Skip to main content

Radu Herjeu: „Este important de ştiut dacă este adevărat că şeful unui partid politic şi-a permis să cheme la ordine un membru CNA”

 
Radu Herjeu
Radu Herjeu

Radu Herjeu, membru CNA, reacţionează pe blogul personal, un purtător de cuvânt al PNL a povestit la Realitatea TV cum Ludovic Orban, l-a sunat pe Valentin Jucan, membru CNA, pentru a-i cere explicaţii în legătură cu o amendă primită de televiziunea de ştiri.

Publicitate

Marţi, 16 ianuarie, Realitatea TV a fost amendată de CNA cu 20.000 de lei pentru acuzaţii la adresa UDMR. Printre membrii care au votat sancţiunea s-a numărat şi Valentin Jucan, propus în Consiliu de PDL.

În seara aceleiaşi zile, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă a venit cu o „explicaţie”.

Este o decizie regretabilă a Consiliului National al Audiovizualului în ceea ce priveşte emisiunea dumneavoastră”, a spus Dancă. „Şi preşedintele partidului a avut o discuţie cu domnul Valentin Jucan astăzi şi domnia sa astăzi a încheiat mandatul la Consiliul Naţional al Audiovizualului. A ţinut să precizeze că întotdeauna v-a apărat emisiunile ori de câte ori a fost cazul”, i-a mai transmis Ionel Dancă lui Rareş Bogdan.

Ce spune Radu Herjeu, membru CNA, despre reacţia comunicatorului PNL.

„Implicaţiile acestor afirmaţii sunt extrem de grave. În primul rând legale, apoi morale. (...) Este foarte important de ştiut dacă este adevărat că şeful unui partid politic şi-a permis (acum sau oricând altcândva) să cheme la ordine un membru CNA şi că acesta a răspuns pozitiv unei astfel de ”urecheli”. (...) Mă aştept ca dl. Jucan, reactiv cum îl ştiu, să facă tot posibilul pentru a elimina umbra groasă de îndoială pe care reprezentantul Partidului Liberal a aruncat-o asupra întregii sale activităţi în Consiliul Naţional al Audiovizualului!”

Ulterior, Radu Herjeu a revenit cu un PS, la postarea sa de pe blog, spunând: „Mi-a telefonat Valentin Jucan şi a confirmat faptul că a fost sunat de Ludovic Orban, după ce acesta fusese apelat de Rareş Bogdan, ca să-l întrebe cum e cu votul dat pentru amendarea Realităţii!!! Şi, aşa cum am şi spus, nu există nicio legătură între această discuţie şi demisia din CNA.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus