Skip to main content

Sabin Orcan pregătește lansarea unei noi publicații alături de jurnaliști din fosta echipă de la România liberă

 
Sabin Orcan pregătește lansarea unei noi publicații alături de jurnaliști din fosta echipă de la România liberă
Sabin Orcan

Un nou proiect editorial se pregătește de lansare pe hârtie. Jurnalistul Sabin Orcan, care a părăsit toamna trecută conducerea editorială a României libere, pregătește lansarea unei publicații în print, după cum a anunțat pe pagina sa de Facebook. 

Contactat de Paginademedia.ro, Orcan a spus că este vorba de o publicație de calitate. „Va fi o revistă generalistă, quality, pe print și în online, cu apariție săptămânală”, a spus jurnalistul fără a menționa numele sub care va fi lansată revista.

El estimează că noul titlu va apărea în jurul lunii aprilie. 

Publicitate

Potrivit lui Sabin Orcan, publicația va fi editată de o societate în care vor fi acționari doar jurnaliști. Pe lângă Orcan, care va fi acționar majoritar, în echipă vor mai fi Mircea Marian, Mihai Duță, Silviu Sergiu, Cătălin Prisăcariu, Răzvan Chiruță, Ramona Ursu, Ștefan Onică, Petru Zoltan, Carmen Dincă, Răzvan Scăeșteanu, Petre Bădică și Flavia Drăgan. Mare parte din nume vin, la fel ca Orcan, de la România liberă. 

Sanin Orcan despre finanțare: „Fondurile vin de la ceilalți acționari, dar mai ales de la mine.”

Despre distribuție: O să ne concentrăm mai puțin pe chioșcurile clasice și mergem pe vânzări alternative, benzinării și Inmedio, în mall-uri. Acolo este publicul 

 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • @birlic. Orcan nu a fost la EVZ de Moldova, Iar Adevarul de Weekend exista si azi si vinde foarte bine, comparativ cu restul pieței de print. Si e singurul ziar cu un număr atât de mare de pagini
  • @Teo: Da, monser, Borcan a zamislit multe publicatii care au murit in fasa (in medie, speranta de viata a unui ziar cu Borcan la carma este de maxim 2 ani). In ultimii 10 ani a ingropat Editia de Moldova a Evenimentului Zilei, Adevarul de Seara - editia gratuita, Adevarul de Seara - editia pe bani (aia care a vandut 15.000 de exemplare, apoi 8.000, apoi nimic), Adevarul de Weekend si nenumarate alte efemeride - inclusiv o editie a Adevarului pt Republica Moldova! Apoi sub conducerea ilustra a lui Borcan s-au facut restructurari (concedieri) masive la Adevarul si Romania Libera, care au incetat sa mai existe practic ca ziare. Regula de aur: unde apare Borcan, se inalta crucile! De ce as crede ca de data asta ar fi altceva?
  • @Americanu', cum adica Adevarul de Seara s-a distribuit gratis, dar din primul tiraj s-au vandut 15.000? Esti bine documentat, vorbesti si tu ca sa nu adormi.
  • "fondurile vin din bugetele tot mai mari ale serviciilor noastre secrete, destinate nouă, lingailor de clante din asa-zisa presa independentă, de catre aceste minunate structuri de securitate statală", ar fi spus borcan daca n-ar fi trebuit sa se prefaca independent. Presa isi merita insa soarta daca a acceptat astfel de ipochimeni in randurile sale.
  • Toate aventurile media ale lui Sabin Orcan au insemnat eșecuri răsunătoare pe banii altora. Acum măcar încearcă pe banii lui, succesuri maxime!, văzând notorietatea PressOne, Recorder, RiseProject - dar acolo sunt muncă, talent și pasiune. Cel mai usturător eveniment marca Orcan - in combinație cu Peter Imre, Grigore Cartianu și mânat de la spate de Alin Teodorescu - a fost trecerea pe bani a foii goale de sens Adevarul de Seară, care se distribuia gratis prin toată România. Rezultatul: primul tiraj tipărit a fost de 390.000 de copii, s-au vândut 15.000; al doilea tiraj tipărit a fost de 300.000, vânzări de 8.000! QED!

Trimite un comentariu