Skip to main content

DERAPAJ. Realitatea TV, atac murdar la Tolontan după ce GSP a publicat un material despre fiul lui Cozmin Guşă şi federaţia de judo

 
DERAPAJ. Realitatea TV, atac murdar la Tolontan după ce GSP a publicat un material despre fiul lui Cozmin Guşă şi federaţia de judo

DERAPAJ. Atac sub centură la adresa lui Cătălin Tolontan pe Realitatea TV. Burtiera: Tolontan şi securitatea. Despre ce este vorba?

Publicitate

Citând „surse exclusive”, Realitatea TV spune că „ actualul jurnalist Cătălin Tolontan ar fi fost recrutat în timpul liceului de fosta Securitate” şi că „ar fi fost colaborator al SIE chestiune care ar justifica atacurile repetate, în achetele publicate, asupra Serviciului Român de Informaţii.”

Aceleaşi surse au dezvăluit pentru Realitatea TV că Tolontan ar fi fost recomandat fostei Securităţi chiar de tătăl său, care ar fi avut funcţia de ofiţer superior în regimul totalitar.”

O ziaristă Realitatea TV a făcut şi un interviu telefonic cu Tolontan, în care întrebările (care au şi stârnit râsul lui Tolontan) vorbesc de la sine.

Înainte de întrebările jurnalistei, contextul:

Materialul tendenţios difuzat de Realitatea TV, bazat doar pe „surse exclusive”, vine la doar o zi după ce Gazeta sporturilor a publicat un material în care spunea că judokanul Andrei Guşă ar fi favorizat de faptul că tatăl lui - Cozmin Guşă – este preşedintele Federaţiei Române de Judo.

GSP, în articol:

Antrenorul de judo Vasile Bodea reclamă faptul că FRJ îl defavorizează pe sportivul său, Teodor Băldean, campionul naţional la zi, spre a-l promova la competiţii şi stagii externe pe Andrei Guşă, băiatul preşedintelui federaţiei. Guşă sr. spune că fiul îşi plăteşte singur deplasările.

Acelaşi material din Gazeta Sporturilor vorbeşte şi de raportul ANAF legat de Rederaţia Română de Judo, care a găsit „găuri de peste 550.000 de euro” în perioada 2011-2015, când la conducerea FRJ nu era Cozmin Guşă.

Jurnalista Realitatea TV şi întrebările către Tolontan:

Întrebarea 1: "Sursa respectivă ne spune că aţi fost recrutat de fosta Securitate înaninte de '89. Şi ne-a dat nişte detalii. Ne-a spus că funcţia dumneavoastră, de redactor-şef, imediat după '89 la revista "Românul" aţi fi obţinut-o în baza acestei calităţi de informator a fostei Securităţi. Cum comentaţi aceste lucruri?".


Întrebarea 2: "Din toate anchete dumneavoastră pe care le-aţi făcut şi dacă mă gândesc acum la Hexi Pharma şi multe atele, aţi acuzat sau aţi venit cu dezvăluiri şi din sfera aceasta a Serviciului Român de Informaţii."

Râdeţi, a zis ziarista după răspunsul lui Tolontan. “Da, râd, râd. În presă, faptele sunt sacre şi opiniile sunt libere”.

Întrebarea 3: "Nici atunci şi nici astăzi nu sunteţi colaborator al niciunui serviciu secret? Nici macar al SIE?"

Întrebarea 4: "Şi legătura tatălui dumneavoastră cu Securitatea, şi că v-ar fi recomandat, există aici vreo afirmaţie veridică?"

Răspunsurile lui Tolontan, pe scurt:

"N-am avut, n-am nicio legatură cu niciun serviciu de infomaţii, indiferent cum se numeste el. Nici înainte, nici acum, nici înainte de Revoluţie, nici după Revoluţie şi nici în viitor nu voi avea. Nu am avut nicio funcţie la revista Românul, unde scriam o rubrică săptămânală, dar nu eram angajat"

"Ca jurnalist am o problemă cu Serviciul Român de Informaţii că nu a intuit, a ignorat şi la sfârşit a făcut mai mult decât atât în cazul Hexi Pharma. Aceasta este critica la adresa Serviciului Român de Informaţii"

Pe lângă materialul reluat în programele de ştiri, pe Realitatea TV a avut o intervenţie şi Cozmin Guşă - proprietarul staţiei şi preşedintele Federaţiei Române de Judo, care a continuat seria de insinuări:

"Însă această suspiciune că ar fi colaboratorul unor foste sau actuale servicii secrete, noi ştiind cum acţionează un colaborator al serviciilor, fiind în patria lui «să trăiţi», este chiar mai gravă decât la un politician pentru că un politician face nu face se mai ascunde, dar la un jurnalist de prim plan cum este Tolontan, treaba este gravisimă"

"Eu ştiu, colegii noştri documentează de ceva vreme acest subiect, s-au dus prin biblioteci centrale unde au găsit colecţia de la revista Românul. Este vorba despre revista foştilor securişti care s-au reactivat după 1990 într-o structură redacţională. Românul este formată de ofiţeri de securitate superiori.

Să vedem ce ne oferă viitorul apropo de documentările legate de revista Românul pentru că şefii lui au fost ofiţeri de securitate şi i-au dat rubrică pe prima pagină nu mai avem motive să ne îndoim. Cealaltă pistă cu tatăl său e mai complicată, însă foarte mulţi dintre securiştii vechi îşi recomandau copiii să fie şi ei colaboratori pentru a le merge bine copiilor"

Articolul din GSP despre Federaţia Română de Judo şi judokanul Andrei Guşă, fiul lui Cozmin Guşă, aici

