Skip to main content

Numele lui Dan Turturică, menţionat în denunţul lui Gheorghe Ştefan împotriva şefului Consiliului Judeţean Neamţ. Cum răspunde jurnalistul

 
Numele lui Dan Turturică, menţionat în denunţul lui Gheorghe Ştefan împotriva şefului Consiliului Judeţean Neamţ. Cum răspunde jurnalistul

Numele lui Dan Turturică, în prezent redactor-şef al site-ului Difi24.ro, apare în denunţul lui Gheorghe Stefan in dosarul Ionel Arsene, preşedinte al Consiliului Judeţean Bacău.

Publicitate

Precizarea este făcută în motivarea deciziei prin care Tribunalul Bacău l-a plasat pe Arsene sub control judiciar apare informaţia conform căreia, când era redactor şef la România Liberă, Turturică ar fi primit de la Arsene, prin intermediar, 100.000 de euro pe care urma să-i remită şefului ANI Horia Georgescu, scrie agenţia de presă News.ro.

Conform documentului Tribunalului Bacău, acest episod a avut loc în 2013, când Arsene a primit de la Gheorghe Ştefan, primar al municipiului Piatra Neamţ, suma de 100.000 euro pentru ca în calitate de deputat şi preşedinte al organizaţiei judeţene Neamţ a PSD să-şi folosească influenţa, în mod indirect, asupra preşedintelui Agenţiei Naţionale de Integritate, Horia Gerogescu, "în scopul de a se constata nerespectarea dispoziţiilor legale privind conflictul de interese şi regimul incompatibilităţilor de către TC, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ", preşedintele CJ Neamţ la acel moment fiind Culiţă Tărâţă, mai arată News.ro.

„În anul 2013, într-un restaurant din Bucureşti, ŞG i-a dat lui AI suma de 100.000 euro. Suma a fost adusă de către fiul lui ŞG,ŞG, la cererea celui dintâi. AI a afirmat că suma de bani va fi remisă numitului TD, în acea perioadă redactor-şef al cotidianului România Liberă, persoană care la rândul său urma să remită banii lui HG, pentru ca acesta în calitate de preşedinte al ANI să constate nerespectarea dispoziţiilor legale privind conflictul de interese şi regimul incompatibilităţilor de către TC. AI a afirmat că legătura cu TD era asigurată prin intermediul unei consiliere personale, persoană care îl cunoştea în mod direct pe TD întrucât lucrase în presă”, se arată în documentul instanţei.

De celaltă parte, Dan Turturică a dat ieri o declaraţie către presă în care neagă orice legătură în cazul Arsene.

„Nu am primit, niciodată, nicio sumă de bani de la Ionel Arsene sau de la vreun alt politician. Nici pentru a intermedia vreo acţiune a autorităţilor pentru sau împotriva cuiva şi nici pentru a publica vreun articol”, a spus Dan Turturică într-un punct de vedere trimis către presă.

„Nu am nicio calitate în dosarul DNA în care este implicat Ionel Arsene şi în niciun alt dosar. Nici măcar cea de martor. Acest dosar a plecat de la denunţul lui Gheorghe Ştefan împotriva lui Ionel Arsene, din care reiese, dacă avem încredere în buna credinţă a denunţătorului, că acesta nu i-a returnat banii pe care îi dăduse pentru a-l "executa„ pe Culiţă Tărâţă. De ce dorea "Pinalti" să-i fie returnaţi banii? Pentru că, după cum spun procurorii, planul pentru care susţine că plătise nu a fost îndeplinit. Aşadar şi dacă i s-a promis într-adevăr asta, "cumpărarea de influenţă" pe care a finanţat-o nu s-a realizat. Iar acest lucru reiese clar, potrivit procurorilor, din interceptările convorbirilor dintre părţile implicate în dosar. Altfel, nu ar fi existat motive ca Gheorghe Ştefan să-i ceară lui Arsene banii înapoi şi nici să i se promită lucruri în schimb. În afara celor două fraze din denunţ, "redactorul-şef al „României libere"" nu este menţionat de nimeni, nicăieri. Şi asta în condiţiile în care vorbim de o lungă perioadă în care toate conversaţiile celor implicaţi au fost monitorizate.”, a mai menţionat jurnalistul.

Arsene i-ar fi spus lui Gheorghe Ştefan că intervenţia la ANI se amână până după alegerile prezidenţiale din 2014, însă în noiembrie 2014 Culiţă Tărâţă a decedat, astfel că demersul nu mai avea obiect, motiv pentru care, de atunci, Gheorghe Ştefan a încercat să-şi recupereze banii.

Arsene a fost reţinut săptămâna trecută pentru trafic de influenţă, o zi mai târziu fiind plasat sub control judiciar.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus