Skip to main content

SEZONUL SĂRBĂTORILOR la TV. Programe de Crăciun la TVR 1 şi TVR 2

 
SEZONUL SĂRBĂTORILOR la TV. Programe de Crăciun la TVR 1 şi TVR 2

De Crăciun, la TVR 1 şi TVR 2. TVR 1 a pregătit semifinala Vedeta populară, emisiunile speciale Poveşti de Crăciun şi Multumesc, Moş Crăciun!, concertele Noapte Sfântă de Crăciun şi Iarna Simfonic Aniversar, al maestrului Tudor Gheorghe, ediţii speciale ale emisiunilor Politică şi delicateţuri, Tezaur folcloric, Izolaţi în România, România 9, Poveste după poveste, Exclusiv în România, dar şi interviul în exclusivitate cu Patriarhul Daniel.

Publicitate

Pe de altă parte, TVR 2 a pregătit pentru zilele de sărbătoare ediţiile speciale ale emisiunilor, desene animate nemuritoare şi cele mai îndrăgite colinde ale lumii.

Paginademedia.ro prezintă principalele programe de Crăciun de pe TVR 1 şi TVR 2:

Sâmbătă, 23 decembrie:

  • TVR 1 a programat de la ora 13.30 reportajul Cristinei Şoloc, de la Poveste dupa poveste, ce are în centru o faimoasă tradiţie de Crăciun de la Vişeul de Sus din Maramureş. E vorba despre Noaptea Viflaimelor - o manifestare unică în lume, ce atrage anual în centrul oraşului, mii de localnici şi turişti dornici să vadă teatrul popular păstrat acolo la fel, de secole, între orele 10.00 şi 12.00, pe străzile Vişeului pot fi văzuţi cei mai mulţi, mai mari şi mai spectaculoşi "draci" din România şi chiar din lume.

  • Sâmbătă, 23 decembrie, de la ora 18.00, ediţie de sărbătoare Exclusiv în România, realizată în satul poetului Nicolae Labiş, la Mălini, un sat unde cetele de colindători încă păstrează cu bucurie tradiţia.

  • De la ora 21.00 urmează Dosar România, ce prezintă povestea campionilor Deltei spusă de Marian Voicu şi Cristi Ilea.

  • Tot sâmbătă, de la 22.00, de la regizorul Daniel Sandu, invitatul Eugeniei Vodă la Profesioniştii, aflăm povestea filmului Un pas în urma serafimilor, dar şi propria poveste de viaţă a regizorului.

Duminică, 24 decembrie

  • De la 12.50 - Obiceiul colindatului este prezentat de mari interpreţi ai folclorului românesc, de tineri şi cete de colindători sub genericul „Colind din suflet de român” în ediţia specială Tezaur folcloric. Interpretează Veta Biriş, Mariana şi Adriana Anghel, Nicolae Furdui Iancu şi Tudor Furdui Iancu, Cornel Borza, Ioana Ardelean, Ionuţ Fulea şi Grupul de colindători „Suflet de Român”, Leontina Fărcaş şi Grupul de colindători „Muguri de Tezaur”, Dumitru Dobrican şi Dănţăuşii din Groşii Maramureşului, Marinela Baba şi Grupul de colindători „Datina” din Alba, Ina Todoran şi Grupul de colindători Biienii din comuna Biia, Bianca Şuşman şi Grupul de colindători „Doina Mureşului” din Cigud, Angelica Flutur, Ancuţa Matei, Roxana Bădescu, Narcisa Băleanu, Ovidiu Homorodean, Marius Brutaru, Bogdana Toma şi Grupul de colindători din comuna Peştişu Mic – Hunedoara. Cu participarea extraordinară a Ansamblului folcloric al judeţului Alba.

  • Politică şi delicateţuri, de la 15.30: Dinescu îi găreşte lui Grigore Leşe sarmale în ţeavă de şorici.

  • Poveşti de Crăciun de la ora 17.00.

  • De la ora 19.00, TVR 1 difuzează un interviu luat de jurnalista Cristina Andrei Patriarhului Daniel.

  • De la 21.00. 9 concurenţi, câstigătorii fiecărei ediţii din acest sezon, se întrec în semifinala Vedeta populară de la TVR 1.

Luni, 25 Decembrie

  • De la 12.00, emisiune dedicată copiilor cu Alina Sorescu prezentatoare.
  • De la 13.00 şi de la 16.00 va fi Tezaur folcloric. Invitaţi vor fi Sava Negrean Brudaşcu, Nicolae Sabău, Tiberiu Ceia, Cornel Borza, Ansamblul folcloric de copii „Coconii Maramureşului” al Ansamblului Folcloric Naţional Transilvania din Baia Mare, conducerea muzicală Marinel Petreuş, coordonator Adrian Sabău, conducerea artistică Iuliana Dăncuş, dar şi Ansamblul folcloric Cununiţa şi Ansamblulul folcloric de copii Cununiţa Năzdravană, din Satu Mare.
  • Iar de la 16.00, preiau microfonul interpreţii din generaţia tânără: Emilia Dorobanţu, Letiţia Boroi, Viorica Macovei, Alexandru Bradăţan, Florin Pârlan, Paul Ananie, Radu Lazăr, Florin Boita, Marius Ciprian Pop, Alexandru Pugna. Alături de ei, Orchestra de Muzică Populară Radio, dirijată de Cristian Obrejan, precum şi „Ansamblul folcoric Periniţa” din Otopeni.
  • De la 17.00. TVR 1 a programat, din Arhiva TVR, Stela de 5 stele, o ediţie special dedicată Stelei Popescu.
  • De la ora 21.00, concertul Noaptea sfântă de Crăciun, pe care TVR 1 şi TVRi îl transmit de pe scena din Piaţa Constituţiei, de la târgul de Crăciun organizatd e Primărie. Pe scenă vor urca Monica Anghel, Luminiţa Anghel, Aurelian Temişan, Andrei Lazăr, Vlad Miriţă, Lavinia Goste, Andra, Nico, Marcel Pavel, Loredana, Cornel Ilie, Mihai Georgescu, acompaniaţi de Orchestra Simfonică Bucureşti şi Band-ul Andrei Tudor, conduse de dirijorul Andrei Tudor şi Grupul vocal „Acapella”, condus de George Miron. Prezintă Iuliana Tudor şi Aurelian Temişan.

  • De la 23.00. Seara de 25 decembrie se încheie la TVR 1 cu povestea campaniei Pachete de Crăciun pentru Izolaţi în România, care a însemnat 450 de pachete din România, Germania, Austria, Anglia, SUA, Turcia, Franţa, Italia. Toate acestea au ajuns sus în munţi, la Izolaţi în România.

Marţi, 26 Decembrie

  • De la 21.00 - TVR 1 difuzează concertul Iarna Simfonic Aniversar, susţinut de Tudor Gheorghe.

Sărbătorile la TVR 2. Ediţii speciale Câştigă România şi Duelul pianelor şi desena animate

Sâmbătă, 23 decembrie

  • De la ora 20.00 - Paula, Ovi şi Adrian Enache se văd într-o ediţie specială „Duelul pianelor”. Familia Anghel (Monica şi fratele Alex) vine în echipa lui Ovi, iar familia Pavel (Marcel, sora Gina şi fratele George) se alătură Paulei. Muzica live nu lipseşte: Adrian Enache e pregătit cu un colind de Crăciun în stil rock, iar Monica Anghel surprinde cu melodia „Silent Night” în limba chineză. Paula Seling va interpreta un colind împreună cu trupa Amadeus, Ovi a oferit un tribut minunat celui ce ne-a dat evergreen-ul „Last Christmas”, George Michael. În această ediţie concursul nu va fi punctat.

Duminică, 24 Decembrie

  • De la ora 17.10, TVR 2 va difuza „Bambi” (SUA, 1942), filmul de animaţie produs de Walt Disney.

  • De la 13.10, este rândul filmului românesc „Dragoste la zero grade” cu Iurie Darie şi Florentina Mosora. La un concurs de schi din Poiana Braşov, Oana se ciocneşte pe pârtie cu Andrei, tenicianul tv venit în zonă să monteze un releu. El se îndrăgosteşte fulgerător, dar ea rămâne de gheaţă. După ce Oana pierde concursul de schi, iar Andrei aparatul cu care lucra, amândoi se vor alege în cele din urmă cu o frumoasă poveste de dragoste.

