Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Moise Guran, postarea zilei: "O fi sesizat Tăriceanu ce oportunităţi sunt pe bursele americane?"

 
Moise Guran Digi 24
Moise Guran Digi 24

Cea mai populară postare, pe facebook, ieri, îi aparţine lui Moise Guran. Subiectul: ultimele evenimente economice, mai exact scăderea burselor din Statele Unite ale Americii:

Publicitate

“Deranjul de pe bursele din toată lumea nu are o explicaţie economică pe fundamente, decât în măsura în care, desigur, activitatea economică este una umană, iar tot ceea ce ţine de activitatea umană este ciclic. Precum bioritmul.

În altă ordine de idei, la astfel de momente ne putem pune întrebări ontologice precum ce a fost mai întâi, oul sau găina? Căderea bursei determină o criză economică sau o criză economică duce la căderea bursei?”, notează jurnalistul în postarea care a adunat peste 1.700 de share-uri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

A doua postare populară din blogosferă îi aparţine lui Radu Dumitru. Postarea s-a despre UBER şi companiile de taximetrie a strâns peste 1.500 de share-uri, potrivit aceleiaşi monitorizări Facebrands PRO:

„Ştirea n-ar trebui să fie despre UBER, deşi sunt mulţi care încă sunt convinşi că sistemul nu plăteşte deloc taxe.

Asta e fals, UBER plăteşte taxe pentru partea lor de bani, iar şoferii, care sunt obligaţi de mai bine de un an să aibă PFA sau firmă, plătesc taxe pe venit ca orice alt PFA sau PJ sau, cel puţin, ar trebui să o facă.”

Cele mai distribuite materiale din blogosferă, ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Menţiune importană: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. moise.ro, “O fi sesizat Tăriceanu ce oportunităţi sunt pe bursele americane?”, - 1.728 like-uri & share-uri;

Din postare:

“De ce vorbim noi fix acum de salarii şi cum de ce s-a potrivit bulversarea fiscală din România cu vântul ăsta rece care bate de la americani?
Mai lipseşte să vină acum Tăriceanu şi să ne spună faptul că scăderea burselor crează oportunităţi şi, gata, s-ar putea spune că repetăm fix acelaşi film – de fiecare dată o dramă pentru cei care-l trăiesc, dar o parodie atât de proastă, dacă o priveşti retrospectiv, la scară istorică”

2. nwradu.ro, “Ştirea adevărată este despre cum companiile de taximetrie nu înregistrează profit”, - 1.539 like-uri & share-uri;

Din postare:

„Nu, întrebarea adevărată este cum de primele 9 companii de taximetrie din Bucureşti plătesc atât de puţine taxe. Vorbim de 9 companii care împreună probabil au o flotă de 10.000 de maşini, mult mai multe decât UBER, care este totuşi un jucător mic, dar disruptiv, în transportul bucureştean”

3. prisacariu.ro, “Tun de două milioane la Dragnea jr, garantat Tel Drum”, - 463 like-uri & share-uri;

Din postare:

„Tel Drum intră în insolvenţă, cu tot cu opoziţia DNA. Asta înseamnă că, practic, cone controlează compania nu va mai putea scoate bani de acolo fără ca totul să fie public şi, mai ales, controlat. Aşadar, vremea purcoaielor de bani de la Tel Drum s-a dus”

4. Blogurile Adevărul, “Ungaria-România, începutul unei prietenii frumoase. De ce susţin ungurii că 1918 este an de doliu şi nu e chiar aşa”, de Ion M.Ioniţă, - 377 like-uri & share-uri;

Din postare:

„Anul 1918 ridică destul de multe probleme sensibile în Europa, apariţia statelor naţionale pe ruinele fostelor imperii fiind prilej de sărbătoare pentru unii, dar şi de tristeţe pentru alţii”

5. petreanu.ro, “Frate, frate, dar bryndza-i pe bani”, - 368 like-uri & share-uri.

„Mai cer o bere, ca să reflectez la descoperire. Carevasăzică, brânza dacică era, de fapt, slovacă? Sau, dimpotrivă, slovacii numa’s alţi daci? O fi existând şi un tunel din Carpaţi până-n Tatra, să ducă dacii din Sibiu mai uşor brânza la Bratislava? Un munte energetic de caş şi urdă, undeva?”

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Cris Cris
    Cand o fi Guran ca paru...poti sa canti ca Dan Spătaru...???Acelasi mesaj pt karateka Gusa ,băiatul tau,bănuiesc că aluat multe suturi in fur, sa ajunga in lotul național,maimuță chelioasa,*** pussy lui Bifat,ca,nevasta nu mai da vlaga,Mother rocker,realitatea,televisionson

Trimite un comentariu

sus