Interviul Realitatea TV - Tolontan, AICI

Ce a spus Cozmin Guşă despre Tolontan, AICI

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ella Ella
    Vai sa luat de copilul lui Gusa sunt copii mai talentați decât băiatul sau dar știți cum e cine e Gusa ,el critica e f deștept. El care era trup și suflet cu PSD cu oamenii cei mai corupți le lua apărarea tot timpul noi mai bătrâni ne aducem aminte,când avea partid știm noi cine era finu a uitat.Sare și Rareș Bogdan repede ii face securiști SIE pe Tolontan dar el și Gusa nu cumva sunt colegi dacă mai așteptăm aflam ca cei 3 fac parte dinSRI,SIE.și noi prostii ne uitam la eie
  • salaam salaam
    In curand realitatea se va numi GUSA TV! E la orice ora si isi da cu parerea despre orice!
  • Geo Strategu Geo Strategu
    La Realitatea Tv pastia e la putere si conduce o gasca ***Iti dai seama de nivelul lor profesional si intelectual scazut din cauza unor astfel de stiri. *** Realitatea: Gusa, Pastia, Sandru, Hoandra, Rares Bogdan.
  • Gogu Pintenogu Gogu Pintenogu
    Gușă nu este securist , el este marțian. Dar nici Tolontan nu este in regulă
  • Jean Pierre Jean Pierre
    Chiar nu a sesizat nimeni ca "Jurnalista Realitatea TV", cea care adresa întrebările către Tolontan in inregistrarea audio difuzata de Realitatea TV, era Floriana Jucan?
  • Shinzo Abe Shinzo Abe
    Dupa ce gsp.ro i-a balacarit pe fostii sefi de la FR Judo folosind marfa livrata de Cozmin Gusa si impanata cu declaratii contondente de-ale mogulasului, acum a venit randul geo-facatorului de aberatii sa si-o fure. A fost indeajuns o pagina bine scrisa de Justin Gafiuc ca lumea sa se lamureasca si de valoarea lui Andrei Gusa, batut de toata lumea prin turneele mediocre unde merge mai mult ca turist. Marea speranta promovata intens de taticu' prin reportaje plasate ca nuca-n perete in fluxul de stiri Realitatea TV se vrea la JO Tokio 2020, desi acolo va avea soarta mielului de Paste sau a porcului de Craciun. Succesuri!
  • Balan Balan
    Analistul asta geopolitic intergalactic cum isi da el cu parerea despre tot si toate sa nu uite ca acum cativa ani in urma il alergau protestatarii pe la universitate sa io dea pe scafarlie.Iar pe seful securitati Iulian din vrema lui Ceausescu ia dedicat emisiuni intregi la teveu lui aratand cit de om bun a fost ala ca sef serviciu de tortura.
  • Stroe vasilica Stroe vasilica
    CATALIN tolontan imi MULTUMIM EU SI FAMILIA ME A.. SUCCES SI ASTEPTAM ALTE dezvaluiri..caci ARE BALTA(ROMANIA),PESTE( HOTII SI GOLANII!!!)
  • Bianca Bianca
    E amuzant rau că Guşă a ajuns sa dea lecții de jurnalism. E drept ca, din cauza lui, presa romaneasca s-a pricopsit cu vedete precum Laura Andreșan, Denise Rifai, Rareș Bogdan și Octavian Hoandră. Asta il defineste pe el ca manager. Asteptam si succesurile din judo, unde Andrei baiatul lui tata mananca bataie din primul tur la aproape orice turneu.
  • alex2 alex2
    Si toate astea sunt spuse la un post in insolventa de vreo 7 ani. Tare.
  • prapastiosu prapastiosu
    Intre Gusa si Tolontan, il cred pe Tolo!
    Pelikanul, de cand s-a infiltrat la conducerea Realitatii, ***! ***, iar jurnalistic vorbind, nu a reusit sa dea vreo stire adevarata pe post si nici vreo dezvaluire senzationala.
    Asa ca, tavarishi Pelikan, ia-ti postul de televiziune *** ***! Da svidania!
  • Eduard Pastila Eduard Pastila
    Stire reprezentativa pentru Realitatea TV in era Gusa. De aceea au ajuns sub 0.5 rating, in medie pe zi, oricat ar exagera Rares Bogdan ca sunt in top audiente. Minciunile si manipularile nu mai pacalesc oamenii care au macar liceul terminat, acces la internet si vor sa afle adevarul. Toate dovezile pe care le-a adus echipa lui Tolo in instanta de judecata in cazul Gala Bute si Hexifarma s-au dovedit adevarate.
    Avea dreptate Basescu cand, atacat fiind de 4 oameni simultan la Realitatea TV, a spus ca a renuntat la serviciile de consiliere ale lui Kuzmin Gusa ( nicio orientare rosie rasariteana aici) pentru ca este un consiler politic slab. Si de aici rezulta si nivelul scazut al majoritatii vedetelor de pe acel post. Slab, domnu Gusa, slab
  • Sile Sile
    Securiștii sunt asa de mulți ca incep sa si dea la gioale intre ei...
  • Vasile Ion Vasile Ion
    Gusa nu e securici: nu a rupt realitatea tv in doua televiziuni impreuna cu alt non-securici Ghita, care l-a bagat pe Vantu la racoare; nu face profit de pe urma realitatea tv, desi televiziunea e de multi ani in insolventa si ar fi trebuit sa nu mai existe azi; nu a facut traseism politic pe la toate partidele politice importante, nefiind consilier, tocmai pentru ca nu e securici; nu a castigat sefia FRJ pentru ca nu e securici. Deci un nul-securici poate sa acuze un jurnalist excelent precum Tolontan ca ar fi securici. Stiti de ce? Pentru ca nu il crede nimeni! In plus nul-securiciul Gusa nu seamana deloc cu Putin fizic si sau mental, ceea ce este un mare avantaj in jocul nul-securicilor din tara asta, mai ales printre cei care sunt orientati catre rasarit! Bravo domnule Gusa, ne-ati luminat impreuna cu toata nul-securicitatea din tara asta, care are preocupari intelectuale extrem de elevate si rafinate, doar ca nu reuseste sa apere poporul asta amarat de agresori interni si externi, in rest sunteti crema Europei in materie de securicitate!!!
  • mile mile
    Culmea manipularii: pionul secu, rusofilul Cozmin Gusa scrie articol pe realitatea.net in care il acuza pe Tolontan ca a facut parte din SRI inainte de '89 si acum colaboreaza cu SIE, si de aia loveste in SRI, pt ca cele doua servicii sunt, in logica lui, preocupate in mod special sa se lupte intre ele. Gusa argumenteaza cu o discutie cu infractorul Dan Voiculescu, alt secu, care i-ar fi spus ca Tolo e securici. Tolontan e poate cel mai bun jurnalist de investigatii dupa Revolutie si a acuzat in mod direct si logic SRI pt ca a fost depasit in cazut Hexifarma, caz care reprezinta un atac la siguranta nationala in domeniul sanatatii.

Trimite un comentariu

sus