Skip to main content

Kanal D, amendă pentru violență în buclă. CNA: "Scoateți aceste artificii. Ați arătat că puteți face audiență și cu emisiuni curate"

 
Kanal D, amendă pentru violență în buclă. CNA: "Scoateți aceste artificii. Ați arătat că puteți face audiență și cu emisiuni curate"
Știrea amendată a fost difuzată șa Știrile Kanal D, prezentate de Christian Sabbagh

PUMNI ÎN BUCLĂ. O știre cu imagini violente difuzată în luna august 2017 a costat Kanal D 15.000 de lei. Consiliul Național al Audiovizualului a decis să amendeze astăzi postul pentru știrea difuzată la Kanal D sub titlul „Omorât în bătaie la bâlci, nimeni nu intervine”.

Publicitate

În materialul de două minute și jumătate, postul a difuzat în buclă scenele de violență, blurate puțin. 

„Sper că succesul pe care îl aveți acum cu o emisiune de bună calitate să-i încurajez pe cei care au putere de decizie să elimine încet, încet aceste artificii de a obține audiență”, i-a transmis Radu Herjeu, membru CNA, reprezentantului Kanal D, făcând referire la Exatlon.

„Pentru că se vede treaba că sunteți în stare să faceți audiență și cu emisiuni curate”, a mai adăugat Herjeu. 

Din discuțiile de la CNA:

Cătălin Băleanu, reprezentantul Kanal D, a explicat în fața CNA:

„E o scenă de violență, dar este dată cu respectarea prevederilor legale, cu avertizare. Este blurată imaginea respecivă. Este o scenă care se întâmplă în viața reală, în România.

Caracterul inedit și semnalul de alarmă care s-a dorit a fi tras în acest reportaj este faptul că nimeni nu intervine la o scenă de violență care are loc în mijlocul zilei, scene în care un om neajutorat este lovit. Ideea a fost de a scoate în evidență aspectul civic al acestei situații.

Colegii mei au crezut că merită arătat un exemplu de violență în care nimeni nu intervine.”

Radu Herjeu, membru CNA:

„Nu există nicio justificare pentru repetarea până la saturație a acestor imagini de violență. Blurarea nu a ascuns nimic, decât eventual identitatea celor doi. Loviturilea acelea înfiorătoare sunt clare ca și cum nici nu ar fi fost blurate. Nici argumentul cum că ar fi un subiect de inetres public nu mi se pare foarte bun sau dacă e bun, nu a fost profesionist tratat. (...)

Simpla prezentare în buclă a unui act de violență și textul acela apocaliptic al voice-over-ului nu are nicio legătură cu demersul pe care spuneți dumneavoastră că l-a vrut cel care a decis așa ceva. Dacă dădeați imaginile blurate, nu avea nimeni nicio problemă. (...)

Așa cum un alt post foarte mare de televiziune a renunțat încet, încet la tabloidizare pentru că a reușit să găsească acele emisiuni care să înlocuiască tabloidizarea cu succes, sper că succesul pe care îl aveți acum cu o emisiune de bună calitate, și care cred că v-a luat și pe dumneavoastră prin surprindere, să-i încurajez pe cei care au putere de decizie să elimine încet, încet aceste artificii de a obține audiență.

Pentru că se vede treaba că sunteți în stare să faceți audiență și cu emisiuni curate.”

LEGISLAȚIE.

ART. 18 (1) Nu pot fi difuzate în intervalul orar 6,00 - 23,00 producţii care prezintă: a) violenţă fizică, psihică sau de limbaj, în mod repetat sau cu un grad mare de intensitate sau gravitate

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • cunosc o persoana (***) asistata social in sect 1, care se lauda si *** anume persoane sub pretextul ca postul TV Kanal D o cheama sa stea in strada la guvern ca sa poata incasa niste bani, mai mult televiziunea kanal d a mers intrun loc de asistenta sociala si a filmat, iar aceasta persoana a spus ca ea a adus televiziunea, raspundeti daca situatia este chiar asa.
  • Daca nu fac politica si nu sunt de partea PSD-ului, normal ca sunt amendati la prima mica gresala. Antenele si Romania tv isi permit sa dea pe post toate nenorocirile, si CNA se face ca nu le vede. Nici publicitatea mascata ce apare la postul Romania tv, nu este vazuta de cei de la CNA. Chiar daca le sunt aduse la cunostinta diversele mizerii aparute pe post, la Antene si Romania tv, fac in asa fel sa lase sa se prescrie sesizarile, ca sa scape posturile tv aparate politic de PSD, fara a fi amendate. Tare m-as bucura sa vad intr-o buna zi dubele de la DNA in fata sediului CNA, la cate mizerii se petrec acolo. Dupa parerea mea, CNA, este una dintre cele mai josnice institutii ale statului, platite din bani publici.
  • Deci o stire din august 2017 a fost doar acum amendata?

    Am impresia ca cei de la Cenea au sindromul Iohannis.

Trimite un comentariu