Skip to main content

Radu Herjeu: „Este important de știut dacă este adevărat că șeful unui partid politic și-a permis să cheme la ordine un membru CNA”

 
Radu Herjeu: „Este important de știut dacă este adevărat că șeful unui partid politic și-a permis să cheme la ordine un membru CNA”
Radu Herjeu

Radu Herjeu, membru CNA, reacționează pe blogul personal, un purtător de cuvânt al PNL a povestit la Realitatea TV cum Ludovic Orban, l-a sunat pe Valentin Jucan, membru CNA, pentru a-i cere explicații în legătură cu o amendă primită de televiziunea de știri. 

Marți, 16 ianuarie, Realitatea TV a fost amendată de CNA cu 20.000 de lei pentru acuzații la adresa UDMR. Printre membrii care au votat sancțiunea s-a numărat și Valentin Jucan, propus în Consiliu de PDL. 

Publicitate

În seara aceleiași zile, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă a venit cu o „explicație”.

Este o decizie regretabilă a Consiliului National al Audiovizualului în ceea ce privește emisiunea dumneavoastră”, a spus Dancă. „Și președintele partidului a avut o discuție cu domnul Valentin Jucan astăzi și domnia sa astăzi a încheiat mandatul la Consiliul Național al Audiovizualului. A ținut să precizeze că întotdeauna v-a apărat emisiunile ori de câte ori a fost cazul”, i-a mai transmis Ionel Dancă lui Rareș Bogdan. 

Ce spune Radu Herjeu, membru CNA, despre reacția comunicatorului PNL.

„Implicațiile acestor afirmații sunt extrem de grave. În primul rând legale, apoi morale. (...) Este foarte important de știut dacă este adevărat că șeful unui partid politic și-a permis (acum sau oricând altcândva) să cheme la ordine un membru CNA și că acesta a răspuns pozitiv unei astfel de ”urecheli”. (...) Mă aștept ca dl. Jucan, reactiv cum îl știu, să facă tot posibilul pentru a elimina umbra groasă de îndoială pe care reprezentantul Partidului Liberal a aruncat-o asupra întregii sale activități în Consiliul Național al Audiovizualului!”

Ulterior, Radu Herjeu a revenit cu un PS, la postarea sa de pe blog, spunând: „Mi-a telefonat Valentin Jucan și a confirmat faptul că a fost sunat de Ludovic Orban, după ce acesta fusese apelat de Rareș Bogdan, ca să-l întrebe cum e cu votul dat pentru amendarea Realității!!! Și, așa cum am și spus, nu există nicio legătură între această discuție și demisia din CNA.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu