Skip to main content

Antena 1, amendă pentru Aici eu sunt vedeta, dată în zi de doliu. „Să folosești ce spun copiii pentru a face glume sexuale în platou mi se pare de o perversitate monstruoasă”

 
Antena 1, amendă pentru Aici eu sunt vedeta, dată în zi de doliu. „Să folosești ce spun copiii pentru a face glume sexuale în platou mi se pare de o perversitate monstruoasă”

Antena 1, amendată de CNA pentru ediția indecentă Aici eu sunt vedeta, difuzată chiar în zi de doliu, cu Rocsana Marcu invitată. A fost o emisiune plină de glume cu tentă sexuală, după cum Paginademedia.ro a scris, la momentul respectiv, AICI

„Să folosești ce spun copiii pentru a face glume sexuale în platou, mi se pare de o perversitate monstruoasă”, a spus Radu Herjeu, membru CNA, după ce a vizionat parte din imagini. 

Publicitate

Înainte de amenda dată Antenei și de discuțiile de la CNA, iată ce s-a întâmplat în emisiune: 

Mostre din emisiunea de joi, 14 decembrie 2017. Invitați: Rocsana Marcu și cele două fetițe, Dinu Iancu Sălăjanu alături de fiu și Daniel Buzdugan și fiica. 

Bittman, către Roxana Marcu:

Ce crezi că au răspuns fetițele tale la întrebarea: „Ce lucruri ciudate face mami când e acasă?

1. Își masează sânii ca să se relaxeze.

2. Își pune tampoane roz și albastre în geantă.

3. Își împinge fundul în spate ca să iasă în evidență.

4. Se prostește la noi și face hau, hau, bau, bau?”

La o altă probă, părinții trebuiau să ghicească despre ce vorbesc copiii pe o înregistrare realizată anterior.

Iată despre ce vorbeau fetele Rocsanei Marcu (însoțind descrierea de gesturi sugestive, cu un redactor care întreținea discuția):

„Sunt rotunzi, cred că sunt bej. La femei, dar la bărbați nu știu cum e. Vaca mai are chestii din astea, pisica, da și porcul.

Toată lumea zice că dacă au chestiile alea mari sunt mai interesante, dar nu știu de ce zic asta.

Mami crede despre ei că sunt mari (...) că aduc foarte multă audiență și că mulți oameni se uită la ea că are chestiile alea mari”. „Mami zice că sunt frumoși”.

În cadrul uneia dintre probe, vedeta era separată printr-un paravan de copii și trebuia să răspundă la o serie întrebări cu trei variante de răspuns. Întrebări puse și copiilor, și părinților.

„Ce făcea rușinos mami când era mică?

1. Se uita pe gaura cheii în dormitorul părinților ei.

2. Își ridica fustița în fața băieților.

3. Se uita la mama ei când făcea baie?”

„Cum e relația lui mami cu iubitul ei?

1. Îl ceartă să nu mai bea țuică.

2. Se pupă tot timpul?

3. A rupt o fotografie cu ei doi.”

Pentru fiica lui Buzdugan:

„Ce lucru rușinos are tati?

1. Cătușe.

2. Un tricou cu Claudia Schiffer goală.

3. O carte cu prostii.”

Amenda: 10.000 de lei. Cum s-a apărat Antena 1 

Două variante de sancțiuni au fost propuse, una de 20.000 de lei, a lui Radu Herjeu, iar alta de 10.000 de lei, a Monicăi Gubernat, ambele pentru încălcarea aceluiași articol din Legea Audiovizualului, cel ce vizează protecția minorilor. A trecut sancțiunea de 10.000 de lei, votată de șapte membri: Florin Gabrea, Marius Badea, Orsolya Borsos, Viorel Vasile Buda, Monica Gubernat, Dorina Rusu, Răsvan Popescu. Radu Herjeu a votat pentru propria propunere, de 20.000 de lei, în timp ce Radu Călin Cristea nu a votat pentru niciuna. 

