Skip to main content

Pe scurt de la CNA. Radio Guerrilla se va auzi în Roman și Vatra Dornei. CNA a aprobat o nouă rețea regională de radio

 
Pe scurt de la CNA. Radio Guerrilla se va auzi în Roman și Vatra Dornei. CNA a aprobat o nouă rețea regională de radio
CNA

De la CNA. Radio Guerrilla se va auzi în următoarea lună în Roman și în Vatra Dornei, după ce CNA a dat decizie de autorizare a stațiilor. Iar Radio Boom a devenit licență de radio regional, cu acoperire în Buzău, Vaslui, Vrancea și Neamț. 

Publicitate

Iată principalele chestiuni tehnice discutate azi la CNA: 

1. CNA a dat decizie de autorizare pentru Radio Guerrilla Roman și Vatra Dorneifrecvențe pe care le-a câștigat la concursul din iunie 2017 (detalii, AICI). Potrivit legislației, posturile trebuie să înceapă emisia la 30 de zile de la data la care primesc decizia de autorizare. 

2. Forul a apobat cu unanimitatea celor prezenți solicitare de prelungire a licenței Magic FM din Deva, post de radio operat de AG RadioHolding. Licența ar fi expirat la data de 3 martie 2018. 

3. Biserica Penticostală Sfânta Treime a cerut la CNA transformarea Radio Bistriţa dintr-un post generalist într-unul tematic cultural religios. Solicitarea a fost respinsă. 

Din discuțiile de la CNA:

„Vrem să promovăm valoare morală creștină. Vedeți și dumneavoastră că toate televiziunile și radiourile arată mai mult lucruri negative, iar noi vrem să arătăm lucrurile pozitive din societate”, le-a spus reprezentantul postului membrilor CNA.

Florin Gabrea, membru CNA, i-a spus că e de părere că educația religioasă există, nu în școli dar există destul de masiv în rândul populației. „Cred că îi lipsește o educație civică, pe principiul comunității, dar nu una religioasă. De ce nu puteți face acest tip de inițiativă pe actualul profil?

Reprezentanul postului - „Problema e că noi trebuie să le aducem aminte concetățenilor despre morala creștină și despre morala religioasă.”

Monica Gubernat, membru CNA – „Sunt absolut convinsă că acum cinci ani când ați luat această licență v-ați asumat caracterul generalist al acestei licențe.” 

Răsvan Popescu, membru CNA – „Dacă am transforma un post generalist într-unul religios, ar rămâne un singur local”.

Radu Herjeu, membru CNA – Lăsăm un oraș fără nici un radio local, doar pentru că acum cinci ani CNA le-a permis această preluare.

4. Radio On Air din Râmnicu Sărat a cerut CNA reunire licenţelor locale Radio Boom în reţea regională. Este vorba despre patru licențe din zona Moldovei: Buzau - 96,7 FM, Bârlad - 104,9 FM, Focșani 95,3 FM, Piatra Neamț - 102,3 FM. Zona difuzare regională acoperită este formată din Buzau, Vaslui, Vrancea și Neamt. Societatea îi are acționari pe Neagu Adrian – 50% şi pe Neagu Alexandru – 50%.

Solicitarea a fost aprobată cu șapte voturi pentru și unul împotrivă, Radu Herjeu. 

Adrian Neagu, unul dintre acționarii societății - „Cererea noastră pentru radio regional vine ca o necesitate economică, în primul rând. Noi trebuie să plătim foarte multe drepturi de autor, pentru fiecare licență. Credem că putem investi mai bine in programe pentru zona respectiva.”

Radu Herjeu, membru CNA – „Opinia mea rămâna aceaiasi, ati obtinut trei din cele patru frecvețe la concurs, cu promisiunea de a face radio local. La un an după ce ați lansat acel proiect vreți să-l schimbați. Eu când am dat votul la concurs l-am dat pentru un radio local. Mi se pare că încet mergem spre pierderea localismului. (...) Eu voi rămâne fidel convingerii mele că atunci când promiți ceva trebuie să te ții de cuvânt.”

5. CNA a dat un acord prealabil de modificare a acționariatului Rado Prest SRL, din Constanța, care operează C FM. Crește participația acționarului Matei Lavinia, de la 69,61% la 99,91 și iese societatea Media Est Vision, firmă deținută în totalitate de Mureș Geanina Ramona.

Mureș Geanina Ramona rămâne în Rado Prest SRL cu 0,09%. Mureș Ramona, care deține și Litoral TV prin Media Est Vision, este, potrivit unui raport ActiveWatch din 2014, rudă cu Nicolae Matei, primarul din Năvodari. Solicitarea a fost votată în unanimitate de cei prezenți. 

6. Training&Consulting Group SRL Suceava a cerut și a primit acordul pentru modificarea acţionariatului postului NEst TV, din Suceava. Unicul acționar, Lazurcă Cristinel Florinel, urmează să iasă din firmă, iar în locul său va intra directorul postului, Alexandru Covașă. Solicitarea a fost aprobată în unanimitate. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • "Mureș Ramona, care deține și Litoral TV prin Media Est Vision, este, potrivit unui raport ActiveWatch din 2014, rudă cu Nicolae Matei, primarul din Năvodari. Solicitarea a fost votată în unanimitate de cei prezenți. "... Da' Matei Lavinia ce e??:))))
  • Asta a fost săptămâna în care PROTEJĂM posturile locale. Acum două sau trei săptămâni a fost săptămâna în care aprobam vânzarea lor către rețele din Capitală (în speță, Guerrilla). Nu-i așa, domnule Herjeu?
  • Păi Radio Bistrița au deja emisiuni creștine decîte ori am dat să îi ascult erau numai emisiuni cu tematică, Creștină.

Trimite un comentariu