Skip to main content

Eurovision România: peste 70 de piese au intrat în preselecţie

 
Eurovision România: peste 70 de piese au intrat în preselecţie

Feli, Jukebox, Mihai Trăistariu, Alex Florea, Eduard Santha sau Xandra, dar şi compozitori din străinătate au intrat pe lista concurenţilor din acest an pentru Selecţia Naţională Eurovision 2018. În total, 72 de piese au intrat în competiţia pentru a reprezenta România la Lisabona.

Publicitate

În preselecţie s-au înscris şi artişti cu experienţă la Eurovision: Mihai Trăistariu, locul 4 la Eurovision 2006, Atena şi Alex Florea, care a obţinut poziţia a 7-a la finalul ediţiei de anul trecut, din Kiev, alături de Ilinca Băcilă.

Urmează audiţiile: artiştii vor interpreta piesele în studiourile TVR – condiţie obigatorie pentru participarea la concurs -, marţi, 19, miercuri, 20 şi joi, 21 decembrie, în faţa juriului şi a invitaţilor care îi vor susţine din gradene.

Sub sloganul „All aboard”, Eurovision Song Contest 2018 va aduce, pe scena din Lisabona, reprezentanţii celor 42 de ţări înscrise în competiţie: Albania, Armenia, Australia, Austria, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Georgia, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Moldova, Muntenegru, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Rusia, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveţia, Ucraina, Marea Britanie. Concursul va avea loc la Lisabona, cu semifinalele pe 8 şi 10 mai şi finala pe 12 mai.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • R N R N
    Vor fi 43 de tari. Ati uitat Fosta Republica Iugoslava A Macedoniei, care fusese descalificata din cauza datoriilor, la fel ca Romania in 2016, dar in urma negocierilor a fost reprimita cateva zile mai tarziu (acum cateva saptamani).

Trimite un comentariu

sus