Skip to main content

Viralele zilei. Guran, cea mai distribuită postare: „Herr Iancule, fii căpitanul nostru!”

 
Foto: Moise.ro
Foto: Moise.ro

BLOGOSFERĂ. „Strada şi Iohannis au în egală măsură nevoie unul de celălalt în criza actuală, căci nici preşedintele nu are şanse să oprească tăvălugul PSD fără Stradă, nici Strada nu prea mai are putere şi, vă garantez, nu va avea ce face în cazul, tot mai probabil, în care gaşca infracţională organizată din parlament va merge înainte.” Constatarea care îi aparţine lui Moise Guran cu privire la rolul pe care preşedintele ţării îl are în relaţia cu societatea, a oferit cea mai distribuită postare în blogosferă, cu mii de like-uri şi share-uri.

Publicitate

A doua postare populară din blogosferă vine de pe blogurile Adevărul şi îi aparţine lui Valeriu Nicolae: “De ce Dacian Cioloş nu reprezintă soluţia magică?”

Cele mai distribuite materiale din blogosferă, ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Menţiune importană: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. moise.ro, “Herr Iancule, fii căpitanul nostru!”,

- 7053 likes & shares;

Din postare:

“Preşedintele României, deşi are unele instrumente de ultimă intervenţie în procesul legislativ, adevărata sa putere stă exact în calitatea de lider naţional. (…)
În calitatea sa de lider naţional, preşedintele dă mesaje. Iar când Strada oboseşte, mesajele o întăresc.
În calitatea sa de arbitru politic, preşedintele dă mesaje parlamentului. Iar când parlamentul o ia razna, devenind anti-social, mesajele preşedintelui traversează ca un crucişător clasa politică, provocând polarizări, echilibrări sau re-echilibrări, aşa cum, da, s-a întâmplat în februarie… Alegeri anticipate acum ar fi prea mult, spunea atunci Preşedintele Iohannis, avertizându-i totuşi, în acest fel, pe parlamentari – nu vă jucaţi cu focul, dizolvarea parlamentului este totuşi prevăzută în Constituţie! Nu numai declanşarea procedurii, dar şi mesajul în sine produce efecte.
În calitatea sa de reprezentant al naţiunii în Executiv, preşedintele poate chema neîngrădit poporul la referendum şi, mai ales, poate iniţia modificarea Constituţiei.”

2. Blogurile Adevărul, “Despre purici şi păduchi. De ce Dacian Cioloş nu e soluţia magică”, de Valeriu Nicolae,

- 1940 likes & shares;

Din postare:

„Platforma România 100 are aproape 40.000 de susţinători pe hârtie. Din donaţii, îşi permit să plătească doi oameni şi jumătate. Undeva în jur de 15.000 de persoane de fiecare.
Sunt câteva zeci de oameni care fac voluntariat atunci când au timp. Iar eu sunt unul dintre ei. Ca să aibă vreo şansă în a produce schimbare, Platforma are nevoie de 30 de poziţii permanente la nivelul ţării.”

3. playtech.ro, “Clipul cu ursul polar pe moarte îţi arată efectul încălzirii globale”, de Bianca Prangate

- 415 likes & shares;

Din postare:

„Ursul poate fi văzut cum încearcă să se târască pe pământ căutând de mâncare într-un tomberon folosit de pescari. Când nu găseşte nimic, se prăbuşeşte pe jos. Urşii polari sunt una din multele victime ale încălzirii globale. Ei sunt obişnuiţi cu gheaţa arctică, care le permitea să vâneze foci. Pe măsură ce gheaţa se topeşte, urşii dispar încet-încet.”

4. contributors.ro, “Dacă treceam la monarhie în ’90 ar fi fost mai rău”, de Sorin Ioniţă,

- 411 likes & shares;

Din postare:

„Ei, dacă regele făcea şi dregea în ’90, dacă l-ar fi ajutat mai multă lume atunci, dacă era poporul mai luminat, dacă am fi trecut la monarhie, altfel ar fi arătat ţara acum, am fi fost mai repede în orbita euro-atlantică, etc… O grămadă de lume repetă chestia asta, complet nereflectat. De fapt, judecând retrospectiv, toate şansele sunt să fi fost mai rău cu monarhia decât altminteri.”

5. prisacariu.ro, “DOCUMENT EXCLUSIV CNSAS Puiu Paşcu e liber să-i critice pe americani exact ca în anii ’80, când putea să-i şi toarne”,

- 299 likes & shares.

Din postare:

“Ieri seară, Paşcu a postat pe Facebook un textuleţ. Mic şi de la ţară, cum îi place fostului teoretician şi propagandist comunist să scrie: “Aoleooo, înţeleg ca unii sunt convinşi ca daca procurorul Portocala este împiedicat sa îşi facă “numarul” – si ştim toţi foarte bine ce si cum face – Rusia ar avea de profitat!? Hai ca la asta nu m-am gândit … Ei, daca e aşa, cred ca noi romanii ar trebui atunci sa ne cerem scuze procurorului Portocala si sa-l rugam frumos sa revină!?”
Puiuţu Paşcu nu a dezvăluit pe cine ironizează. Spre deosebire de acum vreo trei decenii, când, probabil, îi numea pe toţi. Mă refer, desigur, la hârtiile pe care le umplea conştiincios şi le adresa unor tovarăşi de la vârful sistemului (observaţi, vă rog, că nu am spus că turna la Securitate, Puiu Paşcu nu cred că era aşa ticălos).”

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Virgil Virgil
    Nu ne mai scăpăm de nevoia asta permanentă de tătuc.
  • nerăbdătorul nerăbdătorul
    Cum e corect: Însă totuși, sau totuși însă?
  • Marius Marius
    O fi Moise uneori enervant, insa totuși, e singurul care incearca, lupta cu argumentele pe masa. Ce mi-aș dori ptr voi care-l criticați de zor, sa trăiți dramele Ucrainei din est pe pielea voastră, ca acolo ne va duce corupția pe care o susțineți prin demagogii Dragnea, Tariceanu & găștile lor de parveniti înavuțiți exclusiv prin smecherie ordinara: prin delapidarea activelor si banilor de la buget.
    Chiar sunteți orbi, ori doar ticăloși ?!
  • zzz zzz
    Capitanul tau bai Moise...
  • Me Me
    Guran se simte cumva un portator de portavoce? A cui? Cred ca a uitat ca nu mai este la TV (pentru a da el verdicte).
    PS: Cred ca face parte totusi din CCR, ca prea le stie pe toate. ;)
  • Moise Moise
    Se simte sclavul fara stapan?

Trimite un comentariu

sus