Skip to main content

Fostul redactor-șef Profit.ro, proces câștigat după ce a fost concediat: primește salariile pe un an și jumătate

 
Fostul redactor-șef Profit.ro, proces câștigat după ce a fost concediat: primește salariile pe un an și jumătate

Proces câștigat de Cristi Popa, fost redactor-șef al Profit.ro, după ce acesta a fost concediat în vara anului 2016.

Publicitate

Potrivit hotărârii Curții de Apel, concedierea lui Cristi Popa a fost anulată de instanță, iar compania Profit.ro Publishing trebuie să îi plătească salariile de la data concedierii (15 iulie 2016) și până la data deciziei instanței (17 ianuarie 2018).

Cristi Popa și Ovidiu Tempea, fondatori ai Profit.ro, au fost concediați în vara anului 2016, pe fondul neînțelegerilor cu o parte din acționarii proiectului. Cei doi au contestat deciziile de concediere. Și în cazul lui Ovidiu Tempea, instanța a decis plata salariilor din momentul concedierii, după cum Paginademedia.ro a scris aici.

Profit.ro a fost lansat în septembrie 2015, avându-i ca fondatori pe jurnaliștii Cristi Popa, Ovidiu Tempea, Thomas Dincă și Oana Osman. Finanțatori: Andreas Fuhrmann și Paula Dobrescu. Proiectul e dezvoltat de Orlando Nicoară.

Solutia Curții de Apel în cazul Cristi Popa:

Admite apelul formulat de apelantul POPA CRISTIAN în contradictoriu cu intimata PROFIT.RO PUBLISHING S.A.

Schimbă în parte sentinţa civilă apelată, în sensul că admite contestaţia formulată de contestatorul POPA CRISTIAN împotriva Deciziei de concediere cu nr. 198/15.07.2016 emisă de intimata PROFIT.RO PUBLISHING S.A., pe care o anulează.

Dispune repunerea părţilor în situaţia anterioară emiterii Deciziei de concediere cu nr. 198/15.07.2016 prin reintegrarea contestatorului în funcţia anterior deţinută concedierii, pe perioada cuprinsă între data de 15.07.2016 şi data pronunţării prezentei hotărâri.

Obligă intimata la plata către contestator a unei despăgubiri egale cu drepturile salariale şi celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul în lipsa emiterii deciziei anulate, începând cu data concedierii şi până la data pronunţării prezentei hotărâri. Menţine în rest sentinţa civilă apelată. Definitivă. Pronunţată azi 17.01.2018, în conformitate cu prevederile art. 396 alin. 2 din codul de procedură civilă.

Citește și:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu