Skip to main content

TVR a tăiat colaborările externe. Liana Stanciu, interzis la matinalul Magic. Comentatorii de sport nu mai pot colabora cu Digi sau Eurosport. Lista completă a celor vizaţi.

 
TVR a tăiat colaborările externe. Liana Stanciu, interzis la matinalul Magic. Comentatorii de sport nu mai pot colabora cu Digi sau Eurosport. Lista completă a celor vizaţi.

DECIZIE ÎN TVR. Comitetul Director a respins aproape toate colaborările externe ale jurnaliştilor. O serie de angajaţi de la sport, care comentau pentru posturi ca DigiSport, Look TV sau Eurosport nu au primit aprobarea pentru a colabora cu aceste staţii.

Publicitate

Liana Stanciu, cea care realizează de ani de zile matinalul postului de radio Magic FM, nu mai poate colabora cu staţia, după hotărârea Comitetului Director.

Politehnica Iaşi rămâne fără un ofiţer de presă, după ce TVR a respins colaborarea pentru această poziţie a angajatului TVR Lucian Lucescu (jurnalist la Studioul TVR Iaşi).

Radu Andrei Tudor, realizatorul emisiunii Pulsul zilei, de pe TVR 1, care lucrează şi la Digi FM şi Pro FM, nu mai poate colabora cu posturile RCS. Nici Vlad Lucian Arhire, care prezenta ştiri la Digi FM. Adrian Tudor (de la Direcţia Ştiri), colabora cu Europa FM. Nici colaborarea lui nu a fost aprobată de conducerea TVR.

De la sport, au fost tăiate colaborările externe ale jurnaliştilor Emil Hossu Longin, Marian Olăianos, Cristian Mîndru, Narcis Şelaru, Monica Bucur şi Marin Daniel Chican.

Ce a fost admis?

Câteva colaborări ale angajaţilor TVR (printre care şi directorul TVR Iaşi) cu postul public de radio, în anumite condiţii. Care, în continuare.

Lista completă cu deciziile luate de Comitetul Director în legătură cu colaborările externe (pentru fiecare angajat, o decizie separată):

