Skip to main content

Blogurile Adevărul, trei din cinci postări virale: "Adevărata ignoranţă nu este absenţa cunoaşterii, ci refuzul de a o dobândi"

 
Blogurile Adevărul, trei din cinci postări virale: "Adevărata ignoranţă nu este absenţa cunoaşterii, ci refuzul de a o dobândi"

BLOGOSFERĂ. Postarea zilei din blogosferă e semnată de sociologul Gelu Duminică. Ce scrie? Pe blogurile Adevărul, despre discriminare, prezentând pe larg un experiment social realizat de una dintre studentele acestuia de la Facultatea de Sociologie a Universităţii Bucureşti:

Publicitate

“Experimentul este relativ simplu: timp de o zi, fiecare participant trebuie sa trăiască în hainele unui femei rome tradiţionale, purtătoare de fuste lungi şi colorate. Din alea cu codiţe şi cu batic care se confundă, în mentalul colectiv, cu termenul de ”ţigancă”.

Fiecare participant trebuie să facă ceea ce face într-o zi normală (să meargă la şcoală, job, film etc) şi nu trebuie să provoace pe cei din jur. Nu trebuie decât să observe reacţiile şi comportamentele sale şi a celor cu care intra în contact”

„Aleg să îl public astăzi, în Ziua Comemorarii Holocaustului, cu speranţa că vom înţelege că a noastră cunoaştere nu poate fi limitată decât de propria ignoranţă”, notează sociologul în postarea care a adunat peste 600 de share-uri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

A doua postare populară din blogosferă vine tot de pe Blogurile Adevărul şi îi aparţine lui Sebastian Burduja. Despre evenimentele recente din politica românească şi anume instalarea celui de al treilea guvern PSD:

“Totodată, zilele acestea PSD a lansat cu mult aplomb patriotic Programul de Guvernare Dragnea 3.0. Acesta se încadrează perfect în tiparele mereu actuale ale genialului Caragiale: „Din două una, daţi-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele… esenţiale… Din această dilemă nu puteţi ieşi… Am zis!” (Farfuridi, O scrisoare pierdută).

Cele mai distribuite materiale din blogosferă, ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Menţiune importană: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. Blogurile Adevărul, “Adevărata ignoranţă nu este absenţa cunoaşterii, ci refuzul de a o dobândi”, de Gelu Duminica

- 634 like-uri & share-uri;

Din postare:

“O adevărată provocare! Să rememorez o zi din viaţa mea, dar nu orice zi. O zi în care m-am îmbrăcat în hainele unei femei de etnie romă. Fericită, că am realizat acest proiect, tristă pentru că sentimentele pe care mi le-au provocat oamenii din jurul meu nu au fost tocmai plăcute.

Aceleaşi reacţii au fost şi la întoarcere. Sincer, îmi doream într-un fel să ajung mai repede acasa. Pe de altă parte, mă obisnuisem cu fusta, chiar îmi placea. Tensiunea pe care am simţit-o de fiecare dată, nu pot să o explic. Trebuie să te pui în pielea lor pentru a o simţi”

2. Blogurile Adevărul, “Partidul Sub-Dezvoltării a capturat România”, de Sebastian Burduja

- 483 like-uri & share-uri;

Din postare:

„Noua versiune a „bibliei” Dragnea arată la fel ca celelalte: crunt. Nu am înţeles niciodată opiniile emise în spaţiul public de unii comentatori care au lăudat programul PSD.

Încă de la prima variantă din campania din 2016, acest document a fost în mod evident o înşiruire prostească de promisiuni şi măsuri fanteziste, care adesea se bat cap în cap şi/sau aruncă în aer toată economia (impozitul pe aşa-numitele gospodării, naţionalizarea pilonului II de pensii etc.). Ce rămâne cert este că nu există absolut nicio viziune de dezvoltare a ţării.”

3. Blogurile Adevărul, “Măria sa, Nota 10!”, de Simona Le Roy

- 363 like-uri & share-uri;

Din postare:

„Cu ochii în stele, părinţii îşi feliază bugetul pentru a plăti interminabile ore de meditaţii şi scumpe ofrande dascălilor. Convinşi de utilitatea demersului lor, le şterpelesc copiilor ore, zile, vacanţe, pentru a le sacrifica pe altarul notei de zece.

Decişi să-şi pună copiii pe calea cea bună le refuză momentele simple, senine, de joacă prostească, pentru a-i pironi printre caiete şi lecţii, teme şi cursuri. Cunoaşterea încetează a mai fi o extraodinară şi minunată aventură. Ea devine o cursă plină de sacrificii pentru a obţine graţiile Măriei Sale Nota 10”

4. mihaijurca.ro, “Promo TAROM. Bilete de la 99 de euro pe destinatiile externe

- 247 like-uri & share-uri.

5. idevice.ro, “iOS 11.3 Creste Autonomia Bateriei iPhone”, https://www.idevice.ro/2018/01/28/ios-11-3-autonomia-bateriei-iphone/ - 104 like-uri & share-uri.

Din postare:

„iOS 11.3 aduce o crestere pentru autonomia bateriei iPhone in comparatie cu iOS 11.2.5, compania Apple reusind sa faca o imbunatatire substantiala pentru unele telefoane. In mod normal n-ar trebui sa ne asteptam la cresteri ale autonomiei bateriei pentru diverse modele de telefoane iPhone in versiunile beta ale iOS, dar cu iOS 11.3 iata ca lucrurile sunt altele

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus