Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Moise Guran, din nou, cea mai distribuită postare: „Unicameral, 300 de aleşi, uninominal, în două tururi de scrutin”

 
BLOGOSFERĂ. Moise Guran, din nou, cea mai distribuită postare: „Unicameral, 300 de aleşi, uninominal, în două tururi de scrutin”

Postarea zilei, pe Facebook, îi aparţine lui Moise Guran care aduce în discuţie sistemul de vot pentru alegerile locale (vot într-un tur) şi cele parlamentare (vot pe liste).

Publicitate

„După alegerile locale din 2012 (primele la care s-a introdus votul într-un singur tur pentru primari) remarcam faptul că s-a dus dracu democraţia”, notează Moise Guran. Textul publicat pe blogul jurnalistului a fost distribuit de peste 4.000 de ori, arată o monitorizare Facebrands PRO, pentru Paginademedia.ro.

Blogerul Alex Mihăileanu analizează protestul medicilor de familie care cer suplimentarea fondurilor şi reducerea birocraţiei.

„De ce încă nu semnează medicii de familie contractul cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate? Simplu: pentru că guvernul nu face absolut nimic pentru Sănătate.”, notează Mihăileanu.

Top bloguri si platforme colective- selecţie realizată de Paginademedia.ro şi Facebrands PRO:

Menţiune importantă: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. moise.ro, „Unicameral, 300 de aleşi, uninominal, în două tururi de scrutin”, - 4.180 likes & shares;

Din articol: „După alegerile locale din 2012 (primele la care s-a introdus votul într-un singur tur pentru primari) remarcam faptul că s-a dus dracu democraţia. Nici nu bănuiam ce avea să mai urmeze… Sistemul electoral s-a schimbat – nu numai că am revenit la votul pe liste (un mare pas înapoi, făcut cu complicitatea tuturor partidelor), dar azi şi votul şi non-votul sunt direcţionate, intrarea în alegeri este limitată de praguri uriaşe (care împiedică apariţia unor altfel de politicieni), iar majorităţile care conduc ţara sunt legitimate cu votul a aproximtiv 20% dintre cetăţeni”

2. subiectiv.ro, „Contribuţia la sănătate, mai mult decât dublă de la 1 ianuarie. Noi nu primim nimic, medicii nici atât”, de Alex Mihăileanu, - 3.340 likes & shares;

Din postare: „De ce încă nu semnează medicii de familie contractul cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate? Simplu: pentru că guvernul nu face absolut nimic pentru Sănătate. Hai să explic pe scurt.”

3. playtech.ro, „Cursa cu taxiul care m-a făcut să vreau doar Uber în Bucureşti”, de Nicoleta Apostol, - 406 likes & shares;

Din postare: „Războiul dintre Uber şi taximetrişti este de departe a se încheia. Totuşi, nimeni nu i-a întrebat încă pe pasageri, care ar alege primul serviciu dintr-un motiv simplu: siguranţa.”

4. Blogurile Adevărul, 2018 – Reînnoirea Jurămintelor Fondatoare, de Mircea Geoană, - 341 likes & shares;

Din postare: „Centenarul este un moment ideal de profundă introspecţie şi de regăsire a energiei şi încrederii de la începuturile zămislirii noastre ca naţiune. 100 de ani nu reprezintă o simplă sumă de discursuri, festivităţi, tăieri de panglici şi propagandă preelectorală.”

5. bazavan.ro, „De ce validam mizeria care e pe net?”, - 283 likes & shares;

Din postare: „Daca tu stii ca destinatarul e o loaza, ca e culmea prostului gust, ca nu are nimic de-a face cu valorile brandului pe care trebuie sa-l promovezi, de ce i le trimiti?! Doar pentru ca o sa scrie gratis si tu o sa pui intr-un tabel niste link-uri ca sa-ti justifici munca?! ”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • DODO DODO
    treci pe sticla sa te vada tot romanul ca asa te-ai lansat Pe al mai fara minte trebuie sa-l lamuresti nu cu postari in cerc specializat
  • ovi m ovi m
    Londra nu mai are Uber, si au fost foarte multe plangeri din partea pasagerilor ***, asa ca nici argumentul cu ''siguranta'' nu mai merge.
  • Mile Mile
    Antena va difuza în această seară la 8 nea marin miliardar , ar trebui mai filme romanesti sa dea

Trimite un comentariu

sus