  • Liana Stanciu. Nu se aprobă colaborarea doamnei Liana Mariana Georgescu (Stanciu), jurnalist TV, cu trustul AG Radio Holding din România, respectiv Magic FM, pentru realizarea emisiunii matinale Magic Start.
  • Marian Olăianos. Nu se aprobă colaborarea domnului Marian Olaianos, jurnalist în cadrul Departamentului Emisiuni şi Ştiri Sportive, cu postul Look TV, în calitate de comentator sportiv al meciurilor din Liga 1 de Fotbal, sezonul 2017-2018.
  • Radu Tudor. Nu se aprobă colaborarea domnului Radu Tudor, jurnalist–S în cadrul Departamentului Ştiri, cu Radio Pro FM/DigiFM -divizia ştiri, în calitate de editor.
  • Chican Marin Daniel. Nu se aprobă colaborarea domnului Chican Marin Daniel, producător ştiri sportive RTV la Departamentul Emisiuni şi Ştiri Sportive, cu postul de televiziune Eurosport şi cu ziarul on-line de sport “ProSport”, în calitate de comentator de tenis.
  • Vlad Lucian Arhire. Nu se aprobă colaborarea domnului Vlad Lucian Arhire, jurnalist S (redactor) în cadrul Departamentului Emisiuni şi Ştiri Sportive, cu postul de radio Digi FM, ca prezentator al Jurnalelor de Ştiri.
  • Narcis Şelaru. Nu se aprobă colaborarea domnului Narcis Selaru, jurnalist în cadrul Departamentului Emisiuni şi Ştiri Sportive, cu postul de televiziune Digisport, în calitate de comentator pentru meciuri de volei, polo şi box.
  • Monica Bucur. Nu se aprobă colaborarea doamnei Monica Bucur cu postul de televiziune Digisport, în calitate de comentator al competiţiilor de atletism, gimnastică, echitaţie, patinaj artistic, schi alpin.
  • Adrian Tudor. Nu se aprobă colaborarea domnului Adrian Tudor, jurnalist TV (S) în cadrul Direcţiei Ştiri, cu postul de radio Europa FM.
  • Ilea Cristian Alin. Nu se aprobă solicitarea domnului Ilea Cristian Alin, director imagine la TVR Timişoara, de a continua activitatea în cadrul Asociaţiei Wild Watch, în funcţia de preşedinte.
  • Emil Hossu Longin. Nu se aprobă colaborarea domnului Emil Hossu Longin, jurnalist senior în cadrul Departamentului Emisiuni şi Ştiri Sportive, cu postul de televiziune Digisport, în calitate de comentator al competiţiilor de baschet şi fotbal.
  • Cristian Mîndru. Nu se aprobă colaborarea domnului Cristian Mindru, jurnalist-S în cadrul Departamentul Emisiuni şi Ştiri Sportive, cu postul de televiziune Digisport, în calitate de comentator al competiţiilor de tenis din circuitul WTA şi ATP.
  • Lucian Lucescu. Nu se aprobă colaborarea domnului Lucian Lucescu, jurnalist TV în cadrul Studioului TVR Iaşi, cu CSM Politehnica Iaşi, în funcţia de ofiţer de presă.
  • Alexandru Costache. Nu se aprobă solicitarea domnului Alexandru Costache de a realize voluntar 3 interviuri cu personalităţi din Justiţie pentru proiectul civic Once Upon a Time in Romania.
  • Gelmărean-Vig Emese. Nu se aprobă solicitarea doamnei Gelmărean-Vig Emese, jurnalist senior la Redacţia Minorităţi TVR Cluj, de colaborare cu ziarul online Maszol.ro.
  • Ilinca Oana Creţulescu. Nu se aprobă colaborarea doamnei Ilinca Oana Creţulescu, jurnalist (S) în cadrul Departamentului Alte Minorităţi, în funcţia de consilier în cadrul Departamentului pentru Relaţii Interetnice.
  • Ilinca Nazarie. Nu se aprobă colaborarea doamnei Ilinca Nazarie, jurnalist senior la TVR Iaşi, cu Mediafax SA şi Radio Hit Iaşi.
  • Alex Vasiliu. Nu se aprobă colaborarea domnului Alex Vasiliu, jurnalist senior la TVR Iaşi, cu Radio Trinitas, pentru realizarea unei emisiuni săptămânale de muzică clasică.
  • Steliana Orăşanu. Nu se aprobă colaborarea doamnei Steliana Orăşanu, jurnalist TVR Iaşi, cu revista de business “Devos”.
  • Roxana Morun. Nu aprobă colaborarea doamnei Roxana Morun, jurnalist TV (S) în cadrul Studioului TVR Timişoara, cu Teatrul pentru Copii şi Tineret Merlin din Timişoara, în calitate de consultant relaţii cu presa.
  • Alexandru Costache. Nu se aprobă colaborarea domnului Costache Puiu Alexandru, jurnalist (S) în cadrul Direcţiei Ştiri, cu site-ul www.romaniacurata.ro, în calitate de redactor.

Ce s-a aprobat:

  • Vasile Arhire. Se aprobă colaborarea domnului Vasile Arhire, coordonator cu atribuţii de Director TVR Iaşi, cu Radio Iaşi.
  • Ioan Eugen Rusu. Se aprobă colaborarea domnului Rusu Ioan Eugen, jurnalist tv la Direcţia Ştiri, cu Radio România Actualităţi, în calitate de realizator.
  • Angela Bîrsan. Se aprobă colaborarea doamnei Angela Bîrsan, angajată în cadrul Direcţiei Ştiri în calitate de corespondent TVR al emisiunii “Telejurnal” pentru judeţele Harghita şi Covasna, cu postul Radio România Actualităţi
  • Răzvan Bucuroiu. Se aprobă colaborarea domnului Răzvan Bucuroiu, producător tv, cu revista Lumea Credinţei şi suplimentele ei (Lumea Monahilor, Sfinţii Ortodoxiei, Leacuri & reţete mânăstireşti), precum şi postarea ocazională pe site-ul editurii omonime a unor articole apărute în reviste
  • Vlad-Oros Nelu-Ioan. Se aprobă colaborarea domnului Vlad-Oros Nelu-Ioan, journalist (s) în cadrul Studioului TVR Timişoara, cu postul regional Radio România Timişoara
  • Rakoczi Levente. Se aprobă colaborarea, cu contract de drept de autor, a domnului Rakoczi Levente, jurnalist TV (S) la Studioul Teritorial TVR Tg.Mureş, cu Radio România Tg.Mureş
  • Agyagasi Levente. Se aprobă colaborarea, cu contract de drept de autor, a domnului Agyagasi Levente, jurnalist TV (S) la Studioul Teritorial TVR Tg.Mureş, cu Radio România Tg.Mureş

În ce condiţii?

