Skip to main content

Radio România Cultural lansează o campanie dedicată Marii Uniri, desfăşurată pe tot parcursul anului

 
Radio România Cultural lansează o campanie dedicată Marii Uniri, desfăşurată pe tot parcursul anului

Radio România Cultural lansează, în ziua istorică de 24 ianuarie 2018, campania Centenarul meu. Pe tot parcursul anului, în emisiunile de actualitate ale postului, românii vor spune ce înseamnă pentru ei un veac de naţiune română unită.

Publicitate

În fiecare zi, de luni până duminică, în emisiunile de actualitate ale postului, vor putea fi ascultate scurte definiţii ale Centenarului date de locuitorii României şi de celebrităţi reporterilor Radio România Cultural.

„Dacă până acum la radio au venit istorici, specialişti, antropologi care să vorbească despre cei 100 de ani de la Marea Unire, în acest nou proiect vor vorbi, în fiecare zi, oamenii simpli, de orice vârstă, pregătire şi statut social, despre ce înseamnă pentru ei Centenarul”, anunţă reprezentanţii postului public de radio.

Campania Centenarul meu va începe miercuri, 24 ianuarie, cu muzicianul Mircea Baniciu, care spune că, la 100 de ani de la Unire, „ar trebui să fim mai civilizaţi, mai dezvoltaţi, dacă lucrul acesta ar fi fost posibil şi n-am fi avut anii aceia de comunism care ne-au dat înapoi, ar trebui să fim poate mai uniţi, (...) ar trebui să fim mai bucuroşi că suntem români, (...) şi cred că ar trebui să mai punem osul la treabă”.

Campania se va încheia la finalul anului, toate răspunsurile fiind adunate într-o secţiune pe site-ul www.radioromaniacultural.ro.

Totosată, Radio România Cultural îi invită pe români să le trimită gândurile lor în legătură cu Centenar pe site-ul postului cultural @ rornet.ro.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus