Skip to main content

Petre Mihai Băcanu semnează din nou în România liberă

 
Petre Mihai Băcanu semnează din nou în România liberă

Jurnalistul Petre Mihai Băcanu (74 de ani), din nou la România liberă. Acesta a revenit la ziarul la care a fost director fondator cu un articol de opinie închinat Regelui Mihai I, intitulat „Un regal”. 

Publicitate

Un text ce conține, printre altele, amintiri din momentul venirii Majestății Sale în România, în 1992. 

„La vizita pascală, la sosire, la Suceava, se aflau o sută de oameni, dintre care jumătate cred că erau angajați ai aeroportului. „Actualitățile” au reflectat sosirea regelui într-un minut și jumătate. (...) Câtă schimbare după 26 de ani: printre lacrimi și aplauze, toate mijloacele mass-media au reflectat evenimentul ore în șir, nu numai pentru cei care se recunosc în persoana celui care, umilit, trădat de mulți, a rămas credincios țării, nouă. Am remarcat și din reacțiile oamenilor, dar și din cele ale reporterilor, crainicilor, o comunitate de iubire, de simpatie.”, scrie Petre Mihai Băcanu. 

„Acum, Mihai I nu va mai fi coșmarul nimănui. Posibilul salvator al României a plecat. Ne-a răsfățatcu lumina lui, a reușit să aducă la suprafață tot ce e mai frumos, mai bun și mai uman din noi. Sub el am fi fost un popor, sub comuniști am devenit o gloată. (...) A plecat și ne-a lăsat în ceața și mizeria pe care le-am ales noi.”

Petre Mihai Băcanu a lucrat ca jurnalist la România liberă încă din 1970. 

Potrivit, România liberă, în 1989, când era redactor la România liberă, a fost arestat pentru că ar fi realizat împreună cu alți colegi un ziar clandestin intitulat „România”. A fost eliberat chiar în dimineaţa zilei de 22 decembrie 1989 şi a doua zi a preluat conducerea României libere.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu