Skip to main content

Ziarul Adevărul, ediție de colecție de la proclamarea lui Mihai I Rege al României

 
Ziarul Adevărul, ediție de colecție de la proclamarea lui Mihai I Rege al României

Adevărul de astăzi vine la pachet cu o ediție de arhivă a ziarului din iulie 1927, când Mihai I a fost încoronat Rege al României. 

„Din ceremonia întronării, care a avut loc eri în Cameră, nimic n-a fost mai emoționant și mai impresionant, decât tabloul cu prezența micului rege Mihai I, căutând adăpost lângă principesa mamă, învăluită în năframa neagră a doliului celui mare.”, scriau jurnaliștii Adevărul în articolul ce anunța încoronarea Regelui Mihai. 

Publicitate

„Un rege copil, în secolul nostru! Desigur una din cele mai grele și îngrijitoare problem. Un rege copil - o speranță, o făgăduială, care în bună parte stă în mama iubitoare care va avea să-i călăuzească pașii și să-l pregătească pentru marea și greaua misiune, pentru „fatala onoare” cum spune Racine, pe care soarta i-a hărăzit-o  și o națiune, ale cărei cronici conțin mai multe pagini de suferințe, decât de bucurii, i-a întărit-o.”

Publicația de patru pagini are articolele despre evenimentele vremii și pe interior, cu detalii despre „Proclamarea noului rege” și despre funeraliile Regelui Ferdinand. 

FOTO. Adevărul de colecție

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu