Skip to main content

Arșinel, operat de inimă. Imaginile de la RTV, de la operația de rinichi

 
Arșinel, operat de inimă. Imaginile de la RTV, de la operația de rinichi

DERAPAJ. "Arșinel, supus unei intervenții pe inimă", a titrat România TV, despre operația pe care acesta a avut-o astăzi. 

Publicitate

În același timp, pe ecran rulau, în buclă, imagini cu Alexandru Arșinel pe un pat de spital, vorbind la telefon, conectat la perfuzii și la aparate de monitorizare. 

Doar că imaginile difuzate și reluate în buclă, în timp ce se discuta știrea, nu erau de acum, ci de la o altă operație a actorului, pe care a suferit-o acum câțiva ani. Cadrele vizdeo sunt din 2013. când Arșinel a fost operat de transplant de rinichi.

Potrivit legislației audiovizuale, imaginile de arhivă trebuie marcate ca atare, pentru a nu induce publicul în eroare.

Codul de reglementare a conținutului audiovizual:

Art 78, alin 4: La difuzarea unor imagini şi/sau înregistrări sonore de arhivă se va face datarea acestora ori menţiunea "Arhivă".

GALERIE FOTO.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Acu' stim ca ziaristii RTV nu au habar de mai nimic:)) , dar introducerea unui stent nu este operatie "pe inima"!
    Ca atare faptul ca la implantul unui stent arata imagini dupa o operatie de transplant nu-i de mirare, atat pot jurnalistii acestui post. Oricum spectatorii lor nu au habar despre ce-i vorba, ce mai conteaza ca este rinichi si nu inima, artera si nu rinichi, important este sa fie mult galben pe ecran si arsinel cu pectoralii goi, sa se "escite" octogenarele!:))))
  • Rtv....o televiziune ...dacă se poate numi asa ceva!Aici predomină înmormântări numai televiziune de stiri nu este .....oricum la asa ceva nu ma uit!...sper sa dispăreti cat mai curând!...pupa in c....ciuma rosie k si antenele

Trimite un comentariu