  • De la 20.10 „Crăciun în Vestul Sălbatic” (The Troublemakers/The Fight Before Christmas – Italia, Germania, SUA, 1994), cu Bud Spencer şi Terrence Hill. Un western amuzant în care doi fraţi, faimoşi pistolari şi vânători de recompense în Vestul Sălbatic, nu se suportă, dar trebuie să treacă peste animozităţi atunci când bătrâna lor mamă, care vrea să-i împace cu orice preţ, îi cheamă acasă de Crăciun.

  • De la 22.30 - Credo, o ediţie în care va fi transmisă, de la Catedrala San Pietro din Vatican, Liturghia pontificală a Sărbătorii Naşterii Domnului.

Luni, 25 decembrie

  • De la ora 7.00 la TVR 2 se aud Corul şi Orchestra Tabernacle din Salt Lake City se reunesc pentru a celebra ziua sfântă alături de vedete de excepţie ale Hollywood-ului: Natalie Cole, Jane Seymour şi David Archuletta.

  • De la ora 8.10 - Pentru copii, TVR 2 a pregătit piesa de teatru „Crăiasa zăpezii”.

  • De la ora 12.30 - Tradiţionalul mesaj „Urbi et Orbi” al Suveranului Pontif în prima zi de Crăciun va fi difuzat în direct.

  • De la ora 15.10 - Film „Un soţ de Crăciun” (A HUSBAND FOR CHRISTMAS – SUA 2016), o comedie romantică cu Vivica A. Fox, Dominique Swain. Brooke şi Roger, graficieni la o companie pe cale să fie vanduta, se ajută reciproc acceptând să se căsătorească "de formă", la propunerea noului şef. Încet-încet, pe măsură ce se cunosc mai bine, cei doi soţi îşi dau seama că între ei există o scânteie care nu poate fi negată.

  • De la ora 13.30 - „101 Dalmaţieni” (1961)

  • De la ora 20.00 - De Crăciun, „Câştigă România!” e cu şi pentru copii. Şase elevi de nota 10, talentaţi şi care au obţinut medalii şi diplome la festivaluri şi concursuri naţionale, vor concura într-o ediţie specială.

  • De la ora 21.10, urmărim „Pactul de Crăciun” (THE CHRISTMAS SWITCH – SUA 2014) pe care Eddie Bennett (Brian Krause), un mic escroc, îl face cu un înger: în schimbul unui milion de dolari, îşi împrumută corpul unui bătrân bolnav, în perioada Crăciunului.

Marţi, 26 decembrie

  • De la 15.40 - Ediţie specială a emisiunii „Femei de 10, Bărbaţi de 10”, prezentată de Marina Almăşan. Printre vedetele invitate se numără Gabriel Dorobanţu, Nico, Gheorghe Turda, Trupa Amadeus, Adrian Naidin, Sanda Ladosi, Mircea Vintila, Ovidiu Comornic şi Grupul vocal „ALLEGRETTO”.

  • De la 14.45 - la TVR 2 se vede serialul de colecţie, „Fram” (1983), în regia Elisabetei Bostan.

  • De la 20.00 - „Câştigă România” ediţie specială cu vedete. Irina Pacurariu, Iuliana Tudor şi Dragoş Pătraru intră în competiţie pentru o cauză umanitară. Sumă strânsă va fi donată unei tinere excepţionale, un medic care a reuşit să sfideze dintr-un scaun cu rotile.

  • De la 21.10 - Filmul „Legenda cruciaţilor” (OUTCAST – SUA 2014), cu Nicolas Cage. În China medievală, Zhao, fiul cel mic al împăratului ales succesor de către acesta şi sora lui, Lian, sunt prigoniţi de fratele mai mare care vrea să-i ucidă şi să pună mâna pe tron. În mod neaşteptat, ajutorul şi protecţia vin din partea a doi foşti cruciaţi, acum aventurieri fără căpătâi, Jacob şi Gallain, care îi învaţă să lupte şi să-şi apere drepturile.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus