Skip to main content

CRONICA UNUI SUBIECT. Un protest de zeci de persoane la DNA, subiectul zilei la România TV: “Sunt imagini de nedescris aici”

 
CRONICA UNUI SUBIECT. Un protest de zeci de persoane la DNA, subiectul zilei la România TV: “Sunt imagini de nedescris aici”

BURTIERĂ LA MINUT. Ce înţelegea un telespectator dacă se uita, în această după amiază, numai pe România TV?

Publicitate

Un miting de câteva zeci de persoane , în faţa sediului DNA, a fost dat în direct câteva ore la România TV. Cu burtiere în stilul postului. Coloana sonoră şi filmările de aproape lăsau senzaţia unei manifestaţii cu accente dramatice.

De notat că România TV este unul dintre cele două posturi (Antena 3 este celălalt) care au difuzat înregistrările acuzatoare la adresa DNA şi care au "mitraliat" instituţia condusă de Laura Codruţa Kovesi în ultima săptămână.

Violenţe la DNA”, a titrat postul când Mălin Bot a fost împedicat de jandarmi să intre în mijlocul manifestanţilor care îl huiduiau deja. "Cine e pus să provoace violenţe". "Susţinătorul lui Kovesi, violenţe cu jandarmii".

De la faţa locului, reporterul România TV relata că “sunt imagini de nedescris aici”.

O invitată prin telefon (Ingrid Mocanu parcă) vorbea despre manifestanţi: “oameni cu inteligenţă peste medie, educaţi şi informaţi”.

Moderatoarea îşi cerea scuze publicului, luată de “valul evenimentului”: “Ne cerem scuze că nu v-am ţinut la curent cu alte ştiri, dar sunt evenimente în desfăşurare.”

Sorin Roşca Stănescu trăgea o concluzie: dacă se cere demisia Laurei Codruţa Kovesi în stradă, înseamnă că s-a întâmplat ceva. În imagini, “stegarul dac, cu o portocală în gură”.

Încercăm un zapping pe celelalte posturi de ştiri. Cât e de Breaking News? Doar Antena 3 a mai relatat pe larg despre mitingul de la DNA. La Digi 24, a intrat o scurtă ştire, în care se preciza numărul manifestanilor: aproximativ 30. Pe România TV, numărul de manifestanţi este subiect tabu. La B1 TV e ceva cu incidentul în care e implicat Mălin Bot, care se ceartă cu jandarmii.

La Realitatea TV şi la B1 era tot un protest. Al mămicilor.

La ora 19.00, la România TV, intră în emisie Cristina Şincai de la Rom. Prezentatoarea prezintă apăsat subiectele, de la mitingul de la DNA la “noul binom Iohannis-Kovesi”, care pregăteşte "preluarea puterii cu dosare".

Cristina Şincai îl ia prin telefon pe Călin Popescu Tăriceanu, cu întrebări pertinente:

„E prin telefon Călin Popescu Tăriceanu, să vedem dacă îl mai consideră pe Iohannis şeful statului Paralel?”

Credeţi că Negulescu e un caz singular sau acesta este modul în care funcţionează DNA?”

În studio, Dumitru Dragomir, Pavel Abraham, Alfred Bulai.

În jurul orei 19.00, imaginile din fereastră, de la DNA, nu mai ajută. În orice cadru, se mai văd doar câteva persoane în stradă. La 19.30, mitingul dispare şi din fereastră. Se “apasă” pedala unui subiect clasic la România TV “cea mai cinică soluţie la pensii”.

GALERIE FOTO. Mitingul de la DNA în imaginile de la posturile de ştiri.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Lucian Lucian
    Roman adevarat, nici nu te pun sa recitesti ce ai scris, oricum nu intelegi nimic nici macar de la viata.
  • teodor teodor
    Liviule tu ești sub pseodonimulRomîn adevărat?
  • calu lu fat-frumos calu lu fat-frumos
    Astia suntem. Un disperat care tot cauta scandal si pe urma se da victima cu libertatea omului si aia la RTV care inflameaza lumea aiurea prin burtiere si breaking newsuri de nimic. Iar manipularile de la demonstratii au devenit asa recurente, business as usual. Culmea e ca RTV, un OTV mai educat putin, a reusit sa fie model si pentru restu gen A3 care se tinea tare. Acum au inceput si aia :D Nebunia se ia.
  • Vassyle Vassyle
    Pupincuriștii de la RTV si A3 ca sa citez un clasic teolog dau ca de obicei conotații apocaliptice la niste știri cu mult sub cota expusa.Eu unul sunt scârbit când butonez televizorul si vad scris: senzațional,bomba,catastrofă de vre-o douo ori am vrut sa vad ce este așa de senzațional ....un fisss.treaba e ca la prostimea prinde. S-a desființat otv'ul "noroc" cu rtv'ul
  • Iuli Iuli
    Ce audiente au fost sambata cu Exatlon si Ferma de pe Pro2? Dar duminica? La Romanii au talent ati publicat si veti publica audientele (care nu sunt asa interesante, mereu aceleasi topuri si aceleasi audiente) de la prima ora, iar la alte emisiuni va prinde saptamana.
  • clau clau
    astia sunt cele cateva zeci de zombi fara dinti care au raspuns apelului disperat facut de plesoianu si badea de 3 zile pe fb ...s-a dus *** si armata de spalati pe creier de a3 si rtv , au mai decedat dintre ei intre timp :))
  • Roman adevarat Roman adevarat
    ,,DISPERATII ,,SUNT CU TOTUL ALTII,,,,#zRezist#,ca prin ordinariile lor de proteste din Pt.Victoriei si Parlament,tot nu au putut instaura nici de data asta ,,GUVERNUL MEU,,.!!! NU LE-A MAI MERS, CA IN 2015.ACUM TAC,SE FAC CA NU VAD NIMIC,,,,NU LE-A MAI VENIT ,,BANUTII,,stau ascunsi precum sobolanii.Cat despre inteligenta,educatie si informatie, hastagienii,au dovedit cata ,,inteligenta peste medie,,o au.O adunatura de derbedei,galerii de fotbal,coate goale,,flamanzi,,care pentru un 10-50 de lei /zi vin sa strige si ei ce li se spune de ,,stapanul,,,de ,,unchiul SAM,,de Bruxelles etc.etc.Da ,poate multi dintre cei care azi au protestat la Cotroceni si in fata D.N.A. nu au toata dantura lor in gura,au parul alb,,,,dar in comparatii cu ,,HASTAGIENII,,AU SUFLETUL CURAT,MAI AU UN DRAM DE PATRIOTISM,DE IUBIRE DE TARA,NU S-AU VANDUT STRAINILOR,,,,IAR CELOR CARE SE LEAGA DE DANTURA LOR,NU POT SA LE ZIC DECAT CA SUNT NISTE NEISPRAVITI,,,,,acesti oameni pot fi parintii si bunicii lor,,,iar daca locuiesc in blocurile pe care le fac ,,comuniste,,asta le datoreaza lor,daca merg la scoli,spitale,daca merg vara pe Transfagarasan,la mare,in Vama Veche,sa nu uite,,baietasii astia smecheri,,ca datorita lor se bucura ei acum de toate.De 28 de ani in ROMANIA ,NU s-a mai CONSTRUIT O SCOALA,UN SPITAL,MACAR O GRADINITA,,,CAT DESPRE BLOCURI,DOAR CEVA A.N.LURI SI ACOLO AJUNGI DACA AI BANI SI PILE.OARE ,MA INTREB? CUM AU REUSIT HASTAGIENII SI TINERETUL, SA FIE ATAT DE INDOBITATITI, DE CATRE SOROS,O.N.G.URI,BRUXELLES ETC.ETC.???
  • Petru Petru
    Daca apareau asemenea inregistrari in spatiul public picau multe capete intr-o democratie cat de cat reala...vezi cazul Nixon in USA! Sincer! Criticam abordari jurnalistice dar refuzam sa vedem barna din ochiul sistemului judiciar de la noi! Banuiesc ca o sa cenzurati accest comentariu! Asa, si?
  • david david
    Cu cat sunt mai disperati cu atat mai penibili.... cred ca s-au prins si astia cu 4 clase de teatrul asta ieftin.
  • Varanu' Varanu'
    Ha, ha, ha! Asta-i poanta zilei: “oameni cu inteligență peste medie, educați și informați”. Si, cand colo, ei aveau IQ-ul mai mic decat numarul de dinti din gura, clase mai putine ca trenul, iar daca se uita doar la A3/RTV nici macar despre vreme nu au informatii corecte...
  • florin florin
    noaptea mintii ce viseaza astia la postu ala.. si sunt platiti cu mii de euro pentru asa ceva

Trimite un comentariu

sus