Skip to main content

PE SCURT de la CNA. Războiul condimentelor. Chili TV, obligat să-şi schimbe numele după un litigiu cu Paprika TV

 
PE SCURT de la CNA. Războiul condimentelor. Chili TV, obligat să-şi schimbe numele după un litigiu cu Paprika TV

Serie de modificări de licenţe la CNA în prima şedinţă din acest an. Forul audiovizual a aprobat o serie de schimbări de acţionariat, cedări de licenţă sau modificări de nume.

Publicitate

Iată cele mai importante aprobări ale CNA de astăzi:

1. Chili TV, post gastronomic în limba maghiară deţinut de CEE Broadcasting Co., a primit aprobaraea CNA de a-şi schimba numele şi sigla. Postul se va numi LiChi TV. Potrivit reprezentanţilor CNA, compania a cerut modificarea după un litigiu dintre deţinătorul Paprika TV, AMC. Instanţa de la Budapesta a decis că numele Chili TV nu mai poate fi folosit de către CEE Broadcasting înturcât se aseamînă prea mult cu Paprika, care este tot un post TV gastronomic.

Potrivit unui site de ştiri din Ungaria, în cadrul litigiului, cei de la AMC au prezentat inclusiv un studiu în care oamenii erau întrebaţi cu ce asociază termenul de Chili. Răsounsul top-of-mind pentru 95% dintre aceştia a fost „paprika”.

CEE Broadcasting Co. SRL, în care este acţionar producătorul Andrew G Vajna, a primit de la CNA nouă licenţe de posturi TV în limna maghiară (detalii, AICI şi AICI). CEE Broadcasting mai are licenţă pentru următoarele posturi: Izaura TV, FEM-3, KIWI TV, Mozi+, Prime, Super TV2, Zenebutik, Humor+, Moziverzum.

Chili TV este difuzata şi pe teritorul României pentru comunităţile de maghiari.

2. CNA a dat acordul Tele 3 Media, din Târgu Jiu, în care asociat este şi Clubul Sportiv Pandurii Târgu Jiu, de modificare a acţionariatului. Acţionariatul actual: Pârvulescu Costina (60%), Băluţeanu Remus (20%) şi La Ferla Roberto din Italia (10%). În varianta aprobată de CNA acţionariatul televiziunii Tele 3 este următorul: Clubul Sportiv Pandurii Târgu Jiu (10%), Nicolae Daviţoiu (60%) şi Popescu Ana-Maria (30%). De menţionat că Nicolae Daviţoiu, liderul PMP de Gorj.

3. Radio TV Horion SRL a primit de la CNA acordul de a-şi modifica acţionariatul. Iniţial, postul avea acţionari pe Horăscu Ioan Laurenţiu şi pe Horăscu Maria Ramona, fiecare cu câte 50%. În urma modificării, acţionariatul va arăta astfel: Bosoteanu Ovidiu, Andrei Florin Gabriel, Horăscu Maria Ramona şi Horăscu Ioan Laurenţiu, cu câte 25% fiecare.

4. Forul audiovizual a aprobat solicitarea ADWAY DIRECTION SRL pentru prelungirea cu şase luni a termenului de intrare în emisie a televiziunii Impuls TV. Televiziunea a primit licenţă în martie 2017. Reprezentantul postului a motivat în faţa CNA că se întârzie lansarea postului întrucât sunt în derulare nişte licitaţii pentru echipamente. Postul trebuie să intre în emisie într-un an de la data la care a primit licenţa, însă legea permite, cu acordul CNA, două prelungiri cu încă şase luni.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • borda borda
    Canalul a fost deja redenumit pe 1 ianuarie. LiChi TV ca denumire a fost ales mai demult (în caz că AMC va câștiga în instanță).
  • alex2 alex2
    pot sa mai incerce Cayenne TV

Trimite un comentariu

sus