Skip to main content

Prima TV, 20 de ani. Ce scria presa la lansarea Prima TV din 1997

 
Prima TV, 20 de ani. Ce scria presa la lansarea Prima TV din 1997

Pe 17 decembrie postul Prima TV împlineşte 20 ani de la lansarea sa pe licenţa fostului Amerom.

Publicitate

Reprezentanţii postului reamintesc că „Prima TV este televiziunea care a adus entartainment-ul in casele romanilor prin emisiuni precum Schimb de mame, cel mai longeviv reality – show, Cronica Carcotaşilor, cea mai longeviva si premiata emisiune pamflet din tara noastra, Trasnitii, cel mai longeviv sitcom din lume, care a intrat in Cartea Recordurilor, Prima TV este postul romanesc care a adus conceptul de reality-show in peisajul media autohton prin productiile Big Brother, Supernanny sau Schimb de mame.”

Postul a avut şi primul talent show Megastar care a lansat nume precum Catalin Josan, Raluka sau Andrei Galut.

Programe special la Prima TV în ziua aniversării

De-a lungul intregii zile de 17 decembrie, programul Prima TV va fi dedicat sarbatoririi celor 20 de ani:

De la 15.30, Chef Dezbracatu’ va gati impreuna cu Constantin Zamfirescu, cunoscut drept Gogoase din serialul Trasnitii şi vor găti Cozonac Rosencranz.

De la 19.30 urmează ediţie specilă Mama mea găteşt mai bune, în care se vor duela echipe de vedete Prima TV. Este vorba despre Livia Graur, ştiristă Focus 14.00 si 16.30, Marius Saizu – prezentatorul Focus in fiecare week-end, si realizatorul emisiunii Dosarele DNA. “Adversarii” lor sunt prezentatorii Focus Magazin, Diana Bart si Alexandru Constantin.

DIN ARHIVĂ. Cum s-a văzut lansarea Prima TV în presa vremii. Postul lansate de Cristian Burci era anunţat drept o „concurenţă serioasă” pentru Pro TV.

Postul a fost lansat de Cristian Burci în decembrie 1997, cu o investiţie iniţială de 20 de milioane de dolari, după cum declara patronul în presa vremii. „Prima TV înseamnă o investiţie de 20 de milioane de dolari, în prima fază, plus încă 20 de milioane de dolari în a doua, foarte curând, pentru extindere”, declara Cristian Burci în ziarul Libertatea din 17 decembrie 1997.

Directorul executiv de atunci al postului era Dan Belcea, iar Ovidiu Miculescu era responsabil pe partea jurnalistică. Titus Munteanu se ocupa de zona de divertisment. Printre acţionari se număra şi Ilie Năstase.

Evenimentul de lansare a postului Prima TV a avut loc la Palatul Parlamentului. Omul de afaceri s-a declarat atunci „primul reporter al Prima TV”. Au fost prezentat mesaje înregistrate ale preşedintelui Emil Constantinescu şi ale Patriarhului României.

La nicio lună de la lansare, Dan Andronic (actualul patron de la Evenimentul zilei) a trecut de la Tele 7 la Prima TV pentru a coordona cele şase buletine pe care Prima TV le realiza. „Vom încerca să facem din Prima TV cel mai bun post în materie de ştiri. Echipa cu care colaborez la Prima TV este una de profesionişti, toate acestea făcând ca cele şase buletine de ştiri, şi în cel mai scurt timp cele 15 buletine de ştiri, să devină un punct de reper jurnalistic pentru telespectatori”, declara Dan Andronic într-un articol apărut în Libertatea pe 5 ianuarie 1998.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • AXY AXY
    revenirea lui Huidu este un top rusinica pt prima tv, nu mai pot urmari emisiunea cu acest nesimtit care vine sa ranjeasca sfidator la toata lumea!! cand il vad imi vin in minte rudele celor omorati de nesimtirea si aroganta asa zisei vedete..... trebuia sa vedem cum arata ranjetul de dupa gratii... RUSINE!!!!!
  • FIRE 888 FIRE 888
    eu pe Prima tv ma uitam doar la Iubiri secrete cu familia, si la trasnitii, dar de cand la scos pe Marlanu nu mai am la ce sa ma uit
  • anonim anonim
    singura emisiune care imi place de pe prima tv este cronica carcotasilor in rest nu urmaresc altceva de acolo trasnitii de exemplu nu imi place prostii gogomaneli si altele
  • Radu Ionut Moldoveanu Radu Ionut Moldoveanu
    Sa nu o uitam nici pe Adriana Maris (Stoian acum), care, chiar daca a fost data afara de la Adevarul si a lucrat inainte la The Money Channel si Realitatea TV, a ramas totusi una dintre primele vedete Prima TV pentru ca ea era acolo din 1998.
  • dan dan
    prima a fost o tv buna candva care se lupta cu principalele 2 generaliste pro tv si antena 1 ,insa are cam aceeasi soarta cu tele 7..bn sper sa nu se inchida si poate si revine sa se ia la lupta cu granzii
  • Iuli Iuli
    Vorbe marete la acea vreme, actual: praf si pulbere.
  • ss ss
    Si sa ales prafu de tot,
  • Valentin Valentin
    La mulți ani!
  • hi hi
    Despre inceputurile PrimaTV tot ce imi amintesc este ca Adriana Bahmuteanu avea talk-show politic (prima femeie gazda a unui talk-show politic, inaintea ei a inceput Marius Tuca). Pana la urma a renuntat pentru ca politicienii ii spuneau direct ca nu vor sa discute cu o femeie despre politica. Nu-i de mirare ca l-a pescuit pe Prigoana si s-a dat pe divertisment etno.

Trimite un comentariu

sus