Skip to main content

Ziarul Adevărul, ediţie de colecţie de la proclamarea lui Mihai I Rege al României

 
Ziarul Adevărul, ediţie de colecţie de la proclamarea lui Mihai I Rege al României

Adevărul de astăzi vine la pachet cu o ediţie de arhivă a ziarului din iulie 1927, când Mihai I a fost încoronat Rege al României.

Publicitate

„Din ceremonia întronării, care a avut loc eri în Cameră, nimic n-a fost mai emoţionant şi mai impresionant, decât tabloul cu prezenţa micului rege Mihai I, căutând adăpost lângă principesa mamă, învăluită în năframa neagră a doliului celui mare.”, scriau jurnaliştii Adevărul în articolul ce anunţa încoronarea Regelui Mihai.

„Un rege copil, în secolul nostru! Desigur una din cele mai grele şi îngrijitoare problem. Un rege copil - o speranţă, o făgăduială, care în bună parte stă în mama iubitoare care va avea să-i călăuzească paşii şi să-l pregătească pentru marea şi greaua misiune, pentru „fatala onoare” cum spune Racine, pe care soarta i-a hărăzit-o şi o naţiune, ale cărei cronici conţin mai multe pagini de suferinţe, decât de bucurii, i-a întărit-o.”

Publicaţia de patru pagini are articolele despre evenimentele vremii şi pe interior, cu detalii despre „Proclamarea noului rege” şi despre funeraliile Regelui Ferdinand.

FOTO. Adevărul de colecţie

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus