Skip to main content

De la știri la mămici. Un producător TV cu 20 de ani de experiență, online cu un site de mămici

 
De la știri la mămici. Un producător TV cu 20 de ani de experiență, online cu un site de mămici

Până acum un an, Anamaria Lembrău era în "febra" evenimentelor. Era editor la postul de știri Digi 24 și avea ani (câteva zeci) de televiziune și de presă în spate. Și de știri. S-a lăsat de TV și a lansat un site. De/pentru mămici.

De câteva zile, site-ul mămiciclub.ro este online. Ce are în plus față de alte site-uri pentru părinți? De ce s-a lăsat Anamaria Lembrău de presă pentru conținutul online pentru mămici.

Un proiect început "cu o pălăvrăgeală" între prieteni, continuat cu un film făcut în joacă, apoi cu un cont de Facebook (care într-un an ajuns la aproape 120.000 de fani) și, în final, cu site-ul mamiciclub.ro. Un site susținut și de Teo Trandafir (al cărei producător a fost la Pro TV) și de Smart Activity (compania care administrează TeoTrandafir.com). Cum îl susține, în continuare. 

Publicitate

Înainte de răspunsuri, din CV-ul Anamariei Lembrău, pe scurt:

  • ianuarie 2014 - septembrie 2014: editor Digi 24
  • 2011-2013 : Ringier România - Redactor-șef adjunct pe zona de digital la Libertatea, apoi redactor-șef Libertatea.ro
  • 2004-2011: Realitatea TV - Editor-șef, Director de știri, Newsdesk Manager
  • 1998-2003: Pro TV (redactor știri, editor Știrile Pro TV, producător Teo)
  • 2003-2004: Antena 1 (producător al emisiunii lui Andrei Gheorghe) 
  • 1993-1998. Perioada de radio. A început la Radio Sky Constanța (unde lucra și Andrei Gheorghe), apoi a trecut la Pro FM. A lucrat și la Uniplus și Radio 21

Ce este mămiciclub.ro?

Anamaria Lembrău, pentru Paginademedia.ro:

După „definiția de piață”, este un „site de familie și copii”, de „parenting”. Pentru noi, mamiciclub.ro e despre un site despre viața împreună cu și alături de copii. Cu toate momentele alea în care ba explodezi de încântare, ba îți crapă capul de griji, ba te întrebi dacă o să duci la bun sfârșit cea mai importantă sarcină pe care și-o poate lua (sau da) un om: să aducă pe lume alt om.

În MămiciClub, adunăm laolaltă tot felul de experiențe în care, pe alocuri, poți să te regăseși. Altele pot să te inspire, altele să te bucure. Pentru noi, povestea asta cu „parentingul” e cam așa: nu există manual de crescut copii. E mai degrabă ca atunci când cazi în apă și, aia e, dai din mâini de câteva ori la disperare, ca să stai la suprafață, iar la urmă descoperi că poți să înoți. Și fiecare face tot ce se pricepe mai bine.

Nu-s doi părinți la fel, nu-s doi oameni la fel, nu-s doi copii la fel. Sunt câteva zone comune, dar numai așa, ca principii de bază. În rest, e viața fiecăruia, cu încercările fiecăruia de a lua cea mai bună decizie.

Site-ul a fost lansat de Anamaria Lembrău, iar compania Smart Activity (care administrează site-ul TeoTrandafir.com), dar și Teo Trandafir personal, îl susțin. Cum? Asigurând, printre altele, partea de hosting.

Ce conține site-ul mamiciclub.ro?

Sunt și informații pe site, desigur. Dar nu sunt și nu vor fi, de pildă, „leacuri” și soluții miraculoase pentru însănătoșit copilul care s-a îmbolnăvit. Pentru asta există medicină și medici.

Și mai sunt și povești. Pentru că vorbim mult despre mămici și despre copii, ce-ar fi discuția asta fără povești? Plictiseală! Mai ales că, pentru început, sunt aventurile unui personaj cu care, l-a un moment dat, i-am adormit seară de seară pe băieții mei.

Am tot auzit asta și mi-a plăcut la nebunie, ni se pare cel mai cinstit enunț: „Eram Mama Perfectă până am devenit mamă.” E, atunci și acolo apare realitatea. Și e perfectă așa cum e, că e de-adevăratelea.

De ce a lăsat presa? Lucrurile au început, cuprins și încheiere. Mi-am dat seama că locul meu nu mai era acolo unde eram

De ce trecut de la presă la parenting?

Anamaria Lembrău:

În primul rând, înclin să cred că toate lucrurile au început, cuprins și încheiere. Apoi, deschizi alt capitol sau chiar altă carte. Pur și simplu, a venit un moment în care mi-am dat seama că locul meu nu mai era acolo unde eram. Și unde îmi plăcuse la nebunie foarte multă vreme.

Mi-a plăcut la nebunie în radio. Am crescut deodată cu FM-ul. Anii aceia în care toată lumea descoperea, învăța și punea în practică din mers eu fost incredibili.

Apoi, mi-a plăcut la nebunie în televiziune – și în generaliste, și de știri. Și la știri, și în divertisment am învățat enorm. În plus, am lucrat în și cu echipe fabuloase... Sigur, am făcut și greșeli. De unele nici măcar nu cred că m-am prins de una singură, dar cred e și asta parte din proces.

Numai că, într-o zi, am știut că s-a terminat acest capitol din viața mea profesională. Am făcut tot ce-am știu eu mai bine la știri, mi-a plăcut în cea mai mare parte a timpului și, mai ales, am crezut foarte tare în fiecare etapă.

A început cu o "pălăvrăgeală"

"Lucrurile s-au combinat: pe de-o parte, simțeam că nu mai e locul meu în TV, pe de alta, înmugurise deja proiectul MămiciClub", povestește Anamaria Lembrău.

"A început cu o discuție (mai degrabă pălăvrăgeală) cu un prieten, Alexandru Năftănăilă, partenerul meu în acest proiect, un om care poate orice: grafică, webdesign, montaj, animație...

Am făcut împreună primul video și l-am urcat pe o pagină de Facebook. Am mai făcut unul. Le-a văzut un foarte bun prieten, Adrian Vrauko, care mă tot împingea de la spate să îmi fac blog, să fac ceva cu bucuria (și cu un fel de ușurință) de a povesti și de a spune povești. Și a dat un share – „ca să vezi ce poate, ca să vezi cât de bun e ce ați făcut voi aici!”

Și așa a fost: s-a viralizat nu doar acel video, ci și pagina pe care îl urcaserăm. Într-o zi! Era despre o fetiță din Siria care se pierduse de toată familia în drum spre spital, după un bombarbament.

Luni de zile, asta am făcut: video. Despre experiențe și despre momente din viața copilului și din viața alături de copii. Oamenii au reacționat și au interacționat incredibil.

Și, lună de lună, proiectul devenea tot mai clar. Apoi, mi-am dat demisia... și gata!"

Proiectul mamiciclub.ro, aici.

 

 

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Trimite un comentariu