legilor Justiţiei. Dacă te iei după Opoziţie, al treilea eveniment iminent ar fi suspendarea Preşedintelui Iohannis”. Constatarea îi aparţine lui Moise Guran cu privire la evenimentele recente din politica românescă.

Publicitate

A doua postare populară din blogosferă îi aparţine lui Liviu Avram, pe blogurile Adevărul. Acesta scrie că “Hoţii încearcă să găsească breşe în lege de care să profite, şi deseori reuşesc”, cu privire la sesizarea pe care Călin Popescu Tăriceanu a făcut-o la CCR în cazul Belina.

Cele mai distribuite materiale din blogosferă, ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Menţiune importană: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

Top bloguri si platforme colective- selecţie realizată de Paginademedia.ro şi Facebrands PRO:

1. Moise.ro, Miza Kovesi, între Legilejustiţiei şi suspendarea preşedintelui

- 6.713 likes & shares;

Din text:

“Trecerea Statului Paralel în registrul doctrinar, proclamarea lui ca inamic public al coaliţiei de guvernare, prin Declaraţia de la Herculane, indică faptul că ne apropiem de apogeul acestei construcţii manipulative. Ne apropiem de scopul pentru care a fost atât amar de vreme pregătit.

Acesta poate fi unul singur – revocarea Codruţei Kovesi de la DNA şi/sau suspendarea Preşedintelui Iohannis. Pentru asta au fost create comisii de anchetă, pentru asta s-au cerut de la CCR conflicte între puterile statului şi, nu în ultimul rând, pentru asta a fost iniţiat şi pachetul ăla de modificare a Legilor Justiţiei (…)

Este, în primul rând, un joc la intimidare, căci schimbarea Codruţei Kovesi de la DNA şi numirea acolo a unui om care poate prelungi la infinit dosarele aflate în lucru rezolvă unele probleme, dar nu pe toate. Sau, mai bine zis, nu imediat pe toate.”

2. Blogurile Adevărul, "Stimaţi Duduieni, Cămătari şi Corduneni, vă rog să poftiţi în Guvern...’’, de Liviu Avram,

- 1.028 likes & shares;

Din material:

“Sesizarea pe care Călin Popescu Tăriceanu a făcut-o la CCR privind anchetarea, de către DNA, a afacerii Belina - dacă va fi acceptată de către Curte - nu face doar să aşeze legea în faţa hoţilor, ci şi în serviciul lor.

Pentru că declararea acestei anchete ca fiind un conflict juridic de natură constituţională va avea efect nu doar asupra afacerii Belina, nu doar asupra anchetelor de aceeaşi natură aflate în derulare sau deja încheiate (cazul Microsoft, spre exemplu), ci asupra tuturor întâmplărilor similare din viitor.”

3. Blogurile Adevărul, Borfaşi rebeli, de Traian Ungureanu

- 942 likes & shares;

Din material:

“După 30 de ani de ipoteze şi bănuieli care au încărcat şi încurcat mintea naţiei, PSD a găsit dezlegarea: problema nu e SRI! Problema e SPI! Statul Paralel şi Ilegitim!

Aflăm, pe această cale, că PSD a promis românilor apartamente de protocol în rai, dar nu mai găseşte cheile, pentru că i le-a dosit SPI”

4. prisacariu.ro, Domeniul de boier al lui Dragnea scapă de sechestrul DNA

- 458 likes & shares;

Din material:

“Netransparent în declaraţia de avere (...) Liviu Dragnea nu a menţionat „sursa venitului“, adică plătitorul celor 90.000, nici nu a pomenit nici moneda în care a încasat 90.000”

5. cetin.ro, Vrei să renunţi la cetăţenia română? Dosar cu şină!

- 295 likes & shares;

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Me Me
    Ca bine le zice Guran . .. după dictare.

Trimite un comentariu

sus