  • Colaborările se vor realiza în afara orelor de program, nu va afecta îndeplinirea obligaţiilor de serviciu, nu va prejudicia în niciun fel SRTV, nu va afecta imaginea instituţiei;
  • Nu implică exprimarea de opinii politice, se va realiza în limitele decenţei, imparţialităţii şi obiectivităţii şi în conformitate cu Statutul Ziaristului din SRTv.
  • Au obligaţia să menţioneze în programe că sunt jurnalişti TVR.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • geo geo
    Ma bucur ca Liana Stanciu - a ramas - in continuare la matinalul Magic FM.
    Poate ca articolul ar trebui up-datat.
    A renuntat cumva la contractul de munca pe care il avea cu TVR ?
  • Airinei Alexandru Airinei Alexandru
    Din punct de vedere financiar e o decizie proastă.
    Vă întrebați care e motivul ?
    Simplu. Acești angajați erau plătiți cu jumătate de normă. Acum, că lucrează numai pentru TVR, Televiziunea Română va trebui să le crească salariile dublu spre deosebire decât erau plătiți înainte doar de TVR, neluând în calcul salariul venit de la privat. Ca să nu mai zic că această companie a scăpat de insolvență cu greu pe 31 martie 2017 ( adică acum 9 luni ).
    Strict despre audiență, strategia aceasta nu e prea rea, pentru a nu se face confuzie unde lucrează angajatul respectiv.
    Dar chiar și așa, angajați nu mai au voie să lucreze la alte posturi de televiziune sau radio ( exceptând Societatea română de radiodifuziune ). Asta totuși nu-i oprește să lucreze într-un alt domeniu înafara presei. Sau să-și dea pur și simplu demisia, desigur.
  • Nila Moromete Nila Moromete
    Este foarte buna decizia. Ce ar fi sa lucrez la firma X (8 h pe zi), iar apoi la firma Y (alte 8 ore), cele doua fiind in competitie directa.
  • Ion Ion
    decizia este o greseala uriasa. pusi sa aleaga unii dintre ei vor pleca la celelalte posturi unde sunt platiti mai bine. si asta dupa ce le-a luat ani de zile sa ii formeze.
    pana acum munceau pt tvr si isi rotunjeau veniturile
  • C C
    Gion, mare dreptate ai cu punctul 3.
  • Luminita Anghel Luminita Anghel
    Dar Doina Gradea de ce nu e obligata sa renunte la colaborari? Cum care: TVRda imagini gratuit celorlate televiziuni - de 1 decembrie, la inmormantarea Regelui etc. Nu e acelasi lucru? Daca tot e televiziune publica si facem ordine, sa isi revina si etic si moral dar pe toate planurile, nu doar in functie de gasca de interese.
  • Donald Trump Donald Trump
    E cool ca incep sa se mai separe apele si in TVR. Insa zeii kitsch-urilor nu au fost inca atinsi, cumva tot aia care muncesc au fost pusi la zid. Marina Almasan isi vede de emisiunea aia insipida, inodora si incolora unde sponsori sunt RomVac, Fuchs si alte firmulite prietene. Duamna presteaza cam 7 luni pe an, o data pe saptamana: apoi din decembrie pana in martie si din iunie pana in septembrie baga vacante in strainatate. Acolo face un filmulet de auto-glorificare pe care il da pe post, mai scrie si o carte fara talent, isi umple si blogul cu osanale si gata concediul pe de-a moaca. In vara s-a scos cu fiu-sau, sanchi, fotograf in delegatia din Coreea de Sud, unde a turnat si o emisie gretoasa pe post de decont neoficial. Iuliana Marciuc, in afara Eurovisionului unde beneficiaza din plin de infrastructura creata de altii, baga superproductia Duelul Pianelor. Un fel de talent show tras rau de par pentru copiii unor parinti importanti. Un montaj slabut dar costisitor, niste glumite de santier ale sotului Adrian Enache si curge banul public. Evident, minunea tine cam jumatate de an, restul e odihna si reluari ale capodoperelor. Cel mai simplu e la Sorin Burtea: titlul ar trebui schimbat din Interes General in Interes Personal. Cine nu crede ca poate exista o *** mai mare poate da o cautare pe google.
