Skip to main content

Kanal D, amendă pentru violenţă în buclă. CNA: "Scoateţi aceste artificii. Aţi arătat că puteţi face audienţă şi cu emisiuni curate"

 
Ştirea amendată a fost difuzată şa Ştirile Kanal D, prezentate de Christian Sabbagh
Ştirea amendată a fost difuzată şa Ştirile Kanal D, prezentate de Christian Sabbagh

PUMNI ÎN BUCLĂ. O ştire cu imagini violente difuzată în luna august 2017 a costat Kanal D 15.000 de lei. Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis să amendeze astăzi postul pentru ştirea difuzată la Kanal D sub titlul „Omorât în bătaie la bâlci, nimeni nu intervine”.

Publicitate

În materialul de două minute şi jumătate, postul a difuzat în buclă scenele de violenţă, blurate puţin.

„Sper că succesul pe care îl aveţi acum cu o emisiune de bună calitate să-i încurajez pe cei care au putere de decizie să elimine încet, încet aceste artificii de a obţine audienţă”, i-a transmis Radu Herjeu, membru CNA, reprezentantului Kanal D, făcând referire la Exatlon.

„Pentru că se vede treaba că sunteţi în stare să faceţi audienţă şi cu emisiuni curate”, a mai adăugat Herjeu.

Din discuţiile de la CNA:

Cătălin Băleanu, reprezentantul Kanal D, a explicat în faţa CNA:

„E o scenă de violenţă, dar este dată cu respectarea prevederilor legale, cu avertizare. Este blurată imaginea respecivă. Este o scenă care se întâmplă în viaţa reală, în România.

Caracterul inedit şi semnalul de alarmă care s-a dorit a fi tras în acest reportaj este faptul că nimeni nu intervine la o scenă de violenţă care are loc în mijlocul zilei, scene în care un om neajutorat este lovit. Ideea a fost de a scoate în evidenţă aspectul civic al acestei situaţii.

Colegii mei au crezut că merită arătat un exemplu de violenţă în care nimeni nu intervine.”

Radu Herjeu, membru CNA:

„Nu există nicio justificare pentru repetarea până la saturaţie a acestor imagini de violenţă. Blurarea nu a ascuns nimic, decât eventual identitatea celor doi. Loviturilea acelea înfiorătoare sunt clare ca şi cum nici nu ar fi fost blurate. Nici argumentul cum că ar fi un subiect de inetres public nu mi se pare foarte bun sau dacă e bun, nu a fost profesionist tratat. (...)

Simpla prezentare în buclă a unui act de violenţă şi textul acela apocaliptic al voice-over-ului nu are nicio legătură cu demersul pe care spuneţi dumneavoastră că l-a vrut cel care a decis aşa ceva. Dacă dădeaţi imaginile blurate, nu avea nimeni nicio problemă. (...)

Aşa cum un alt post foarte mare de televiziune a renunţat încet, încet la tabloidizare pentru că a reuşit să găsească acele emisiuni care să înlocuiască tabloidizarea cu succes, sper că succesul pe care îl aveţi acum cu o emisiune de bună calitate, şi care cred că v-a luat şi pe dumneavoastră prin surprindere, să-i încurajez pe cei care au putere de decizie să elimine încet, încet aceste artificii de a obţine audienţă.

Pentru că se vede treaba că sunteţi în stare să faceţi audienţă şi cu emisiuni curate.”

LEGISLAŢIE.

ART. 18 (1) Nu pot fi difuzate în intervalul orar 6,00 - 23,00 producţii care prezintă: a) violenţă fizică, psihică sau de limbaj, în mod repetat sau cu un grad mare de intensitate sau gravitate

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • zamfirescu dan zamfirescu dan
    cunosc o persoana (***) asistata social in sect 1, care se lauda si *** anume persoane sub pretextul ca postul TV Kanal D o cheama sa stea in strada la guvern ca sa poata incasa niste bani, mai mult televiziunea kanal d a mers intrun loc de asistenta sociala si a filmat, iar aceasta persoana a spus ca ea a adus televiziunea, raspundeti daca situatia este chiar asa.
  • digi becaly digi becaly
    Daca nu fac politica si nu sunt de partea PSD-ului, normal ca sunt amendati la prima mica gresala. Antenele si Romania tv isi permit sa dea pe post toate nenorocirile, si CNA se face ca nu le vede. Nici publicitatea mascata ce apare la postul Romania tv, nu este vazuta de cei de la CNA. Chiar daca le sunt aduse la cunostinta diversele mizerii aparute pe post, la Antene si Romania tv, fac in asa fel sa lase sa se prescrie sesizarile, ca sa scape posturile tv aparate politic de PSD, fara a fi amendate. Tare m-as bucura sa vad intr-o buna zi dubele de la DNA in fata sediului CNA, la cate mizerii se petrec acolo. Dupa parerea mea, CNA, este una dintre cele mai josnice institutii ale statului, platite din bani publici.
  • Iuli Iuli
    Deci o stire din august 2017 a fost doar acum amendata?

    Am impresia ca cei de la Cenea au sindromul Iohannis.

Trimite un comentariu

sus