Norina Ionescu, reprezentant al Antenei 1:

„E o emisiune în care participă părinți și copii. E un format internațional. E un fel de Copiii spun lucruri trăsnite. Este o emisiune înregistrată și într-adevăr există interpretări indecente ale copiilor. Am fost și am văzut niște lucruri la montaj. Copiii sunt foarte sinceri de obicei. Sunt niște informații din casă care au fost tăiate la montaj. Asta este ideea emisiunii: părinții văzuți prin ochii copiilor prin tot felul de subiecte abordate. Am văzut cu Rocsana Marcu, cu faptul că își masa sânii. Asta au spus copiii.”

Radu Herjeu, membru CNA:

„Nu cred sau nu-mi aduc aminte să fi văzut o perversitate mai mare ca asta într-o emisiune de televiziune în România. Să folosești ce spun copiii pentru a face glume sexuale în platou. Mi se pare de o perversitate monstruoasă. Comparația cu emisiunea lui Ianțu, Copiii spun lucruri trăsnite nu există. Mi se pare o perveristate. Aș fi foarte curios să văd varianta britanică, pentru că eu mă îndoiesc că OfCom ar permite așa ceva. Încă o dată. Să folosești afirmațiile unui copil. Să folosești așa ceva ca apoi în platou să faci glumițe despre tampoane și fluturați, mie se pare halucinat. Nu înțeleg. Eu sunt șocat.”

LEGISLAȚIA. Art 39 Alineat (2) Difuzarea în serviciile de televiziune şi de radiodifuziune a programelor care pot afecta dezvoltarea fizică, mentală sau morală a minorilor se poate face numai dacă, prin alegerea intervalului orar de difuzare, prin codare sau ca efect al altor sisteme de acces condiţionat, se asigură faptul că minorii din zona de transmisie, în situaţii normale, nu pot auzi sau vedea emisiunile respective.

CITEȘTE ȘI: La limita (in)decenței. "Își masează sânii ca să se relaxeze". Întrebări și răspunsuri într-o emisiune cu copii, la Antena 1. Și în zi de doliu

FOTO

[gallery]

VIDEO. Un fragment din emisiune

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Oameni buni...programele tv in general sunt un fel de ,,,magazine ce au tot interesul sa ofere orice se cauta.problema este ca televiziunea este o unealta buna sa distrugi o societate.Romania este unde este si datorita televiziunilor,,,,.
    Mai am o problema care o observ mereu la acces direct,unde vad multi parinti cum isi saruta copiii pe gura ,si ma intreb cand oare subiectul asta va fii tratat serios in emisiunile tv.o tara plina de pedofili si nimeni nu atinge si aceasta problema serioasa.Mai vad pe unii pe la tv ca sugereaza sa se educe copiii ca nu trebuie sa lase un strain sa ai atinga in unele zone,dar oare cand tu ca parintesaruti propriul copil pe gura (zona intima nu,,,) nu il educi eronat ?el ajunge sa creada ca a fii sarutat pe gura e normal.Mie mi se pare scarbos sa vad parinti chiar si cu educatie care saruta copiii pe gura.Poate ca pedofilia incepe din familie cind va sarutati copiii pe gura......
  • @Mile

    Cum a spus si Basescu : ''Nu-mi dau seama. A spus copilul ceva, a vorbit urât? Ce-a făcut? Nu, nu îmi aduc aminte de incident. Sunt destui care mă înjură pe unde mă duc.''
  • Radu Calin Cristea demonstreaza inca o data ca e sluga antenelor. Nici macar nu incearca sa mimeze bunul simt, macar in cazuri din acestea cu adevarat grave. Pentru el orice e OK, cat timp e facut la Antene. Mereu gaseste cate o justificare, mereu bagatelizeaza subiectul. Sper sa i se termine mandatul cat mai repede.
  • Emisiunea este extrem de urata. Intelegem cu totii cum propiul copil te poate face de ras in public, ''dand din casa'', si spunand un lucru nepotrivit pe care l-a auzit la parinti, dar aceasta emisiune...si tocmai aici este cinismul...se foloseste de aceste situatii in care fiecare parinte a fost pus la un moment dat, pentru a justifica faptul ca vor sa-i puna pe copii sa spuna ceva legat de sex. Amenda este prea mica, trebuia sa fie record.

Trimite un comentariu