Skip to main content

PE SCURT de la CNA. Războiul condimentelor. Chili TV, obligat să-și schimbe numele după un litigiu cu Paprika TV

 
PE SCURT de la CNA. Războiul condimentelor. Chili TV, obligat să-și schimbe numele după un litigiu cu Paprika TV

Serie de modificări de licențe la CNA în prima ședință din acest an. Forul audiovizual a aprobat o serie de schimbări de acționariat, cedări de licență sau modificări de nume. 

Publicitate

Iată cele mai importante aprobări ale CNA de astăzi: 

1. Chili TV, post gastronomic în limba maghiară deținut de CEE Broadcasting Co., a primit aprobaraea CNA de a-și schimba numele și sigla. Postul se va numi LiChi TV. Potrivit reprezentanților CNA, compania a cerut modificarea după un litigiu dintre deținătorul Paprika TV, AMC. Instanța de la Budapesta a decis că numele Chili TV nu mai poate fi folosit de către CEE Broadcasting înturcât se aseamînă prea mult cu Paprika, care este tot un post TV gastronomic.

Potrivit unui site de știri din Ungaria, în cadrul litigiului, cei de la AMC au prezentat inclusiv un studiu în care oamenii erau întrebați cu ce asociază termenul de Chili. Răsounsul top-of-mind pentru 95%  dintre aceștia a fost „paprika”. 

CEE Broadcasting Co. SRL, în care este acționar producătorul Andrew G Vajna, a primit de la CNA  nouă licențe de posturi TV în limna maghiară (detalii, AICI și AICI). CEE Broadcasting mai are licență pentru următoarele posturi: Izaura TV, FEM-3, KIWI TV, Mozi+, Prime, Super TV2, Zenebutik, Humor+, Moziverzum. 

Chili TV este difuzata și pe teritorul României pentru comunitățile de maghiari. 

2. CNA a dat acordul Tele 3 Media, din Târgu Jiu, în care asociat este și Clubul Sportiv Pandurii Târgu Jiu, de modificare a acționariatului. Acționariatul actual: Pârvulescu Costina (60%), Băluțeanu Remus (20%) și La Ferla Roberto din Italia (10%). În varianta aprobată de CNA acționariatul televiziunii Tele 3 este următorul: Clubul Sportiv Pandurii Târgu Jiu (10%), Nicolae Davițoiu (60%) și Popescu Ana-Maria (30%). De menționat că Nicolae Davițoiu, liderul PMP de Gorj. 

3. Radio TV Horion SRL a primit de la CNA acordul de a-și modifica acționariatul. Inițial, postul avea acționari pe Horăscu Ioan Laurențiu și pe Horăscu Maria Ramona, fiecare cu câte 50%. În urma modificării, acționariatul va arăta astfel: Bosoteanu Ovidiu, Andrei Florin Gabriel, Horăscu Maria Ramona și Horăscu Ioan Laurențiu, cu câte 25% fiecare. 

4. Forul audiovizual a aprobat solicitarea ADWAY DIRECTION SRL pentru prelungirea cu șase luni a termenului de intrare în emisie a televiziunii Impuls TV. Televiziunea a primit licență în martie 2017. Reprezentantul postului a motivat în fața CNA că se întârzie lansarea postului întrucât sunt în derulare niște licitații pentru echipamente. Postul trebuie să intre în emisie într-un an de la data la care a primit licența, însă legea permite, cu acordul CNA, două prelungiri cu încă șase luni. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu