Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Guran, postarea zilei: “Anticipate! Mai vede cineva altă soluție?” Regele Mihai I, în patru din cele mai viralizate cinci postări

 
BLOGOSFERĂ. Guran, postarea zilei: “Anticipate! Mai vede cineva altă soluție?” Regele Mihai I, în patru din cele mai viralizate cinci postări

BLOGOSFERĂ. "Baricadat în fortăreața în care planificase și Ceaușescu să se ascundă, dar n-a mai apucat, un grup de indivizi (unii inconștienți, alții trădători de-a dreptul) votează pe bandă rulantă schimbarea ordinii constituționale. Probabil se va schimba, dar nu așa cum cred ei. Acești oameni se sinucid politic, își distrug inconștient chiar lumea infectă pe care și-au creat-o", scrie jurnalistul Moise Guran cu privire la întâmplările ce marchează politica românească în ultimele zile.

Publicitate

"Ce variantă mai are mulțimea, după ziua de ieri? Deja se strigă tot mai frecvent asta cu Anticipatele, alternativ cu “Demisia!”", notează jurnalistul.

A fost cel mai viralizat material din blogosferă, în ultimele zile. Din primele cinci cele mai viralizate materiale dib blogosferă, patru sunt despre Regele Mihai.

Cele mai distribuite materiale din blogosferă, ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Menţiune importantă: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. moise.ro, Anticipate! Mai vede cineva altă soluție?

- 18915 like-uri & share-uri;

Din articol:

“Independența procurorilor este istorie. Au șters-o ieri, la foc automat. Au fost aprobate sau respinse, într-o ședință maraton de 12 ore, peste 700 de amendamente, fără ca aleșii națiunii să știe ce votează.

Tot acest circ, acest simulacru de democrație parlamentară s-a oprit înainte de votul final. Opoziția spune că nu mai era cvorum. Eh! Dacă voiau, aveau și cvorum. Au amânat votul final pentru săptămâna viitoare, ca un pluton de execuție, gata să execute comanda Foc! la ordinul căpitanului.

În final, aș vrea să mă adresez senatorilor și deputaților din PSD, ALDE și chiar PNL, ca să le spun așa: Veți avea mulțimi de oameni care vor sta în stradă până la dizolvarea Parlamentului. Nu numai că vă veți pierde funcțiile călduțe, dar, cel mai probabil, un astfel de moment va duce la dispariția partidelor voastre.”

2. subiectiv.ro, Imagini din istoria rușinoasă a României, de Alex Mihăileanu

- 3378 like-uri & share-uri;

Din articol:

“Cine mă urmărește de ceva vreme știe că sunt orice, numai monarhist nu. Dar urmăriți, vă rog, aceste opt minute, ascultați limbajul de lemn (ostaș, meleag etc.) și fiți atenți la slugărnicia șefului poliției de frontieră, în 1994, și câtamai abuzul face. Nu, n-am zis nimic greșit în titlu, sunt fragmente din istoria rușinoasă a României, 1948-2017.”

3. moise.ro, Noi și Regele… Istoria care n-a mai fost

- 2662 like-uri & share-uri;

Din articol:

“Noi, contemporani ai Regelui Mihai, nu ne putem abține să nu ne întrebăm ce s-ar fi întâmplat dacă România nu întorcea armele în 1944, ce s-ar fi întâmplat dacă Regele nu ar fi semnat actul abdicării din 1947 și, mai ales, cum ar fi arătat România dacă după 1990 ar fi redevenit monarhie. Să le luăm pe rând, acceptând din start că aceste întrebări nu au cu adevărat valoare, iar dacă au, e mai probabil alta decât o putem realiza acum, noi contemporanii.

23 august 1944 – Cu sau fără întoarcerea armelor, România ar fi fost zdrobită. Se poate argumenta că a fost oricum zdrobită, chiar dacă Armata Roșie a mărșăluit într-un teritoriu eliberat. N-avem de unde ști câți ar fi murit în plus, dacă ar fi fost mai puțini țărani uciși, jefuiți, femei și fete siluite de mujicii armatei eliberatoare. Adevăratele întrebări aici sunt dacă rușii ar mai fi putut ocupa jumătate din Europa și dacă statalitatea românească ar fi supraviețuit Celui de-al Doilea Război Mondial, fără 23 august 1944.

Abdicarea din 1947. Este și va mai rămâne un episod controversat. Trebuia sau nu trebuia să semneze Regele abdicarea și să plece în pace? Regele a spus că a fost șantajat, amenințat cu o baie de sânge. Chiar dacă este credibilă această depoziție, dacă a semnat și a plecat, asta înseamnă că baia de sânge nu s-a mai produs? (...) Un lucru e aproape cert – dacă nu pleca, Regele Mihai nici nu mai avea de unde să se întoarcă.”

4. tolo.ro, Nemuritoarele lucruri mici, inginerești, ale Regelui Mihai

- 2618 like-uri & share-uri;

Din articol:

„În dreapta bărbatului care mânuia vaporașul stătea Regele Mihai.Majestatea Sa era îmbrăcat simplu, cu un pantalon de stofă și un sacou cadrilat. Părea un lord scăpătat, ca-n filmul ”Rămăşiţele zilei”, ecranizarea după povestea lui Kazuo Ishiguro. Urcat pe un scaun înalt, fără spătar, Regele vorbea liniștit cu căpitanul. Mihai I îl întreba politicos, americanul răspundea și bărbatul de 78 de ani asculta atent. (...)

Văzându-l pe regele Mihai, mi-am regăsit colegii, prietenii, rudele îndrăgostiți de mecanică, de electronică, de motoare, de limbaje de programare și de ecuații, oameni de o pricepere tehnică și practică copleșitoare pentru cineva cu două mâini stângi.

A plecat Regele iubitor de oameni, de lucruri mici inginerești și, mai ales, loial patriei lui care l-a crezut nemuritor.”

5. petreanu.ro, Ultimul discurs al ultimului rege

- 1586 like-uri & share-uri.

Din articol:

“În 2011, la 22 de ani de la căderea lui Nicolae Ceaușescu, politicienii noștri l-au invitat, în sfârșit, pe regele Mihai în Parlament, pentru un discurs în fața camerelor reunite.
În sală erau mulți dintre cei care-l împiedicaseră în felurite moduri să revină în țară, pregătiți acum să-l aplaude. Fragil, regele a fost ajutat să urce la tribună, apoi a cuvântat timp de un sfert de oră. (...)

Eu vreau să subliniez câteva pasaje semnificative din acest discurs, ultimul discurs al ultimului rege al României.

“…politica este o sabie cu două tăişuri. Ea garantează democraţia şi libertăţile, dacă este practicată în respectul legii şi al instituţiilor. Politica poate însă aduce prejudicii cetăţeanului, dacă este aplicată în dispreţul eticii, personalizând puterea şi nesocotind rostul primordial al instituţiilor Statului.”

Cine, în politica noastră de azi, mai vorbește de etică?”
 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Cum scria si altcineva: tot pesedistii castiga, nu voteaza nimeni caricaturile din opozitie. Guran e pe langa, ca de obicei, fanii lui inflacarati nici nu merg macar la vot, dau like-uri pe Facebook si cam atat. In momentul asta PSD pare in opozitie, nu sunt lasati sa greseasca. Proasta tactica din partea gastii care se afla in spatele protestelor, a sistemului si a propagandei de pe net. Guran de unde isi ia salariu la ora asta? Ca doar nu traieste cu click-uri.
  • Si daca ar fi maine anticipate tot pesedeul va castiga alegerile. Si ce s-ar rezolva? Doar ca unii guranisti ar mai lua niste bani pe diverse campanii si sondaje. Lasati pesedeul sa guverneze si in 2019 schimbati clasa politica cu alde kikirau, chlotilde si din aia care dorm in parlament. Stati linistiti; toti sunt la fel. Prostia si clasa politica nu se schimba!
  • Niciodata nu se poate scapa de GEOGRAFIE. Suntem unde suntem, trebuie sa acceptam ca Germania intotdeauna va alege Ungaria, in locul Romaniei. Trebuie sa facem ceea ce este bine pentru noi.

Trimite un comentariu