  • Pavel Pavel
    Ooooo...dar suita e mult mai ampla! Nimic despre redactor-sefi care presteaza pentru primarii sau consilii judetene? Pentru ca apoi tot ei sa permita sau nu realizarea unor materiale sau emisiuni pe teme ce i-ar putea deranja pe cei care marcheaza banu'?!
  • Mile Mile
    Mareane nu te mai agita , ea face rating iar alții zero barat , se poate și fara pro tv , stai linistit
  • Me Me
    Totul pleaca de la contractul semnat cu un un loc de munca. Daca in contract este stipulat ca nu ai voie sa lucrezi la concurenta ... nu ai cum sa pretinzi ca o faci in timpul liber si poti sa faci ce vrei. Angajatii TVR ar trebui sa fie mai concentrati, in timpul programului, sa isi faca treaba pentru ceea ce sunt platiti si nu sa il foloseasca pentru "treburile" lor private. In plus TVR, ar trebui ca pe cei care ii scoate pe sticla sa nu ii lase sa apara la alte posturi concurente, dar pentru asta ar trebui sa ii plateasca pe masura.
    Cineva spunea de Esca ... sigur PrOTV-ul nu ar lasa-o sa prezinte stiri in alta parte, radio/TV ... asa doar ca este in timpul ei liber.
  • geo geo
    dar de ce nu se iau masuri si impotriva acelor angajati care stau degeaba de ani de zile? sunt oameni care nu au proiecte chiar si de cativa ani dar salariul le merge fara probleme. dar in ceea ce priveste audientele ce masuri se vor lua? ce am vazut recent nu cred ca s-a intamplat vreodata in istoria tv de oriunde. tvr a fost producator exclusiv la 2 evenimente majore, ziua nationala si inmormnatarea regelui iar toate tv-urile private au preluat imaginile. Cu toate astea, televiziunea publica a iesit pe ultimul loc in audiente. Raspunde cineva din conducerea tvr pentru asta?
  • marian marian
    Poate se desfinteaza cu totul ,pentru ca acolo se descanta comunisti , si infractori , iar acum se lauda ca a scos , audienta mare cu emisiune doamnei acelea ,prafuite ,nu a avut pro si antenuta programe mai bune asa a reusit
  • maria maria
    Cred ca lipsesc două date importante ale acestei decizii: de cand se aplică ea si până când? Sa nu uităm că TVR nu are CA iar prezentul CD este unul interimar.
  • amancio amancio
    sluga psd, gradea ii pune pe altii la munca..pentru ea, munca e insulta...numai *** dragnea, il lasa sa colaboreze cu toate cotetele tv din romania: antena 3, rtv....
  • Gion Gion
    Problema e mult mai complicata decat pare si are multe valente:
    1. Ce se scrie aici e varful aisbergului. Sigur ca sunt multe categorii de salariati ai TVR care presteaza la concurenta fara sa faca mai nimic pt postul public. Sau lipsesc cu zilele de la serviciu. Asta cu lucrul in afara programului e vrajeala, cand de fapt cam toti o fac exact in timpul programului.
    2. O alta chestiune e legata de statutul jurnalistului TVR. Unora li s-a aprobat sa colaboreze cu radioul de stat cu conditia sa nu exprime opinii politice. Altii, in schimb (ex dnii Alex Costache, Ionut Cristache etc), fac adevarate showuri pe facebook- un spatiu public, asadar!, pigmentate cu jigniri si mistouri grobiene. Ce fel de obiectivitate are dl Cristache cand "modereaza" emisiuni cu SRS si alti ex-infractori ridicati la nivel de deontologi, cand in loc sa prezinte fapte dansul ironizeaza, critica, exprima verdicte despre actorii politici si despre DNA? Cum poate fi ok dl Costache, aflat de partea cealalta a baricadei, proDNA?!
    3. Salarizarea arata diferente zdrobitoare pt aceleasi posturi si pt oameni cu valori profesionale egale. E nedrept sa ii dai unui comentator sportiv care sta pe bara din lipsa de drepturi tv 30 milioane pe luna si sa nu il lasi sa munceasca in alta pate. Ba chiar sa aduci din afara un Manolo Terzian pt 15 milioane per emisiune, cand tu ai in curte cel putin 5-6 moderatori peste acesta.

Trimite un comentariu

sus